:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 364
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БФС се извини и на ФИФА заради Стоичков

Батето прати писмо до Блатер, Стоичков има 3 дни да се защити
Второ извинително писмо заради поведението на селекционера на националния отбор Христо Стоичков пратиха шефовете на БФС. То е адресирано до президента на ФИФА Сеп Блатер. Първото пък бе до шефа на УЕФА Ленарт Йохансон, който именно бе мишена на приказките на Стоичков и който се оплака официално от поведението му.

Писмото този път е подписано лично от президента на БФС Иван Славков, докато под първото параф сложи един от заместниците му - Михаил Касабов. Славков подчертава отличните си отношения с шефа на световния футбол, като се обръща към него със "Скъпи приятелю" (добавено на ръка върху печатния текст).

В същото време в БФС пристигна официалното становище на ФИФА, която съобщава за започналото разследване по случая "Стоичков". Към писмото са приложени материали от българската и чуждата преса, в които се цитират думите на националния ни селекционер по адрес на президента на УЕФА Ленарт Йохансон след мача с Швеция. От ФИФА съобщават още, че Стоичков има срок до 13 септември да даде обяснения в Дисциплинарната комисия към световната футболна централа. Селекционерът трябва да попълни и специален въпросник и да го изпрати в централата в Цюрих до тази дата. След това комисията ще разгледа случая и ще наложи съответното наказание.

Единственият, който подкрепи Стоичков за неразумните му изказвания пък, стана лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той го поздрави за отношението му към Ленарт Йохансон и осъди решението на БФС да се извини, като го нарече "болно и форма на мазохизъм".

Самият Славков пък ще разговаря със Сеп Блатер на конгреса в Маракеш (Мар), който ще е на 11 и 12 септември. Батето, придружаван от вицепрезидента Михаил Касабов и от изп. директор на БФС Стефан Капралов, заминават днес за там. Очаква се в Маракеш те да се срещнат и с останалите шефове на световния футбол.

ПИСМОТО ДО СЕП БЛАТЕР

Уважаеми г-н Блатер,

Ще използвам тази възможност, за да Ви благодаря още веднъж за вашата любезна подкрепа.

Моля, приемете моите лични извинения за неподходящото поведение на г-н Христо Стоичков по време на квалификационния мач Швеция-България в Стокхолм. Аз вече изпратих извиненията си на президента на УЕФА г-н Ленарт Йохансон и бих искал да ви уверя, че Изпълкомът на БФС ще анализира скандалното поведение на нашия треньор. Ще държа Вас и г-н Йохансон в течение на решенията, които ще бъдат взети на следващото заседание на Изпълкома през октомври 2005 година.

Очаквам да се видим в Маракеш,

С уважение,

Проф. Иван Славков, Президент на БФС
5
625
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
10 Септември 2005 02:44
...И така, квалификациите за утрешната 24 часова надпревара на пистата Гранд При приключиха. БРИТКАР е наела пистата срещу £ 27 000 като таксата на всеки екип от 85-те коли участници е £ 7000. Първоначално участие бяха заявили екипите на 98 коли, разделени в три класа. От тях отпаднаха 13 заради лоши шумови показатели по време на входния тест.
Според изкушените в мото спорта, утрешната 24 часовата надпревара е по-голямо събитие от Бритиш Гранд При, участниците са два пъти повече, а нивото на адреналина – стократно! Състезанието се провежда без сън и почивка в продължение на едно денонощие. Пилотите мерят сила както по майсторство, така и по издръжливост и умение да се състезават на тъмно.
25 лекарски екипа и дузина линейки дежурят на терена, в бойна готовност са десетки хеликоптери на специализирана медицинска помощ, пожарни коли и полицаи
Повече за живота в Силверстоун, за неговите обитатели, наблюдатели, оплакватели, обожатели, кумири и жертви, както и за 24 часова-та надпревара на пистата Гранд При, в следващите броеве.

10 Септември 2005 11:33
Нигро , айде , престани с този флъд в спортните теми .
Колкото до темата , време е БФС да вземе крути мерки по отношение на Стоичков и да спре да се извинява заради простотиите му . Не стига , че не го бива като треньор , но и си позволява да се държи по начин , по който излага България .
10 Септември 2005 12:24
Како, кво му е на Нигрото, нека пише човека, що му вразваш кусур, хем и ние научаваме нещо, то иначе откаде, ма како?
10 Септември 2005 13:31
Да пише , но не да пуска и в 4-те спортни теми едно и също писание , което няма връзка с нито една тях .

Редактирано от - Каките на 10/9/2005 г/ 17:10:37

11 Септември 2005 18:44
Остава да се извинят и на Стоичков, че са се извинили вместо него... Батето си постила чергата и пред Йохансон и пред Блатер... Не ходи Мара сама на бара, с бригадата...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД