:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Когато Хари...

Тежката сватба - Брекзит наобратно

Всички бяхме поканени на тая тежка сватба. Всички сме по някакъв начин приобщени към радостното събитие.

Световното журналистическо войнство изостави Сирия, Тръмп, Ким, Путин - всички впериха поглед в британското кралско семейство, за да съпреживеят заедно с публиката великото събитие: Хари се жени за Меган.

Това бе повод известни лайф стайл журналистки да сложат шапки и да представят на публиката своята представа за британски шик.

По един от нашите телевизори - НТВ, т.нар. лорд Евгени Минчев като част от екипа коментатори на сватбата се възмути от прекаленото разточителство.

- Аз като организатор на пищни тържества - позова се на опита си Минчев, - трябва да ви кажа, че не съм съгласен с тази демонстрация на лукс. Прекалено е, има бедни и гладни хора...

- Ти пък си станал пролетариат! - подигра му се Гала и всички аристократи в студиото се изсмяха на чист английски.

Хоу, хоу, хоу! И ние ги схващаме тия майтапи, не сме селяни!

***

Британците пилеят колосални средства за зрелища и същевременно рушат европейското единство с техния Брекзит. Тоя Брекзит е по-сложен от старозаветния Екзит (Изход), когато юдеите напуснали Египетския съюз. Във Великобритания първоначално се явиха куп мойсеевци, дето викаха срещу Европа като Мойсей на Фараона: let my people go! Демек - пусни людете ми (да излязат от Египет)!

След референдума за излизането от Египет/ЕС изведнъж се оказа, че идеолозите на Брекзита нямат идея какво да правят, не умеят да разцепват Червено море с един удар на тоягата, не осигуряват манна небесна за народа и въобще са се оказали в ситуацията, която Бойко Борисов по друг повод описва с поговорка, която знае от дядо си: не пожелавай жената на ближния си, щото може да ти се падне! Смисълът е - не си пожелавай нещо, за което не си готов, защото може да се сбъдне! (Борисов каза това по повод спечелените от Румен Радев президентски избори.)

И тази сватба зрелище, която по идея и изпълнение докосна сърцата на всички европейци, освен на най-безсърдечните, всъщност е стъпка назад на Великата Британия. Тя ще се върне в европейското семейство като блуден син, но преди да се консумира блудството!

Така че сватбата на Хари и Меган е събитие антиБрекзит - акт на ре-приобщаване.

Извън тези шегички трябва да сме наясно, че там, където ЕС има работещи модели с Великобритания, те ще продължат да работят по някакъв начин, независимо дали британците формално са част от ЕС. И обратно. Там, където моделът на взаимодействие е - "дайте да видим колко европейски пари могат да се откраднат" - там ЕС ще продължи да присъства предимно с лошите си страни. Иначе казано - Британия остава европейска и без да е в ЕС, а България може да си приказва за интеграция, колкото си ще, но по-скоро камила ще мине през иглено ухо и Европа ще се балканизира, отколкото обратното - Балканите да се европеизират.

***

На британското разточителство София отговаря с гласа на разума и икономията.

Бойко Борисов докрай защитава правото на българския тираджия да пести от излишни луксове - както се опитва да го накара Еманюел Макрон. Макрон иска спедиторските фирми у нас да повишат разходите от вида "и шофьорът е човек"; сиреч да не спят в кабинката на тира, а да плащат за хотел.

"24 часа" дори публикува снимка от хотел "Хилтън", където Борисов, Меркел и Макрон обсъждат по късни среднощни доби европейски въпроси. "В хотела премиерът е бил с министрите на финансите Владислав Горанов и на транспорта Ивайло Московски, което навежда на мисълта, че Борисов е лобирал за българските превозвачи, настоявайки за максимално добри условия по пакета "Мобилност", описа движението на мислите си вестникът.

***

И между другото - Томислав Дончев и жена му "българската Мелания" (веднъж се облякла като последната жена на Тръмп) вече 8 години упорстват и не сключват граждански брак, както им бе заповядано от Борисов: "Томиславе, това беззаконие трябва да го прекратим, правиш сватба на 14 октомври 2012 г.", разпореди премиерът на едно заседание на МС.

И оттогава разпореждането виси като кандидат-член на Еврозоната.
4
1515
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
20 Май 2018 19:25
20 Май 2018 20:59

да представят на публиката своята представа за британски шик.
20 Май 2018 21:41
И тази сватба зрелище, която по идея и изпълнение докосна сърцата на всички европейци, освен на най-безсърдечните
Явно съм от последните... Не съм плакал с принца, не съм се радвал с принцесата, даже не съм разбрал, че кралските особи се женят. Дали защото съм републиканец или защото този интерес ми прилича на жълтивина... Не знам!
Което ме прави безсърдечен!
21 Май 2018 10:31
И оттогава разпореждането виси като кандидат-член на Еврозоната.


може и на шенгения
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД