:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 100
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Животът ни като виц

Поредно освобождение на българите от евразийската напаст. Дай, Бавария!
Такава или онакава, но нали си е наша, за държавата ни сърце не ни дава да се изкажем остро. Вярно, има кусури, има трески за дялане, иска, да си го кажем честно, издълбоко пренареждане и затягане на гайките, но пък я каква е хубава, я каква е удобна! Другите прехвалени държави да не би да са нещо повече! Издигнали са лицемерието в култ! Подробности с виц: В Западна Европа също имат сериозни проблеми с пътищата, но ги крият от хората под дебел слой асфалт.

Като сме отворили дума за Западна Европа, да подчертаем един от основните им кусури - не ни пускат в Шенген. Пишещият тези редове не е специалист по темите "Шенген" и "западни лидери", затова ще се позове на един източноевропейски лидер, Бойко Борисов, според когото онези нарочно ни спират, измислят си някакви мотиви, които не отговарят на действителността. При това положение защо изобщо се занимаваме с тях?! Да се обърнем към други лидери, безпристрастни по отношение на България и най-вече на Шенген. Та нима, ако запитаме лидерите на Сомалия, Афганистан, Папуа и Нова Гвинея, те няма да потвърдят, че сме напълно готови за Шенген, нима няма да кажат дружелюбно усмихнати "На добър час в Шенген!" Е, възможно е лидерът на Северна Корея отначало да мълчи загадъчно, поглаждайки ракетите си, но с добра дума, с нашенски чар и балканска дипломация със сигурност и той ще ни даде шенгенска зелена светлина. Изниква обаче въпросът защо толкова се натискаме за тази единна визова система. Отговор с виц: Железопътният билет поражда много повече надежди от лотарийния.

Като сме отворили дума за мотиви, да обърнем внимание на нещо, което си го знаем - за последните 10 години незаконната търговия на цигари е ощетила хазната с над 4 милиарда лева. Добавяме още 4 милиарда от Корпоративно-търговска банка (имаше и такава). Хайде още милиард и нещо за атомната електроцентрала в Белене. Хайде още толкова за електронното правителство. Колко станаха? Всъщност, друго е по-важно - каква стабилна, дори могъща държава сме! Над 10 милиарда загуби, а на нас не ни пука, уверено продължаваме напред! Каква е тайната, питат се разузнавачи и анализатори по цял свят. Отговорът е прост - тук има специфика. Пример с виц: Цифрова ера по български - потребностите на населението се задоволяват с цифри.

Темата за парите е така увлекателна, да я продължим - България е в топ 5 в ЕС по високи екоданъци. Става дума за над 2 милиарда лева. Отделно по оперативните програми страната ни получава милиарди от Евросъюза, за да инвестира в чиста околна среда. Резултатът е пред очите и носовете ни - мръсен въздух и съмнителна вода. Къде отиват парите? По предназначение, разбира се, което подсказва, че ако искаме по-чисти въздух и вода, трябва да се вдигнат още екоданъците и от ЕС да развържат по-широко екокесията. Вариантът да се пипнат в еконасока замърсяващите производства, да се направи нещо с пълчищата автомобили трета употреба и да се ограничи изгарянето в безбройните кюмбета на автомобилни гуми, черчевета и стари гуменки крие опасността да изпаднем в крайности като тези, които ветровете довяват от западна посока: В Швеция продават мляко за вегани от картофи. Има мляко от соя, орехи, бадеми. В наши дни млякото е като ракията - може да бъде дестилирано практически от всичко!

Няма да подминем и темата на темите - покрай Истанбулската дунанма как не се сетихме, че подобна реакция са предизвикали бикините, минижупът, избирателните права на жените, кръглата земя... Преди да сме стигнали до Сътворението, което също предизвиква спорове и дърпане на бради, виц: Толкова съм стар, че помня, когато кренвиршите бяха с месо.
 Първородният грях.
1
1737
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
05 Февруари 2018 08:40
"Толкова съм стар, че помня, когато кренвиршите бяха с месо." В събота бях на гости на дъщерята. Казах че вече не си купувам домати, защото нямат никакъв вкус. И аз така виках казва тя, която току що се върна от Англия. Там пък били като ябълки - хрупкат, хрупкат и без вкус. И всичките плодове и зеленчуци са така. Та искам да кажа че "хубавото" предстои.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД