:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Животът ни като виц

***
Има, има обяснение! Дрогирани сме! Ставащото около нас е плод на химически видения! И нещата си идват по местата! Например политиката - нещата са съвсем като във вица:

Двама напушени пред светофар:

- Гледай, червено! Супер! Колко интересно!

- Я! Стана жълто!

- Зелено! Красота...

- Пак червено... Взеха да ги повтарят, скука. Давай да пресичаме.

Следват реални примери. Например миналата седмица неколцината граждани от "Движение България на гражданите" оцениха първата година на кабинета "Борисов 3" със слаб 2.22. Това се родее с лозунга от среднодалечното минало "Роналд Рейгън - враг номер 1 на Тутраканската селищна система!" И звучи също така конопено. Да беше Европейската комисия, да беше Путин, да беше БСП, да беше, в крайна сметка, Доган, да те обземе размисъл, пък то... Нейсе, майтап да става, вицове да звучат:

- Какво правиш сега?

- Политически и икономически анализи, спортни коментари, филмова критика.

- Пенсионирал си се?

- Да.

В четвъртък прокуратурата погна двама квестори на КТБ за умишлена безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Става дума за малко над 1 милион лева, които на фона на цялата "врътка" КТБ са джобни пари, но пък на фона на други суми, за които ще стане дума след малко, са си сума. Сега за квесторите, пък и за други пазители на общи блага. Осъвременени, едни думи на Суворов биха звучали така "На всеки три години квесторите трябва да се вкарват в затвора. Той, щом е квестор, краде и за три години е откраднал толкова, че е за затвора". Вие заменете "квестор" с друга някаква съвременна българска фигура, пък после обърнете внимание и на вица:

- Свидетелят, знаете ли какво ви очаква при даване на лъжливи показания?

- Да, обещаха ми лека кола.

Сега за други суми, погледнати през 1 милион лева. За да спечели толкова, една медицинска сестра или пък акушерка трябва да работи 119 години и 3 месеца. Като се има предвид средната възраст на тези специалисти - 53 години, значи на днешните им остава да работят още около 84 години, което, съгласете се, е по-постижимо. Да пожелаем на нашите сестри и акушерки такова работно дълголетие, че и по-голямо, защото те остават все по-малко у нас, в момента например са наполовина, отколкото са нужни. Няма страшно, и населението в страната става все по-малко, реципрочно на намаляването на съответните специалисти. За всичко това обаче се говори подробно в събота, когато бе Международният ден на сестринството и специалистите по здравни грижи го отпразнуваха с протест, сега те са на работа, а останалите могат да си разказват вицове:

Млад татко чака в коридора на родилното. Излиза акушерка и носи две бебета.

Таткото се замисля и казва:

- Ами... Ще взема това отляво.

В петък вътрешният министър съобщи, че най-много у нас се търси марихуаната, а пазарът на кокаин и хероин се свива. Веднага става ясно защо е това черногледство, това мрънкане сред широки слоеве от населението. Но така е като намалява покупателната способност и хората се ориентират към по-леки "радости". Пътят е ясен като розов слон в нощно заведение след полунощ - да се подкрепят тружениците на наркопазара. Това не значи, че трябва да се пренасочат усилия от други приоритетни области, като например хазарта, нужно е разширяване на обгрижването, явно само с търкане на талончета доволен народ не се създава. Има и други насоки за работа, не по-маловажни: Най-хубавото на курсовете за развиване на въображението е, че само след няколко занимания ще можеш да ги посещаваш, без да излизаш от дома си.

 ***
2
1455
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
14 Май 2018 09:03

- Какво правиш сега?
- Политически и икономически анализи, спортни коментари, филмова критика.
- Пенсионирал си се?
- Да.
14 Май 2018 09:08
Раньше я платил городовому на углу Крещатика и Прорезной пять рублей в месяц, и меня никто не трогал. Городовой следил даже, чтобы меня не обижали. Хороший был человек! Фамилия ему была Небаба, Семен Васильевич. Я его недавно встретил. Он теперь музыкальный критик.


Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД