:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Рикардо изненада фаворитите и спечели Гран при на Китай

Шампионът Хамилтън пък стопи половината аванс на лидера Фетел във Формула 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Щастливият Рикардо пие шампанско от обувката си.
Даниел Рикардо с "Ред Бул" неочаквано спечели състезанието за Гран при на Китай във Формула 1, след като се възползва максимално от шанса, дошъл с излизането на кола за сигурност. В Шанхай австралиецът и холандският му съотборник Макс Верстапен използваха момента и се прибраха в бокса да им сложат нови меки гуми, докато колоната се движеше бавно заради инцидента между пилотите на "Торо Росо" Пиер Гасли и Брендън Хартли. Колата за сигурност излезе, когато лидерите Валтери Ботас ("Мерцедес"), Себастиан Фетел ("Ферари") и Люис Хамилтън ("Мерцедес") бяха подминали входа на бокса, а от "Ред Бул" имаха възможност да реагират и викнаха своите пилоти.

След връщането си на пистата Рикардо и Верстапен започнаха да притискат водачите. Още с първата си атака спрямо шампиона Хамилтън холандецът се озова извън трасето. После пък атакува Фетел на завой №14, но не спря навреме, удари го и двамата се завъртяха. Но пък Рикардо успя за 10-ина обиколки да задмине и тримата лидери и да вземе своята първа победа за сезона и шеста в кариерата.

Преди колата за сигурност състезанието тръгна в полза на Ботас, който бе най-сериозният преследвач на стартиралия от челна позиция Фетел. При първите влизания в бокса той бе по-бърз и така остана пред аса на "Ферари". А след удара с Верстапен, Фетел изостана доста и финишира едва осми.

След Рикардо челната тройка допълниха Ботас и Кими Райконен ("Ферари"). Хамилтън завърши 5-и, но после мина едно място напред, защото на Верстапен бе наложено наказание от 10 секунди за удара с Фетел и това го прати пети. Шести и седми са Нико Хюлкенберг ("Рено") и Фернандо Алонсо ("Макларън").

Така Хамилтън стопи 8 т. от изоставането си спрямо Фетел на върха в класирането и разликата помежду стана 9 (54:45). Трети е Ботас с 40, а Рикардо е само на 3 т. по.назад. Четвъртото състезание за сезона е за Гран при на Азербайджан - в Баку на 29 април.
1290
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД