:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Великобритания и Полша се договориха

за съвместен проект за противодействие на "руските информационни операции" в региона, който бе оповестен вчера от британския премиер Тереза Мей, която бе на визита във Варшава, съобщи Би Би Си. "Великобритания ще отдели 5 млн. лири. Толкова ще даде и Полша", казаха от канцеларията на премиера в Лондон. Лондон и Варшава сключват споразумението в навечерието на посещението на британския външен министър Борис Джонсън в Москва. В рамките на проекта се планира Полша да финансира телевизионния канал Belsat, който подготвя за гражданите на Беларус "безпристрастни и честни репортажи". Двете страни ще подпишат също така договор за отбранително сътрудничество и ще засилят взаимодействието си в сферата на киберсигурността.



Поне 220 000 деца в Донбас са заплашени

от мини и други експлозивни устройства в раздираната от война Източна Украйна, едно от местата с най-много заложени мини в целия свят, се казва в доклад на ООН, цитиран от агенциите. Тези деца живеят, играят и ходят на училище в райони, в които има противопехотни мини и други смъртоносни експлозивни устройства, посочва Детският фонд на организацията УНИЦЕФ. Данни от януари до ноември т.г. показват, че седмично има средно по едно пострадало дете по протежение на фронтовата линия - 550-километрова ивица, която разделя воюващите страни и където сраженията между украинските военни и проруските бунтовници са най-ожесточени, пише в доклада. Над 10 000 души са загинали, а 24 000 са били ранени от началото на проруския бунт през април 2014 г.



САЩ са уведомили Русия за поредното

разширяване на списъка "Магнитски", предаде ТАСС. По-рано Министерството на финансите на САЩ добави в него петима руски граждани, сред които и лидера на руската Чеченска република Рамзан Кадиров, когото американската администрация обвинява в причастност към "извънсъдебни разправи, мъчения и други груби нарушения на международно признатите права на човека". "Черният списък" вече включва 49 имена на руски граждани, предимно приближени на Кремъл политици.
814
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД