:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 332
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Правителството дава 1.66 млн. лв. за мотокрос

Отпускането на парите е изненадващо на фона на спряното финансиране на федерацията
Правителството изненадващо отпусна 1 662 455 лв. на федерацията по мотоциклетизъм за провеждане на кръгове от световния и европейския шампионат по мотокрос. Това стана с постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на спортното министерство (ММС), което иначе вече трета година не дава пари на мотоциклетизма.

"Тези шампионати по мотокрос са сред най-престижните състезания в света (...) С провеждането на спортната проява ще се утвърди авторитетът на Република България сред световната спортна общественост, ще окаже положително въздействие върху развитието и популяризирането на българския спорт и възможностите на българските спортисти за изява", пише в мотивите на МС.

Така на практика бе актуализиран с 1.66 млн. лв. бюджетът на ММС за финансиране на федерации през 2018 г. Той бе 26 048 000 лв., от които нито лев за мотоциклетизъм. Същото беше и през 2016 и 2017 г.

ММС отделно има бюджет от 5 млн. лв. годишно за подпомагане организацията на международни състезания у нас. От 2016-а мотофедерацията не е взимала пари и по това перо (за последно й бяха дадени 390 000 лв. за т.нар. Нощ на скоковете в "Арена Армеец" през 2015 г.). За 2018 г. все още не е излязъл окончателният списък със събития, които ММС ще подпомогне, но очевидно в него няма да са мотокросовете, защото вчерашните 1.66 млн. лв. правителството отпусна като допълнителен разход.

Президентът на мотофедерацията Богдан Николов от няколко години е в тих конфликт със спортния министър Красен Кралев. Миналата година той нападна Кралев заради думите му, че мотоциклетизмът е комерсиален спорт, и се оплака, че е ипотекирал къщата си в Плевен, за да спаси международния лиценз на федерацията си.

"Ако на 31 декември 2018 г. федерацията не успее да си върне задълженията, които са 850 000 евро за таксите за Гран при на България от 2011 до 2014 г., къщата ще ми бъде отнета", оплака се пред БНР Николов.
1186
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД