:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 312
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Учителите в Германия се оплакват от тормоз

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Германската канцлерка Ангела Меркел по време на среща с ученици в Берлин през 2013 г. Асоциацията за образование и възпитание призова властта да не си затваря очите пред случаите на физическо и психическо насилие в класните стаи.
Преподавателите във всяко трето основно училище в Германия са обект на физическо насилие през последните пет години, сочи проучване, цитирано от електронното издание "Локал". Допитването е направено по поръчка на Асоциацията за образование и възпитание, а в него са участвали 1200 учители и административен персонал от цяла Германия.

Най-голям е процентът на учителите, станали жертва на физическо насилие в основните училища - 32% от анкетираните признават за подобен тормоз. За целите на изследването под "физическо насилие" се разбират случаи, при които преподавателите са станали обект на малтретиране, заплахи, обиди, побой или тормоз в класната стая.

Учителите в гимназиите и професионалните училища в Германия пък са жертви най-вече на психотормоз. Там 59% от преподавателите съобщават за случаи на заплахи в класната стая, а 36% се оплакват от онлайн тормоз.
3
1552
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
08 Май 2018 03:49
Когато училищата са инкубатори на насилие, какво се очаква? Нали вече дечицата имат права, а възрастните нямат?! Щом и в Германия я докарали до това положение, какво да кажем ние с гайдите???
08 Май 2018 07:38
Съвсем закономерно. Като се сетя що братя роми и "бежанци" с безгранични права се изсипаха там... Тепърва ще се видят в чудо. На германците да им честита танте Меркел!
08 Май 2018 09:35
Хак да им е.
Аллах Акбар!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД