:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 399
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Роботи стават войници в Корея и фермери в Япония

Засега роботите войници няма да изглеждат точно така.
Министерството на националната отбрана на Южна Корея възнамерява от 2024 г. да започне образуването на смесени бойни звена във въоръжените сили - от хора и роботи. Това бе обявено от министъра на отбраната Сон Йонг Му, съобщи Defense Aerospace. Предвижда се роботите да се използват активно във всички видове въоръжени сили на Южна Корея.

Южна Корея изпитва демографска криза. Днес населението на страната е около 50 милиона души, а според прогнозата на ООН до 2100 г. то може да падне до 38.7 милиона души. Намаляването на населението води до намаляване на силата на въоръжените сили, тъй като има недостиг на хора, които са годни за военна служба. Затова, според военните, е необходимо създаването на смесените звена.

Според проучване на южнокорейското военно министерство въвеждането на роботи ще замести около 500-600 пехотинци. Автоматизацията в самоходната гаубица K9 Thunder пък ще замени 2000 души.

Роботи могат да бъдат използвани в наземното разузнаване, под водата, на летателни апарати, като сапьори и като основа на бойни автономни системи.

Междувременно японското министерство на земеделието вижда мястото на роботите в борбата с продоволствена криза. Роботите в Япония трябва да заменят... пенсиониращите се фермери (те са на средна възраст 67 г.). В Япония се планира разработването на 20 нови вида земеделски робота, включително машина, която да подрежда прасковите по степен на узряване.
1
1138
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
05 Юни 2018 14:48
Затова, според военните, е необходимо създаването на смесените звена.

Отначало смесени, после .........
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД