:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 560
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Подобно съмнение и тиражиране

Цецо контролира всеки етап от разговора

Цецерон с Меркуриев шлем. Обръщаме вниманието ви върху длъжностите на Меркурий - покровител на бегачите на дълги разстояния, търговията и крадците.
Аделина Радева: Във всичките проявления на интереси от чешка страна, през документите, които минаха и засекретихте в парламента, пък после бяха опровергани с всичката информация, която се съдържаше в тях - изпратена от зам.-министъра на финансите на Чехия, който пък отрича, през медиите, да я е пращал...

Цветан Цветанов, логик и синтактик: Поне видяхме, че от чешка страна обвиниха персонално премиера Борисов, че те не са му били симпатични или че всъщност той едва ли не е причината за това те да се оттеглят от страната. Така че подобно съмнение и тиражиране на тази фалшива новина, която беше от страна на БСП - че Борисов стои зад тази сделка; че правителството стои зад тази сделка - видяхте, че когато почнат да излизат фактите, нещата са съвсем различни.

***

Отваряме скоба за възхищение и сваляне на шапка с реверанс: евала! Цветан Цветанов с годините във високата политика разви едно поразително качество - способен е да преобърне и най-изчистената логика, да изопачи и преобърне смисъла на даден факт до неузнаваемост.

Всъщност по думите и поведението на чехите правим точно обратния извод - почти сигурно е, че тук те са били рекетирани и вероятно това е причината да се изтеглят от България. Кой зарязва бизнес за милиарди ей така и го продава на жена, която най-любезно бихме могли да наречем "прекрасната непозната в българската енергетика"?

Поведението на Борисов пък води до още по-прекрасни изводи и догадки. В началото той се направи, че пада от небето - "чешкият премиер тази сутрин буквално ме информира за сделката". В следващия момент обяви, че "гадове" се опитват да го свалят от власт за втори път чрез ЧЕЗ. В още по-следващия привика Гинка, профилактира я и обяви стратегически интерес на държавата в сделката. "Премиерът Борисов иска да контролира всеки един етап от сделката", обяви Гинка непосредствено след профилактиката.

В резюме: 1. Нямам нищо общо с тази частна сделка. 2. Гадове се опитват да ме свалят, ама тоя пък няма да стане. 3. Искам да контролирам всеки етап от сделката.

Край на скобата. Продължават Цецо и Аделина.

***

АР: Трябва да вървим към другите теми...

ЦЦ: Надявам се да вървим.

АР: ...обаче - иска или не иска държавата вече да влезе в тази сделка, защото се объркахме покрай всичко това. Това исках да питам.

ЦЦ: Това ще бъде взето като политическо решение, когато анкетната комисия си свърши своята работа и когато има конструктивен диалог с всички парламентарни групи. Защото това е национална тема и тук не трябва да има спекулация.

АР (отваря уста, но не успява да артикулира): ...

ЦЦ: Искам само да направя едно уточнение... ЧЕЗ или Гинка Върбакова не са в състояние да повишават цената на тока.

АР: Важно е!

ЦЦ: Защото всички тези спекулации, които се пускаха в публичното пространство - има производител, има електропреносна мрежа, има електроразпределителна мрежа. Електроразпределителната мрежа - те правят съответните искания, но КЕВР е органът, който взима окончателното решение...

АР: Важно е!...

ЦЦ: ...И смятам, че това, че имаме такъв регулАторен орган, важното е, че този регулАторен орган не е назначен от Министерския съвет, не е назначен от премиера Борисов. А знаете, че в 43-тия парламент на база нещо подобно, което се случваше като спекулации, взе се политическото решение този регулатор да бъде избиран от българския парламент...

АР: И сега!...

ЦЦ: ...защото там действително може да се проведе дебата и там действително всяка една от парламентарните групи - и опозиция, и управляващи - могат да излъчат съответните експерти, които да защитават интереса на държавата!

(Водещата успява да зададе въпрос и разговорът продължава.)

***

ПОСЛЕпис. Всъщност - да бяха продали ЧЕЗ направо на Митко Каратиста, той е бил в управата на ЧЕЗ-България. Не питайте нас какво общо би могъл да има човек с такъв прякор в мениджмънта на голяма енергийна компания. Не ни питайте и какво може да менажира такъв човек - ние не го познаваме, но може би има познати в ГЕРБ, тях трябва да питаме.
3
4069
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
15 Март 2018 20:38
Г-н Цветанов става все по-обран!
15 Март 2018 22:53
Инж. Цветан отдавна е засенчил хидро-колегата си Ахмед Доган.
18 Март 2018 00:20
КОТКА НАД ПРОПАСТТА

Как не ни е срам и защо сме толкова неблагодарни???
Пеевски е ощетен от КТБ!
Балеви са на загуба от Полимери!
Вальо Златев е жертва на Нефтохим!
Васил Божков се е заробил с тоя хазарт!
Гриша Ганчев се мъчи с Петрол!
Георги Гергов се раздава за Пловдив!
Цацаров милее за справедливостта!
Цветан Василев е радетел за честния бизнес!
Николай Бареков е знамето на свободата на словото!
Цветан Могадавикажа е титан на словото и стожер на морала!
Цецка е майка-кърмилницата на закона!
Бойко е...

http://svobodnoslovo.eu/%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0/
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД