:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 248
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лондон отхвърли руския призив за общо разследване за Скрипал

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Държавните глави на Иран, Турция и Русия Хасан Рохани, Реджеп Ердоган и Владимир Путин (от ляво на дясно) позират в общо ръкостискане в президентския дворец в Анкара. Основна тема на срещата на тримата лидери беше ситуацията в Сирия и възможностите за решаването на конфликта. От Вашингтон президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че иска американските войски да напуснат Сирия. По-късно обаче беше съобщено, че е взето решение да останат в Сирия.
Британската делегация в Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) в Хага отхвърли вчера като "извращение" предложеното от Русия общо разследване на отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал, предадоха агенциите. "Това е тактика за диверсия и още повече дезинформация, предназначена да се избегнат въпросите, на които руските власти трябва да отговорят", обявиха в "Туитър" от делегацията. ОЗХО по същество отговори само на един от въпросите на Русия по случая "Скрипал", пък коментираха от руската делегация пред ТАСС. "Да, вчера получихме отговори и те се проучват. По същество беше получен отговор само на един въпрос", посочват руските официални лица. В неделя Русия изпрати списък с 13 въпроса до Техническия секретариат на ОЗХО, свързани с отравянето на Скрипал, интересувайки се какви данни е предоставил Лондон за случая.

Междувременно Европейската комисия коментира, че британската лаборатория, изследвала отровата, използвана във Великобритания срещу Скрипал и дъщеря му Юлия, е изпълнила поставената задача. "Специалистите трябваше да определят вида на отровата, а не откъде тя произхожда", поясни говорител на комисията. "Тази задача беше изпълнена, експертите установиха, че е бил използван газът новичок. Преди това от военната лаборатория "Портън Даун" отчетоха, че са идентифицирали използвания срещу Скрипал химически агент, но подчертаха, че нямат доказателства къде е произведен.

Вещество, подобно на тези от групата "Новичок", може да се произведе в около 20 страни по света, заяви в Турция руският президент Владимир Путин, цитиран от "Интерфакс". Путин каза, че е удивен от скоростта, с която е "започнала антируската кампания". Скотланд ярд, както е известно, каза официално, че му трябват не по-малко от два месеца за пълноценно разследване", посочи руският президент.

16
3678
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
16
 Видими 
04 Април 2018 19:57
В анонимната дописка се твърди, че някакво руско предложение било "извращение".
отхвърли вчера като "извращение" предложеното от Русия общо разследване на отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал, предадоха агенциите.

По-долу оригиналния туит по въпроса:
Russia’s proposal for a joint, UK/Russian investigation into the Salisbury incident is perverse. It is a diversionary tactic, and yet more disinformation designed to evade the questions the Russian authorities must answer.;


Още по-странно е защо дописникът не информира, че съобщението за използването на руско БОВ в случай "Скрипал" е изтрито от сайта на външното министерство.
Да допълним собкора на вестника, а?
Давайте версии!
04 Април 2018 22:01
Сефте комендантски, професоре.
Следвайте парите.
05 Април 2018 01:48

Лондон отхвърли руския призив за общо разследване за Скрипал


За да не лъсне простотията и лъжата на Лондон.
05 Април 2018 08:01
От чуждата преса става ясно, че и българския представител в ОЗХО Костов се е включил в еврогейския хор на лъжата. Поради что, о неразумни юроде?
05 Април 2018 08:02
И още. Нашата преса мълчи по въпроса. Да не би да се срамува?
05 Април 2018 08:41

Ммм даа,
Положението отива на зле за Росия , господа.
Ама, защо е премахнато съобщението , ми няма да ни питат нас , господа колко време това съобщение ще стои там , защото ние искаме така.
Ама , защо специалисти казали че не могли да кажат че това е направено от Росия. Ми защото работата на специалистите не е за да казват кой го е направил .
Ама защо българският представител в някаква си организация не бил казал че Росия няма нищо общо.
Ами защото работата на този специалист не е това да казва това.
Ама защо Лондон отхвърлч това предложение. Ами защото е имала опит за такова нещо и участието на Росия не е допринесла с нищо.

Ама , ама , ...
Повече приказки "на пазара " господа.


Ами Росия не е държава , господа.
Светът иска да и помогне , но тя иска да затъва .
05 Април 2018 10:29
Лондон отхвърли, но коалицията на наглите, която едва успяха да съберат преди седмица вече взе да дава фира. На вчерашното гласуване в ОЗХО 23 от 41 държави не са подкрепили Лондон. Очевидно е, че наглите са сериозно обезпокоени от тези резултати защото днес медиите и от двеге страни на атлантика челно атакуват населението със статии как лично Путин ходи из Европа с кофа новичок и с баданарка маже БОВ по бравите на входните врати на жилищата на неугодните му.

Не сте сами! Дръжте се, санитарите вече идат!



05 Април 2018 10:33
Рорик, Рорик

чувала ли си за огледалните неврони? Знаеш ли какво правят те?
Знаеш ли че алкохола невъзвратимо ги унищожава?
05 Април 2018 10:37
От чуждата преса става ясно, че и българския представител в ОЗХО Костов се е включил в еврогейския хор на лъжата. Поради что, о неразумни юроде?


Перверзен юрод и Ирод.
05 Април 2018 10:47
Ами Росия не е държава , господа.
Светът иска да и помогне , но тя иска да затъва .


Ако искаш да кажеш, че е континент, по-огромен от субконтинента Индия, такава е. Да я пази Бог от помагачите ѝ! Враговете си тя сама ще потопи.

Абе Рюриковна, що не пратиш едно селфи, да ти гадая на череп и физиономия? Изучавала съм Чезаре Ломброзо, мноо съм пекана. Писах дисертация по книгата му "Жената - престъпник и проститутка". Не бой се, не си от тази категория. Ти си само a li'l bit feeble-minded.
05 Април 2018 11:07
Чудя се защо англосаксите така надменно се отнасят с руснаците.

Може би по време на династията на Романови е имало някакво приемане (може би без Николай І. Претенцията за руски консерватизъм има смисъл, ако си внесат подходящ цар и приключи и тоя период безвремие... Това е добро решение и не само за признаването им от цивилизационната майка-Европа, руснаците са също така силно религиозни, имат нужда от ясен водач (дори обожествяван), жените им са целомъдрени... Въобще всички белези на консерватизма.

Предполагам англичаните биха им проводили Хари
05 Април 2018 11:20
Дорис 10:47
05 Април 2018 14:44
Кире
05 Апр 2018 11:07
Мнения: 4,649
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Чудя се защо англосаксите така надменно се отнасят с руснаците.

Щото не са яли бой от тях - все съюзници са били ! Ама никога не е късно !
05 Април 2018 14:46
Чоки, верно не са яли бой от руснаци. Но руснаци от англичани - на два пъти Конфликтите не са значими (според англичаните) и не те са причина за снизходителност
05 Април 2018 14:56
Чоки, англичани и турци срещу руснаци в Кримската война. Потопяването на "Черния Принц" в Балаклава. И пр.
08 Април 2018 20:02
= « Ответный ход в «деле Скрипаля»: генпрокурор РФ Чайка выдаст компромат на Британию»

(Илья Александров; 08.04; 16:27; https://politpuzzle.ru/97439-otvetnyj-hod-v-dele-skripalya-genprokuror-rf-chajka-vydast-kompromat-na-britaniyu/; цитати):

«... По словам генерального прокурора, теперь Россия пойдёт на беспрецедентный шаг и обнародует копии определенных документов из переписки с Министерством Внутренних Дел Британии. Причём это касается даже Терезы Мэй, которая в тот момент находилась во главе ведомства. Весь соответствующий материал напрямую указывает на то, что власть Великобритании прекрасно осознаёт ложный характер обвинений в адрес Москвы...».

«... Уже завтра, 9 апреля, будет проведен брифинг для прессы, в ходе которого планируется предать гласности фактические обстоятельства, которые удалось установить в ходе следствия по уголовному делу о незаконном получении убежища Борисом Березовским в Великобритании осенью 2003 года...».


«... Юрий Чайка резюмировал, что Россия также смогла доказать, что в британском МВД ещё за несколько месяцев до смерти Александра Литвиненко знали об угрозе как его безопасности, так и прочих лиц. Тем не менее, каких-либо попыток защитить его спецслужбы не предпринимали...».
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД