:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,005,872
Активни 418
Страници 3,795
За един ден 1,302,066
Реконтра

Животът ни като виц

То не бяха дупки по чорапите, не беше бод зад игла! С полицай до всяка смрадлива дупка не става...
"Здраве да е!" Това е универсалното заключение след всяка простотия по земите български. Това е тукашният лек за всяка душевна, че и телесна болка. Карма ли? Гледане на пъпа?! Здраве да е и толкова! Спецификата в различните подходи добре се илюстрира от изключително стар виц:

Световен шампионат по бойни спортове свободен стил. Бай Ганьо ще се срещне с японския състезател. Кратка схватка, нашият е по гръб на земята, японецът се покланя и обяснява:

- Ключ дванайсет от джудо!

Бай Ганьо става, удря една малка сливова да се осефери и започва вторият рунд. Кратка схватка и японецът е на земята, нашият обяснява:

- Гаечен ключ двайсет и осем от камион ЗИЛ!

Тъй като ЗИЛ-овете вече са голяма рядкост тук, да обясним, че такъв гаечен ключ е бая тежко парче желязо. От друга страна, нашенски първенци дават индикации, че няма да се включим в акцията за солидарност с Великобритания. В случая правилното поведение е снишаващото като в онзи стар виц: В Русия има перестройка, а у нас переструвка. Да споменем по този повод руския виц: Никой не може да разбере руската душа така добре, както руският черен дроб.

Стана дума за травми и вътрешни органи и не можем да подминем съобщеното онзи ден от здравния министър - дълговете на болниците са близо 500 милиона лева. Като се замисли човек, не е чак толкова много, няма и половин ядрена електроцентрала, а спрямо потъналото в Корпоративно-търговска банка са си направо джобни пари. Ако реагираме първосигнално обаче, косите ни могат да настръхнат от тази сума, тя е огромна пред парите, отпуснати за туширане на вълненията в МВР, да не говорим за великденските добавки на пенсионерите. Интересно, дали е правен анализ откъде идва този здравен дълг, каква част от него се натрупва например от обслужване на наши сънародници без здравни осигуровки, които ползват "Бърза помощ" за домашна аптечка, и каква част е резултат от лош мениджмът, на български алъш-вериш. Но здраве да е, има си професионалисти за това, а ние можем да наблегнем на вицотерапията, все още е безплатна:

- Колега, специалист в коя област на медицината сте?

- Проктолог съм.

- А аз съм гинеколог.

- О, съседи сме значи!

Като заговорихме за пари, не можем да подминем огласената преди дни информация, че за последните двайсетина години близо 6 милиарда лева ДДС са източени от фирми без собственост и няма шанс тези пари да се съберат където им е мястото. Само през 2017 година сумата е 271 милиона лева - ако бяха събрани, щеше да има и за годишния болничен дълг, и за пенсионерски добавки, и за успокояване на незаобиколими структури. Но явно не става така и по-добре да не се излагаме с наивни съждения, нужно е работещо решение, ето го - създава се една държавна фирма без собственост (звучи безумно, но не е само това, тъй че допустимо е), която приоритетно и монополно да точи ДДС, след което да прехвърля парите в необходимите сектори. Проста и ясна схема, ама кой да се сети! Здраве да е и вицове да има, другото все някак ще се оправи:

- Чакайте, чакайте, сега ще ви покажа!

- Това заплаха ли е?!

- Не, ексхибиционизъм.

"Кадрите решават всичко!" Неправилните уста са го изрекли, но и така да го обмисляш, и инак - все звучи правилно. Здраве да е, и на тази тема има виц: Ако пробития чорап от левия крак обуем на десния, а пробития чорап от десния - на левия, ще получим разбираем модел на кадровата политика у нас.
2
1625
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
26 Март 2018 11:43
Весел Цанков
Всичките са много готини!
П.П. За неспециалисти като мен - проктолога се занимава с ректума.
26 Март 2018 14:36
пък аз си помислих, че е нещо по съседство
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД