:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Путин: САЩ страдат от "шпиономания"

Москва ще гарантира сигурността си, без да се включва в нова оръжейна надпревара
ПОЗИЦИЯ
Руският президент Владимир Путин заяви, че целият въпрос за т.нар. намеса на Москва в американските президентски избори м.г. и отношението към руските медии в САЩ са "нелепост", превърнала се в "шпиономания", предадоха агенциите. По време на годишната си пресконференция Путин каза вчера, че всички взаимодействия на неговия американски колега Доналд Тръмп с Русия са били белязани от "измислиците на опозицията му". Руският държавен глава изтъкна, че такива действия вредят на вътрешнополитическата сцена в САЩ и че отговорните за това очевидно "не зачитат американските избиратели", които избраха Тръмп. Според Владимир Путин делът на руските държавни англоезични медии RT и Sputnik е малък "в сравнение с този на американските медии и затова не можели дори да започнат да влияят на общественото мнение по същия начин, както го правят САЩ". Путин посочи, че въпреки обстоятелството, че американският президент не е в състояние да изпълни предизборното си обещание да подобри отношенията на Америка с Русия, той все още се надява, че двете страни ще могат да засилят сътрудничеството си по редица глобални проблеми, включително тероризма и екологията. Той похвали Тръмп за някои "големи" постижения в първата година от президентския му мандат, но отбеляза, че не му е работа да оценява американския президент, а онези, които са го избрали, трябва да оценяват работата му.

В отговор на въпрос на американски журналист Путин коментира, че представянето на фондовата борса след влизането на Донлад Тръмп в Белия дом показва, че инвеститорите в САЩ вярват на решенията на президента. От друга страна, той подчерта, че имало някои неща, които Тръмп се е надявал да постигне в първата година от мандата си, но не е успял, особено реформата в здравеопазването и подобряването на отношенията си с Москва.

Русия ще отдели съществено внимание на развитието на своята армия и флот, но ще гарантира сигурността си, без да се включва в нова оръжейна надпревара. Военните разходи на страната - 2.8 трилиона рубли през 2018 г. - няма да се отразят на социалните програми и няма да разрушат руската икономика, заяви Путин. Той отбеляза, че САЩ фактически вече са се оттеглили от подписания с Русия договор за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег и предупреди Вашингтон да не се оттегля едностранно от друг руско-американски договор - за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ-3), подписан през 2010 г. Русия не се е оттегляла от основополагащи договори, които са крайъгълен камък в международната сигурност, подчерта Путин. "Не сме се оттегляли от договора за ПРО (противоракетната отбрана), САЩ се оттеглиха едностранно", добави той.





1241
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД