:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 223
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Резонанс

Вимето на стабилността

Обичам България повече от всичко на света - в никоя друга държава не бих могъл да се реализирам толкова цялостно. Само в България мога да резонирам веднъж годишно и цялата държава да ме гледа в устата, все едно повръщам злато.

Само тук мога да се уригна в лицето на журналистиката и на другия ден да чета дълбоки анализи и тълкувания на посланието ми.

Има толкова всеотдайни журналисти и най-вече журналистки - от оригнята ми правят оригами, които дават отговори на философски въпроси и насоки за утрешния ден.

Една журналистка веднъж я хванах за косата публично, влачих я, ритах я, съдрах й дрехите, търкалях я по площада, нарекох я миндил, пачавра и менструален отпадък, блъсках й главата в бордюра, плюх й в скверната муцуна, пуснах я на мъжките ми секретарки.

Хвърлях й смачкани банкноти и я карах да ми ги носи със зъби като кучка.

Всичко това, напомням, стана публично.

После ми мина сръднята, позволих й да се изкъпе, дадох й някой лев да си купи дрехи и да се гримира, предупредих я да не ме ядосва пак - и какво мислите? Отново ми е вярна до смърт, доколкото може да е вярна една поликонтактна професионалистка. Тоест аз съм сигурен, че в дългия й списък с контакти винаги ще съм с предимство. Тя минава за най-добрия ми тълкувател. Мога да кажа, примерно - "аз съм бащата на българската заедност, познайте коя е Майката и колко време ще ви затиска Синчето". На другия ден ще видите тълкувание, според което аз съм единственият професионален политик в България, който милее за родината като за майка, съпруга и любовница.

Само в България пиянски брътвежи успешно се продават успешно с етикет "визионерски анализ".

Само в България мога да продавам едновременно "философски и стратегически послания", докато в същото време под моето крило на сокол крепне и расне свинче с медийно звънче.

Какво означава това на практика. Означава, че под моята палка Хомо Еректус запложда Хомо Корпулентис и последният ражда българския комуникационен модел. Това не е мъртва утроба и вековната злоба на роба. Този модел само изглежда примитивен и отблъскващ, но всъщност е съобразен с най-нежните импулси на народоматериала.

Народоматериалът обича да има легитимна цел, върху която да изразходва негативната си енергия. Българският медиен модел дава възможност за мащабно облъчване на народоматериала, чрез което под бедните калпаци на това "общество" се инсталират халтави опорки и образи на актуалните изчадия, върху които е позволено да се изхождаш, както ти хрумне. Нещо като редовната преинсталация на мозъка на Цецерон - той всяка година ходи в Съединените щати да му актуализират настройките. Българският медиен модел прави това ежедневно и в национален мащаб. Обхванали сме около 80 процента от населението, което облъчваме ежедневно с новини, които представляват нещо като картончета за изтриване.

Така че аз мога да говоря за парадигми и детерминанти, обаче отглеждам монстър, който никак не е безобиден.

И това е възможно само и единствено в моята мила родна България!

Само едно още не съм постигнал - искам да легализирам връзката си с другия Шишко, дето се води началник.

Той ми прати валентинка от Брюксел: озапти си хората в името на стабилността!

Аз понеже знам много добре какво означава "вимето на стабилността", му отговорих: Пращам ти привети и стабилност! Махни Валерката и дай да се целунем като на Орлов мост. Ще видиш, че ще ни разберат...

***

А вие знаете ли какво е стабилност? Това значи, ако ще най-големият корпулент да те подпре и затисне - ти да не мърдаш и да стоиш на мястото си като Мартин Лутер и да се хилиш като Росен Плевнелиев!

Новогодишната нощ е бременна с Председателство, а аз секретирам стабилност. Сполай ви, българи!















18
4100
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
18
 Видими 
22 Декември 2017 20:01
От мен това,

Но няма да те отразят свирачите....
22 Декември 2017 20:31
Като истински патологоанатом Иво Балев е направил точна експертна дисекция на обгрижващата Мутрака журналистика. Да го поздравим, че не се е погнусил да бръкне в тази клоака.
22 Декември 2017 20:39
Дами и господа от випуск '97, мажете се с плажно масло! Ако трябва да ви предожа само един съвет за бъдещето, той би бил за плажното масло. Дългосрочната полза от употребата му е доказана от учените, докато останалата част от съветите ми не се базират на друго, освен на личния ми опит. Ще ви ги кажа сега.

Радвайте се на силата и красотата на младостта си. О, всъщност, както и да е! Вие ще разберете силата и красотата на младостта си, едва когато те вече са избледнели.

Повярвайте ми, след 20 години, когато разглеждате старите си снимки, ще си припомните по начин, който сега не можете да си представите, колко много възможности е имало пред вас и колко невероятно сте изглеждали. Ще видите, че не сте толкова дебели, колкото сте си мислили.

Не се тревожете за бъдещето. Или пък се притеснявайте, но знайте, че притеснението ви ще бъде от полза не повече от дъвченето на дъвка по време на решаване на уравнение по алгебра. Истинските проблеми в живота ви ще бъдат неща, които никога не са минавали през разтревожения ви ум. От този вид неща, които ви поразяват в 4 часа следобед в някой мързелив вторник.

Всеки ден правете нещо, което ви плаши.

Пейте.

Не бъдете безотговорни към сърцата на другите. Не се свързвайте с хора, които са безотговорни към вашето сърце.

Не си губете времето в ревност. Понякога ще бъдете в настигаща позиция. Надпреварата е дълга и в крайна сметка е само със самите вас. Помнете комплиментите, които получавате. Забравяйте обидите. Ако успеете, кажете ми как сте го постигнали.

Пазете старите си любовни писма.

Изхвърляйте старите си банкови извлечения.

Протягайте се.

Не се чувствайте виновни, ако не знаете какво да правите с живота си. Някои от най-интересните хора, които познавам, не са знаели на 20-годишна възраст какво ще правят с живота си. Някои от най-интересните 40-годишни, които познавам, все още не знаят.

Вземайте много калций. Бъдете внимателни с коленете си. Ще ви липсват, когато вече го няма.

Може би ще се ожените, може би не. Може да имате деца, може и да нямате. Може би ще се разведете на 40 години, а може би ще танцувате патешкия танц на 75. годишнина от сватбата си.

Каквото и да се случи, не сe поздравявайте или самообвинявайте твърде много. Вашият избор е наполовина късмет. Както и изборът на всеки друг човек.

Радвайте се на тялото си. Използвайте го по всякакъв начин. Не се страхувайте от него или от това, което другите мислят за него. То е най-великият инструмент, който някога сте притежавали.

Танцувайте, дори ако единственото място, където го правите, е вашият хол.

Четете упътванията, дори да не ги следвате.

Не четете списания за красота – само ще ви накарат да се чувствате грозни.

Опознайте родителите си. Някой ден те ще си отидат завинаги.

Бъдете мили с братята и сестрите си. Те са вашата връзка с миналото и хората, които е най-вероятно да ви останат верни и да бъдат до вас в бъдеще.

Поживейте в Ню Йорк, но го напуснете преди да ви направи твърде груби. Поживейте в Калифорния, но я напуснете преди да ви направи твърде мекушави.

Работете упорито да запълните разликите помежду си в географското разположение и начина на живот. Колкото повече остарявате, толкова повече ще се нуждаете от хора, които са ви познавали на младини.

Пътувайте.

Приемете някои вечни истини: Цените ще се повишават. Политиците ще флиртуват с вас. И вие ще остареете. И когато това се случи, ще си въобразявате, чи когато сте били млади, цените са били поносими, политиците благородни, а децата са уважавали възрастните хора.

Уважавайте възрастните.

Не очаквайте някой да ви помага. Може би ще имате доверителен фонд. Може би ще се ожените за богат човек. Но никога не можете да знаете кога този източник ще се изчерпа.

Не прекалявайте с третирането на косата си или на 40-годишна възраст тя ще изглежда все едно, че сте на 85.

Внимавайте чии съвети приемате, но бъдете търпеливи с тези, които ви ги дават. Съветите са форма на носталгия. Отдаването на съвети е вид изваждане на миналото от мястото му, забърсване на миналото, боядисване на грозните му части и преработване, за да се представи то с по-висока стойност.

Но, имайте ми вяра за плажното масло.”*

*Популярна статия, озаглавена „Съвети за младите”, написана от Мери Шмик и публикувана в колонка на вестник „Чикаго Трибюн” през 1997 г., по информация в Wikipedia. Материалът обаче е най-вече популярен като реч на американския писател Кърт Вонегът пред студентите, завършващи Масачузетския технологичен институт (МИТ) в САЩ през 1997 г.
22 Декември 2017 20:43
ако утре книжния носител не излезе с тази статия (благодарение на пожара) ще бъда разочарован защото ми се развали бидето и няма с какво...
22 Декември 2017 21:00
6-тестотинки,
купи си фандъкско билетче за 1.60, пробий му дупката в средата, нахлузи на пръста си и действай! При тази технология биде не трябва!

Балев,
22 Декември 2017 21:02
По твоята (Вашата) технология автора запетайки да нарисува по стената на редакцията...
22 Декември 2017 21:22
Неговите 5 стотинки като няма аргументи да оспори автора прибягва до естременти. Само ако бе вникнал в заглавието на темата щеше да замлъкне сега и за ви....
23 Декември 2017 09:03

след сулавия наблюдател това е истинска награда за упоритостта да се дочете вестника докрай.
х*
23 Декември 2017 10:03
А вие знаете ли какво е стабилност? Това значи, ако ще най-големият корпулент да те подпре и затисне - ти да не мърдаш и да стоиш на мястото си като Мартин Лутер и да се хилиш като Росен Плевнелиев!


Иво Балев
23 Декември 2017 10:27

дет го е рекъл балев:
под моето крило на сокол


честита коледа, честита стабилност!
и весела нова година, циркаджии!

(както би казал тук един адет , също като пенчо, изключително по веселяшки)
23 Декември 2017 11:35
Балев
А претърпелите злополука с бидето да не тъгуват, те в сараите не са придирчиви и пак ще ги обичат...
23 Декември 2017 17:00
Доколкото ми позволяват възможностите разбирам, че Соколът е Вимето от което Боце цоца стабилност. Затова и въздишката на невиждано облекчение се разнася вече втори ден от журналюгите, които Той е нахранил добре.
24 Декември 2017 14:42

24 Декември 2017 18:38
Балев
25 Декември 2017 12:14
Предлагам на Венелина Гочева (часовете и България днес), на Петьовците Блъскови и на Иво Прокопиев да препечатат "Вимето на стабилността". Белким се засрамят.
25 Декември 2017 16:59
Ижо Балев Направо им разкова журналистическата кочинка.
26 Декември 2017 21:50
Да се засрамят могат само хора с достойнство. А не присъдружието на времегадателки и утробонаематели
30 Декември 2017 20:42
http://www.segabg.com/article.php?sid=2003123100010060002
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД