:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 349
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Късо съединение

Вържи пола, да е мирна идентичността

На Божията джендърна палитра - LGBT мазало!
Военният министър Красимир Каракачанов е от министрите, които се притесняват, че Истанбулската конвенция ще въведе повече полове, отколкото познаваме и обичаме във вековната българска история. От стенограмата на заседанието на Минсъвета, когато се обсъжда конвенцията, се вижда, че думата джендър го прави неспокоен, сякаш му чукат на вратата у тях в три през нощта, за да го водят в Гейландия и да го съблазнят преко волята му.

Г-н Каракачанов иска към конвенцията да има и "интерпретираща декларация", която да уточнява терминологията, за да се изчистят страховете, че с приемането на документа се отваря врата за трети пол, еднополови бракове и прочие кошмари на истинския българин. Идеята за съпътстващ документ, който дава допълнителни гаранции за ненакърнимост на националната полова идентичност - принципно не е лошо, в крайна сметка тъкмо непоклатимата идентичност е солидна предпоставка за тъй милата ни стабилност.

"Вържи попа да е мирно селото", казва Каракачанов на заседанието на Минсъвета. Вероятно стенографите не са го чули добре и той всъщност е казал: "Вържи пола, да е мирно селото!"

***

Министър Павлова представи два от трите видеоклипа, промотиращи европредседателството. Те са изпълнени в стила на рекламните клипове за България като туристическа дестинация - кукери, шевици, горда Стара планина, инфраструктура за чудо и приказ, абе с две думи: с хубости, блага обилни, мойта родина е мила! Както е казал поетът.

Но!

Случи се нещо невиждано.

Както клиповете, така и логото на председателството не бяха подложени на обществено поругание, издевателски анализи и бесни сардонични коментари.

Ангелкова, само да се опита да произнесе думата "лого", още преди да е довършила втората сричка, "Фейсбук" вече е избухнал в остроумие, започват да валят един през друг колажи, пародии, ехидни писъци. Като извади видео - същата работа. Тънкото естетическо чувство на българския народ нерядко бива оскърбено от паметници, филми, книги и т.н. - социалните мрежи прекипяват и образува пяна като тенджера с мръсен боб.

А за логото и клиповете на Лиляна Павлова - положително (и подозрително!) мълчание.

Нямаме обяснение за този комуникационен пробив или бон шанс.

Следващото лого на Ангелкова сме сигурни, че отново ще взриви соцмрежите ("буквално взриви", обичат да казват телевизорите), както и непобедимото чувство за хумор на българина, което е почти толкова митично, колкото половата му идентичност и мощ.

***

Бойко Борисов в момента е разкъсван от дуалистичната си същност - хем да се харесва на всички, хем да изпълнява ангажиментите си. Хиляди излязоха да протестират срещу спорното решение за новия план на природен парк Пирин. Борисов не понася протестите, защото са демонстрация на нелюбов, а за някои хора това чувство е опустошително. В същото време показва готовност да разреши бурното застрояване и Банско да стане като Слънчев бряг, че да може Валери Симеонов и там да мачка децибелите. Той затова толкова агресивно налага новия план за Пирин - Слънчев бряг ще утихне и той ще остане без работа като шумоукротител. Положението е - вържи лифта, да е рахат Валери, да е твърд бетонът, да сечем гората, да носят суджуци и бири и музиката да свири.



Прогнозата ни е, че Бойко Борисов, както и досега, ще каже на строителите и щастлифтаджиите, че много иска развитие на скитуризма, но първо се разберете с еколозите!

Какви ще са коалиционните последствия, не можем да прогнозираме, но скромно предполагаме, че на Патриотите вторият лифт им е мил, но властта им е по-мила.

И ще настане такава стабилност в условия на председателство, че цяла Европа нищо няма да усети.
1397
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД