:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 334
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Завръщането на манекенките във Формула 1 вдъхнови Хамилтън и Фетел

Даниъл Рикардо счупи рекорда за най-бърза обиколка по улиците на Монте Карло
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Даниъл Рикардо минава със своя болид "Ред Бул" под терасата с шезлонгите на спа комплекса Thermes Marins Monte-Carlo, където незаинтересована от тренировките във Формула 1 дама се припича на слънце.
Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обяви, че завръщането на манекенките на стартовата решетка за "Гран при" на Монако този уикенд е "нещо красиво". Практиката с дефилиращи момичета около болидите бе прекратена този сезон по решение на новия собственик - компанията "Либърти Медия", която я нарече "несъответстваща на социалните норми в съвремието". Само че на улиците в Монте Карло ще се появят модели, рекламиращи швейцарската компания за луксозни часовници "Таг Хойер", която е генерален спонсор на състезанието.

"Жените са най-красивото нещо на света - коментира 33-годишният Хамилтън. - В Монако винаги се провежда едно от най-елегантните състезания и когато отново видим красивите момичета на стартовата решетка, просто ще знаем, че сме в Монте Карло. Това е страхотно нещо."

Британецът получи подкрепа и от друг 4-кратен световен шампион - Себастиан Фетел. "Аз харесвам жените. Мисля, че те са красиви. Истината е, че днес просто се шуми прекалено много. Всички момичета, които са участвали през годините в "Гран при", са го правили по свое желание. Сигурен съм, че ако в неделя попитате което и да е от момичетата на старта дали е щастливо да бъде там, отговорът ще бъде "Да". Не мисля, че има някой, който ги кара насила", заяви германецът.

Вчера се проведоха първите две свободни тренировки преди неделния старт. И двете бяха доминирани от "Ред Бул", като и сутринта, и следобед най-бърз бе Даниъл Рикардо. Във втората сесия австралиецът стана първият пилот, преминал трасето под 1:12 мин. Новият рекорд на уличната писта е 1:11,841, а второто най-добро време бе на съотборника му Макс Верстапен (+0,194 сек.).

Фетел с "Ферари" (+0,572) и Хамилтън с "Мерцедес" (+0,695) се доближиха най-много до "червените бикове", а непосредствено след тях се наредиха Кими Райконен (+0,702) с другия болид на "черните кончета" и Валтери Ботас (+0,801) с втората кола на "сребърните стрели".



ПЛАНОВЕ

Собственикът "Либърти Медия" ще представи детайли относно бъдещите си планове за развитие на Формула 1 на среща с отборите в Монако днес. Настоящите договори, които касаят всеки аспект от най-комерсиалния автомобилен спорт от структурата на управление до дяловете от прихода, изтичат през 2020 г. Американската компания вече представи рамков вариант с пет точки, обхващащи периода след 2021 г., но липсата на конкретика предизвика недоволство сред повечето тимове.

"Надявам се на предстоящата среща да получим повече яснота", заяви спортният директор на "Мерцедес" Тото Волф.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Световният шампион от 2016 г. - Нико Розберг, минава по трасето в Монте Карло, следван от своя баща Кеке Розберг, по време на демонстрация преди тренировките вчера. Двамата минаха с болидите, с които станаха шампиони - Нико с "Мерцедес" отпреди два сезона, а Кеке - с "Уилямс" от 1982 г.
1364
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД