:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕС е готов за търговска война със САЩ

Канада обяви, че Вашингтон отваря кутията на Пандора, която "няма да можем да затворим"
Снимка: ЕПА/БГНЕС
"Търговските войни са лоши и е лесно да се загубят", заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск.
ЕС е готов да отвърне, ако САЩ въведат мита за вноса на стомана и алуминий, но все пак Брюксел се надява да не се стигне до това, заяви еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом, цитирана от информационните агенции. "Ако обаче се случи, ще трябва да предприемем мерки, за да защитим европейските работни места... Дадохме ясно да се разбере, че подобен ход, който ще навреди на ЕС и ще постави в опасност хиляди европейски работни места, ще бъде посрещнат с твърд и пропорционален отговор", категорична бе тя. Малмстрьом подчерта, че "търговската война няма победители".

Еврокомисарката каза, че в Брюксел е проведена дискусия относно това кои американски стоки, внасяни в ЕС, да бъдат облагани с мита в отговор на решението на Тръмп. Малмстрьом допълни, че ЕС работи, за да гарантира, че всяко действие, което евентуално бъде предприето, ще бъде в рамките на законовите параметри, определени от Световната търговска организация (СТО). Твърди се, че ЕС може да обложи с мита различни стоки, внасяни от САЩ, на обща стойност около 3 млрд. долара, ако администрацията на президента Доналд Тръмп в крайна сметка въведе митата за внос на стомана от 25% и на алуминия от 10%. Официално обаче той не е обявил решението си и се очаква това да стане до края на тази седмица.

Междувременно Китай застана начело на група от 18 държави от СТО, които призоваха американския президент Доналд Тръмп да не въвежда планираните мита за стомана и алуминий. Канада изрази загриженост, че с подобно решение "Вашингтон може да отвори кутията на Пандора, която няма да можем да затворим".

Американският министър на търговията Уилбър Рос каза, че САЩ не се стремят към търговска война и решението за налагане на високи мита за вноса на стомана и алуминий е "премислено".

ОСТАВКА

Главният икономически съветник на Доналд Тръмп - Гари Кон, подаде оставка, съобщи Cи Ен Ен. Това е поредният удар за държавния глава на САЩ, който в последните месеци се раздели с няколко от най-близките си сътрудници. Кон се обяви категорично срещу обмисляните от Тръмп мита върху вноса на стомана и алуминий. Президентът изрази съжаление за оставката на Гари Кон.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Главният икономически съветник на американския президент Гари Кон подаде оставка, тъй като е твърдо против решението на Доналд Тръмп да наложи вносни мита на стоманата и алуминия.
16
3741
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
16
 Видими 
07 Март 2018 20:16
Той ЕС щото главно стомана и алуминий изнася.
07 Март 2018 20:49
Ауу, война на ФАЩ ли обявихме?
07 Март 2018 21:57
Най-после Тръмп започна да изпълнява обещанията си, за които го избрахме.
Стига разговори за Северна Корея и Иран - истинският проблем е глобализацията и спонсорите й, които искат господство над света.
Америка трябва да се съсредоточи върху своите вътрешни проблеми и да престане да подарява технологиите си на Израел и Китай.
Европейците трябва да направят същото
07 Март 2018 22:29
Класическият hill billy по-горе никога няма да вдене кой ще се смее последен, когато Оранжевия клоун си тръгне...
07 Март 2018 22:30
07 Март 2018 22:32
Горскио
07 Мар 2018 21:57
Мнения: 1,740
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Ти от България ли го избра тоя Тръмполино ? Че кога станахме щат на САЩ ???
А колкото до "подаряване технологии на Израел" , ще ми се да кажеш поне една ! Щото досега помня само да са отмъквали по нещо или да са забранявали на Израел да произвежда или продава на други страни , като израелските самолети Лави и Кфир , за да си пробутат своите таралясници ; противосамолетните ракети за Китай , с които бе свален американски С-130 , модернизацията на турските танкове и ред други неща . Да не говорим за калпавата американска система "Пейтриът" , която израелците оправиха да върши работа .
07 Март 2018 22:49
Може и да има израелски самолети , но армията им ползва основно американски.


07 Март 2018 23:11
Козяшката дружинка сега на коя страна ще застане....на ЕС...или на УСА?
08 Март 2018 00:03
Тръмпи яко го е закъсал. Но все някога трябва да започне да отрезвява Америка. Има много врагове. Трудна му е задачата.
08 Март 2018 05:50
08 Март 2018 07:29
Лоша работа е търговската война, лошаааа - ще поскъпне вискито...
08 Март 2018 09:28
Мдааааа, айфон и кока-колата ще поскъпнат...
08 Март 2018 10:08
След като се видя че проектът "съветски съюз и социализъм" се провали тотално, сега е ред да се провали и другият експеримент наречен "САЩ".
Е, не се получи, само след 200 години е вече в разпад, като за тези 200 години показа всички недъзи на човешкия род - като почнеш от геноцида над местното население, минеш през робовладелство и отглеждане на наркотици от ... първия президент на страната, та до ден днешен, когато само печатат пари и създават световни проблеми. За параноята, за световния полицай, за гейовете, за намеса във вътрешните работи на почти всички страни на планетата и т.н. въобще да не споменавам.
08 Март 2018 17:49
Мдааааа, айфон и кока-колата ще поскъпнат...

За тях не знам, но ракията - със сигурност.
В училище учителката задава въпрос:
- Деца, какво ще се случи ако едно всеразрушаващо гюле се удари в една неразрушима стена?
Иванчо отговаря:
- Ще поскъпне ракията.
Учителката:
- Е как така? Къде е логиката?
- Не знам къде е логиката, но татко казва, че в тази държава каквато и простотия да се случи, единственият резултат е, че поскъпва ракията.
08 Март 2018 17:51
Горскио
07 Мар 2018 21:57
08 Март 2018 17:55
Отдавна ви разправям, че Китай и ЕС са в един отбор. А към това е и Русия, защото всички имат интерес от глобализацията. Е, Тръмп нема, но затова и ще загуби
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД