:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Пуйки и Търки

Огън и жупел се сипе от "Монитор" - по олигархията и фалшивите новини по традиция, а по по-масовата аудитория - предпразнично. "Пращат поповете на курсове срещу пожари", гласи челото на първа страница, таргетиращо Светия синод и епархиите по места.

В навечерието на Христовото Рождество рискови предпоставки има не само в църквите, но и у дома, осветлява ни вестникът като с огнеупорна свещ: "Над 200 пуйки палят пожари по Коледа". Приложен е скъпоценен съвет от професионалистите - "Огнеборци: Пържете птиците на поне 10 метра от дома си".

Значи, ако забележите по Бъдни вечер някой да пържи пуйка на отсрещния тротоар, непременно да го похвалите в пожарната. Донякъде притеснително е смотаното в края на вестника разкритие на "Монитор": "Огнеборец подпали пожар". Ето до какво води липсата на опреснителни курсове, задължително да мине един инструктаж при поповете.

Нажежено се очертава положението откъм комшиите. "Влизаме в Турски поток", полага тръба и първа копка "Стандарт". А това си е къде-къде по-пожароопасна материя от коледния обяд. Неслучайно на английски думата за пуйка и Турция е една и съща.

От същия вестник научаваме, че на държавно ниво фитилът с дължина на въжена линия вече пламти. "Симеонов vs. Борисов за втория лифт на Банско". Искрата прескача като кабинка от стълб на стълб и се катери нагоре към върха - "Симеонов: Борисов ме изработи за втория лифт" ("24 часа"); "Симеонов за Борисов: Не искам да го виждам" ("Дума"); "Симеонов: Десетгодишният саботаж на българския планински туризъм е недопустим" ("Труд").

В случая очевидно "българския" е синоним на "банския", в смисъл на този от Банско. Щото примерно "софийският" планински туризъм е саботиран малко по-отдавна, при това от същия концесионер, дето опява за нов лифт в по-доходоносния си вилает. Но Апостол Валери ще мисли за другите планини, когато му дойде... ъъъъ... когато му дойде музата или мизата.
1142
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД