:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 346
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Златен Рожен" подкрепя колоездачния тур на легендата на германското колоездене Олаф Лудвиг

Участниците в колоездачния тур на легендата на германското колоездене Олаф Лудвиг имаха възможност да се запознаят с продукцията на "Златен Рожен"
От десет години германецът Олаф Лудвиг - едно от най-големите имена в световното колоездене, стои зад инициативата запалени непрофесионални спортисти от Германия да опознават България чрез колоездачни обиколки в красиви кътчета на страната - района на Сандански и част от Българското Черноморие. Инициативата е подкрепена от община Сандански и организации като Сдружението на хотелиерите и туроператорите, но и редица частни компании като винарска изба и хотел "Златен Рожен", които припознават като своя мисия идеята на Лудвиг да работи активно за популяризиране на региона сред немски туристи, които се интересуват от планински туризъм и екстремни спортове.

Олаф Лудвиг е легенда в колоезденето с над 28 години кариера на професионален състезател. Прави първите си стъпки в професионалното колоездене през 90-те години в Холандия. След това кариерата му се развива стремително и печели зелена фланелка в Tour de France (която се дава на състезателя с най-добро време на спринтовете), има най-много етапни победи - 36, в Пробега на мира (Course de la Paix), световна титла на шосе през 1981 г., както и олимпийска титла в колоездене на шосе от олимпийските игрите в Сеул през 1988 г. Победител е в Тур дьо Франс през 1990 г. След като приключва състезателната си кариера през 1996 г., Лудвиг става пресаташе, а впоследствие и мениджър на националния отбор на Германия по колоездене.

Днес 58-годишният олимпийски и световен шампион се занимава с няколко изключително любопитни проекта в колоезденето, част от които са свързани пряко с България. Той е основател на инициативата Bulgarian Cyclingtour, чийто старт е даден през 2008 г. и която през септември тази година ще отбележи своя 10-годишен юбилей. Основен партньор и златен спонсор на инициативата в юбилейната 2018 г. е винарска изба "Златен Рожен". Винарската изба оказва не само пълна логистична подкрепа на колоездачния тур, но е и домакин на съпътстващи обиколката събития като специални дегустации на типични за региона по долината на Струма винени сортове и кулинарни вечери.

Именно любопитството към хората, страната ни, обичаите и традициите е причината толкова запалени привърженици на велоспорта от Германия да изберат тази форма на своеобразен туризъм и да се включат във велосипедните походи на харизматичния световен шампион по колоездене. Идеята е съчетаването на активна почивка в района на Сандански с порядъчна доза спорт и културно сближаване.

Тази година запалените непрофесионални колоездачи от Германия имаха възможността да гостуват на "Златен Рожен" и да се запознаят отблизо с целия процес на производство на вино, с новите френски и италиански сортове грозде, да научат как протича ферментацията, в какви бъчви отлежава виното и да дегустират някои от вината с най-отличителни вкусови характеристики.

През май германецът придружи 2 групи от свои сънародници, като всяка от тях имаше възможност в рамките на една седмица по предварително направена програма да се запознае с природните забележителности и условията за спорт и туризъм в живописния Югозапад. В първата група участваха 14 души, а във втората - 16 души, като сред тях имаше и 3 семейства. "Няма никакви ограничения във възрастта на участниците, въпреки че програмата е строго разчетена по дни и часове", сподели Лудвиг. До момента в Bulgarian Cyclingtour са се включили хора на различна възраст, като диапазонът е от 28 до 75 години. Средно на ден се изминават по около 100 км, като групата винаги се придружава от отлично оборудван бус, който подсигурява безопасността по трасето и възможност за почивка в случай на нужда. Няма изискване участниците във велопохода да имат и спортен опит. Част от работата на Олаф Лудвиг е да им даде съвети как да карат безопасно или как да се движат в група.

Следващите три групи от немски велоентусиасти се очакват в Сандански в началото на септември.

1357
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД