:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Стотици цивилни загинаха при въздушни удари в Сирия

Армията заема позиции в кюрдския анклав Африн, който Турция смята да обсади
---------------------
Близо 190 души, от които най-малко 49 вчера сутринта, са загинали през последните дни при въздушни удари на сирийския режим срещу Източна Гута край столицата Дамаск, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Би Би Си. За жертви при офанзивата предупредиха и доброволчески организации, които действат в района. Ако информацията се потвърди, това ще са най-големият брой убити там от три години. Информацията на центъра в последно време е сред малкото източници за случващото се на терен, откакто режимът на президента Башар Асад поднови усилията да овладее малките зони, контролирани от негови противници. В Източна Гута редица селища са под контрола на бунтовници. Според центъра ранените са най-малко 850 души. Бунтовниците отговориха с обстрел с минохвъргачки, при който според сирийски медии най-малко двама души са загинали .

Доброволческата организация Сирийска гражданска защита (по-известна като "Белите каски"), която действа в бунтовнически райони, съобщи, че сред загиналите са най-малко 20 деца. Коалиция на международни агенции, която дава средства за болници в Сирия, обяви, че в понеделник бомбите на режима са засегнали пет лечебни заведения в Източна Гута. Местните "опитват да оцелеят, но гладът им ги е направил значително по-слаби", сочи съобщение на медиците. Лекари и активисти предупреждават за нуждата мнозина в района с население няколкостотин хиляди души да бъдат подложени на медицинска евакуация.

ООН поиска незабавно примирие и предупреди, че ситуацията излиза от контрол след "крайна ескалация на въоръжените действия". Руският външен министър Сергей Лавров обаче отхвърли информацията за атаките в медиите, като според него международните актьори "преувеличават" сериозността на положението както в Източна Гута, така и в доминираната от радикална опозиция провинция Идлиб в Северна Сирия.

Правителствените сирийски войски навлязоха вчера в района на Африн. "Стотици бойци пристигат в региона", потвърдиха от Сирийския център за наблюдение на човешките права. Според някои данни армейските части пристигат в Африн откъм Алепо. Турция ще обсади Африн, след като започна миналия месец офанзива срещу кюрдските милиции в региона, съобщи турският президент Реджеп Ердоган. Анкара заяви, че ще се изправи срещу сирийските правителствени сили, ако решат да помогнат на кюрдските бойци.
СНИМКА: www.bbc.co.uk
Деца плачат в една от малкото останали болници в Източна Гута край Дамаск. Районът преживя една от най-страшните бомбардировки през последните години.
6
1320
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
20 Февруари 2018 21:40
въздушни удари на сирийския режим срещу Източна Гута край столицата Дамаск,

...Пък днес БЪЛГАРСКИЯТ РЕЖИМ ГОТВИ АРМИЯТА ДА СЕ НАМЕСВА ПРИ ВОЕННО-ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА./Конференция на Началника?!/.
Как ви изглежда?С еднакъв аршин е- Властта и там и тук е легитимна,и двете държави са членове на ООН.Щом там е РЕЖИМ и тук е РЕЖИМ.
21 Февруари 2018 09:22
Най-много се лъжe по време на война и по време на лов.
21 Февруари 2018 09:41
Когато същите "въстаници" стреляха с минохвъргачки по руското посолство и граждански обекти в Дамаск същите тези се правеха на невиждащи и си мълчаха, сега какво друго могат да очакват.
21 Февруари 2018 09:57
въздушни удари на сирийския режим срещу Източна Гута
Превод: въздушни удари на сирийската армия върху Източна Гута с цел освобождаването ѝ от окупация
21 Февруари 2018 10:20
Стотици цивилни загинаха при въздушни удари в Сирия

А в Мосул колко загинаха и кой ги изкла?
А в ответь тишина...
22 Февруари 2018 20:40
Доброволческата организация Сирийска гражданска защита (по-известна като "Белите каски",
Филмовото студио.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД