:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,429,760
Активни 129
Страници 1,182
За един ден 1,302,066

Вярата в медиите

Отказ от пропаганда - това трябва да е първостепенен принцип на обществените медии
Иван Стамболов-Сула
Информационният повод не беше кой знае какъв. Из ония дни Ройтерс публикува резултати от свое изследване и класира българските медии по гледаемост и по доверие. Всеки, който си чу името, се окрили и произведе новина за себе си как е попаднал в класацията, така че аз няма да ви предлагам връзка към конкретна публикация - напишете в "Гугъл" "Ройтерс медии" и гледайте какво става.

Според изследването по гледаемост частните (комерсиални) медии са преди държавните (обществени), но по доверие е точно обратното - публиката вярва повече на държавните. Някои го приемат за сензационно, но мен никак не ме учудва. Нарича се чувство за надеждност на информацията.

Все още се приема, че най-ценните качества за една медия са обективността и безпристрастността. Обективност - да, истината е обективна категория. Но защо пък безпристрастност? Въпросът не е дали, а към какво да са пристрастни медиите.

Щом са национални, отговорът сякаш се съдържа в името. Националните медии трябва да бъдат пристрастни към националната кауза и да защитават националния интерес. Но коя е националната кауза и кой е националният интерес?

Дефинират го преди всичко според политическата конюнктура. Дори и хан Аспарух да си татуирате на гърдите, ще го направите пак под внушението на някоя съвременна политическа необходимост. Казвате си: "историята е нещо минало и завършено, то не подлежи на промяна" и жестоко се лъжете.

Какво е политиката? Средство за постигане на цели в обществен план, а в личен и корпоративен - инструмент за власт. Има различни политики според разбиранията на политиците за избор на средства, но в най-общ план политиките са леви и десни, независимо от конкретното съдържание, което влага в тези понятия дадено общество или епоха.

Има обаче неща, които са отвъд лявото и дясното. Надали ще успеем тук и сега да съставим изчерпателен списък, пък и не това е целта, но сред нещата отвъд лявото и дясното са Отечеството, войската, полицията (или поне би трябвало), съдилищата (неудобно ми е да ги включвам в списъка, но наистина е редно да са отвъд политиката), Църквата, образованието...

Трябва ли медиите да бъдат отвъд лявото и дясното? Трябва ли да стоят над, извън или встрани от политиката? В никакъв случай! Медиите са средството, чрез което си говорим за политика. Чрез тях вдъхновяваме съмишлениците си и громим опонентите си. Но обществените медии са по-различни. Те трябва да се ръководят от принципи, произтичащи отвъд лявото и дясното, над краткосрочната политика.

В този смисъл обществото много отговорно трябва да се замисли, да си даде ясна сметка на какъв ценностен фундамент иска да почиват неговите национални медии. Как да подредят приоритетите си, за да бъдат разпознати като национални не само по техническото покритие на територията със сигнал.

Ето някои важни според мен положения.

Обществените медии трябва да уловят крехкия баланс между удовлетворяването и възпитаването на аудиторията. От търговска гледна точка търсенето определя предлагането, но ако се ограничим само дотук, за броени месеци обществените медии рискуват да се превърнат в чалга канали с еротични филми и безкрайни лотарии. Следователно, при оценката на обществените медии не бива да е водещ единствено рейтингът. Но пък и не бива заради това, че не е чак толкова водещ, да се произвеждат скучни продукции, които никой не гледа, не защото са прекалено са софистицирани, а защото са мудни и нескопосани.

Но това е технология. Тя е важна, но важни са и ценностите. Мисля, че всички ценности, на които трябва да стъпва и в които трябва да възпитава една обществена медия, следва да произтичат от патриотизма, тъй като той е базова обществена добродетел. Медията е пропаганда, а патриотизмът е сред малкото неща, които си заслужава да се пропагандират. Патриотизмът е едно голямо и автентично общо кратно за всеки народ, безспорна ценност, около която могат да се обединят всички въпреки различията си.

Патриотизмът не е съвсем като национализма. Той може да бъде не само национален, но и местен, регионален (балкански), европейски, цивилизационен, верски, културен и т.н. Някои казват, че можел да бъде и глобален, но за мен това е малко прекалено, поне докато не се установят трайни контакти с извънземни цивилизации.

Какво е културен патриотизъм? Да чувстваш Едвард Григ по-близък до душата си от стрината, която си тупа юргана на главата ти. Какво е верски патриотизъм? Да чувстваш по-близък до сърцето си сириеца християнин, отколкото помака от Кърджалийско. Какво е национален патриотизъм? Да чувстваш стрината с юргана и помака по-близки от Григ и сирийския християнин. Във всяко има красота и достойнство.

Националните медии не са длъжни да стигат чак дотам. Те са комуникационен канал, който се обръща към потребителите в тяхното обобщено качество на нация, на народ (да не затъваме в различията между тези две понятия). Водещото при патриотизма е чувството на достойнство и чест от принадлежността. В емоционално отношение патриотизмът е любов, подобна на любовта към семейството и родното място. А щом е любов - трябва да се отглежда. Когато се самооценява, когато търси основание за самочувствие, човек винаги изхожда от две на пръв поглед противоположни самомнения - чувството за отлика и чувството за прилика: "аз имам особена и неподражаема стойност, защото съм българин (естонец, нигериец, виетнамец или някакъв друг), какъвто ти не си; но аз имам особена стойност, защото съм българин (естонец, нигериец, виетнамец или някакъв друг), каквито са стотици достойни и по-велики от мен българи (естонци, нигерийци, виетнамци или някакви други). Ето това е механизмът на патриотичното самочувствие, необходимо за душевното здраве на нацията. Това чувство може да се развие в обич и уважение към другите, но може да се развие и в омраза и презрение. Мисията на националните медии е да помогнат да се случи първото.

Но за мен патриотизмът има и едно още по важно измерение - той е състояние, при което човек признава съществуването на нещо по-голямо от себе си, а това признание е най-големият дефицит на модерния свят. Модерният човек не вярва в съществуването на нещо по-висше от себе си и на нещо по-важно от индивидуалните си права. Ясно е, че общество, съставено от подобни членове, не е натоварено с голям енергиен заряд и няма кой знае какво бъдеще. Индивидуализмът, егоизмът и алиенацията не могат да бъдат почва за истински добродетели. Отделният човек е велик единствено тогава, когато има силата да подчини себе си, собствената си воля на нещо по-голямо и по-дългосрочно.

Ако приемем патриотизма и националната отговорност за основополагаща добродетел във философията на обществените медии, то лесно можем да очертаем и първостепенните им принципи.

Отказ от пропаганда. Изключително важно в условията на хибридна война и фалшиви новини.

Запазване и правилен прочит на българската история и българската култура. Отказ от сълзливите митове, но и изтъкване на истинските достижения.

Поддържане на висока езикова култура.

Дефиниране и налагане на основни морални стандарти - понятие за добро и зло, състрадание, смирение, прошка, творчество, духовно усъвършенстване.

Запазване и осмисляне на традициите, и то не само аграрно-битовите.

Достоверна информация и качествена публицистика с ярка гражданска и творческа позиция на журналистите.

Обучение и възпитание на децата, и то не само във фетиш към обективната наука, мултикултурализма и глобализма, а и в по-консервативни хуманитарни ценности.

Разбира се, финансирането на медиите е от съдбоносна важност. За да бъдат наистина обществени и независими, те трябва да се финансират по силата на закон, определящ за тях процент от БВП. Но това е тема на още по-голям разговор.

Така или иначе обществените медии, след като все още са начело на класацията по доверие на публиката, вървят в правилна посока. Остава да се разпишат и приемат и техните основни ценности, така че наистина да са адекватни обществени медии. И като се приемат, дълго след това да не се пипат. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.

 Обществените медии трябва да пазят българската история и българската култура. Да се откажат от сълзливите митове, но и да изтъкват истинските достижения.
Карикатура: Христо Комарницки
Частните медии - печатни и електронни, по-трудно печелят доверие.
37
3016
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
37
 Видими 
22 Юни 2018 19:25
Хубаво, ама такива като теб какво ще ядете?
22 Юни 2018 20:11
Браво, Сула!
Утре ще ти прочета и статията.
22 Юни 2018 20:23
Националните медии не са длъжни да стигат чак дотам.

Още едно малко усилие, Иване!
Още мъничко...
Медиите не са длъжни никъде да ходят. Те, каквито и да са, работят за аудиторията си. Някои, като любимата газета - за сапиенсите, останалите... абе, за квото си щат, малко ме интересува
Властта е длъжна да казва истината. Никой друг
22 Юни 2018 20:29
Пропаганда значи "разпространение на знания", всъщност има дидактична конотация, от там и конгрегация за разпространение на Вярата, или конгрегацията позната като "Светата Инквизиция", Та в тоя ред на мисли прозелита Сулаm , ексапостол на Светата на Айнд Ранд дваждъй краснознаменната Църква не е точно Торквемада, а един прероден Савонарола, Що се ебава с публиката безнаказаноо?
22 Юни 2018 20:36
а един прероден Савонарола

Както са казали Илф и Петров (или беше един - Илфи Петров), Саванарыло. Отива му.
22 Юни 2018 20:59
Кайзер Созе
22 Юни 2018 20:29
ексапостол на Светата на Айнд Ранд дваждъй краснознаменната Църква не е точно Торквемада, а един прероден Савонарола, Що се ебава с публиката безнаказаноо?
Туткалчев1
22 Юни 2018 20:36
Както са казали Илф и Петров (или беше един - Илфи Петров), Саванарыло. Отива му.

У Кайзер-а не съм забелязвал претенции за класическа дресура, тъй че не придирям.
Но Туткалчев да не е учил що е то саванарыло и с какво се яде
22 Юни 2018 21:08
Пауза, Тути.
22 Юни 2018 21:28
Да се върнем на темата.
Защо да вярваме на медиите? Или да не вярваме?
Защо изобщо трябва да чакаме медиите да ни казват каквото и да е?
Сещам се за една само причина: защото властта, длъжната "смирено и сериозно" - май така пишеше в некви дикименти? - да ни съобщава и обяснява, и не помисля да го прави
22 Юни 2018 21:43
Но за мен патриотизмът има и едно още по важно измерение - той е състояние, при което човек признава съществуването на нещо по-голямо от себе си, а това признание е най-големият дефицит на модерния свят. Модерният човек не вярва в съществуването на нещо по-висше от себе си и на нещо по-важно от индивидуалните си права. Ясно е, че общество, съставено от подобни членове, не е натоварено с голям енергиен заряд и няма кой знае какво бъдеще. Индивидуализмът, егоизмът и алиенацията не могат да бъдат почва за истински добродетели. Отделният човек е велик единствено тогава, когато има силата да подчини себе си, собствената си воля на нещо по-голямо и по-дългосрочно

22 Юни 2018 22:13
защото властта, длъжната "смирено и сериозно" - май така пишеше в некви дикименти? - да ни съобщава и обяснява, и не помисля да го прави


Толкова по-зле за властта! Ако едно дърво падне в гората и властта скрие този факт от народа,това значи ли че дървото не е паднало?! Когато комунистическата власт криеше от народа,че изпълнението на Петилетката се проваля,това спаси ли я от провал през 1989г.?!
22 Юни 2018 22:42
deaf
22 Юни 2018 22:13
защото властта, длъжната "смирено и сериозно" - май така пишеше в некви дикименти? - да ни съобщава и обяснява, и не помисля да го прави

Толкова по-зле за властта! Ако едно дърво падне в гората и властта скрие този факт от народа,това значи ли че дървото не е паднало?!

Драги! Тя гората падна, ти за дървото питаш.
Преди време молих, има го в архива, г-н Цветанов да разпореди Бяла книга на "прехода". Така беше, така стана, смятаме това и това...
Защо 28 години вече няма нищо подобно?
И какво тогава чакаме от медиите? Несериозно е
22 Юни 2018 23:00
deaf
22 Юни 2018 22:13
защото властта, длъжната "смирено и сериозно" - май така пишеше в некви дикименти? - да ни съобщава и обяснява, и не помисля да го прави

Толкова по-зле за властта! Ако едно дърво падне в гората

Не става без политическа воля.
Насилих се една седмица да слушам "Хоризонт".
1. Питат община Плевен защо при жалване предава личните данни на жалбоподателя на "обекта"? Явно закононарушение, впрочем. 10 минути нападки и обиди от общинарите. Отговор защо ги дават на трета страна, при това заинтересована - йок;
2. Питат ИТ на МОН какво става със заявленията за гимназии, които не са подадени поради негова грешка? 10 минути говедото...
Абе молим те
22 Юни 2018 23:15
Sine_metu


В МИГЪТ,когато кажем,че дървото е паднало,този факт вече става МИНАЛО. Разбираш ли,когато констатираме факти,те мигновено стават минало,което обаче не влияе на бъдещето. Ако можеш докажи ми,че не е така?! Написването на "Бяла книга" на Прехода има смисъл само за историците,ровещи се в миналото.
22 Юни 2018 23:24
gluhar4e
22 Юни 2018 21:43

Пей давате да вменявате на индивида държавни функции, на държавата - личностни и най-вече никой с никого да се не разбира.
Я си подреди мислите, ако обичаш, и виж кое от казаното от тебе към кого се отнася. И как? И защо...
23 Юни 2018 00:00
когато констатираме факти,те мигновено стават минало,което обаче не влияе на бъдещето.

Миналото не влияе на бъдещото. Просто го предопределя. Когато падне дърво и този факт не бъде отчетен (отчетен, а не констатиран), то в бъдеще почва едно цъкане с езици откъде дошла ерозията, как Господ ни бил наказал със свлачища и/или наводнения и накрая се обвинява Държавата (или “другите” ), когато хотелчето на отсякалия дървото се е свлякла в морето.

Когато комунистическата власт криеше от народа,че изпълнението на Петилетката се проваля,това спаси ли я от провал през 1989г.?!

Не криеше, а лъжеше, че петилетката е преизпълнена ... с непродаваеми (непотребни) стоки. И обвиняваше Запада, че води “хибридна война” срещу “най-висшето” общество с някакви си хипарски моди (дънки, къси поли, бързи коли, касетофони, видеоапаратура). Тъй де, ще им отричат парийната програма: във всяка къща да има радиоточка; във всеки град голямо видео (киносалон) и “светлото бъдеще” да се гледа на черно-бял екран.
Но трябва да призная, че соц властта си задаваше въпроса, и то често, защо им се налага да лъжат. Докато сегашната “глобалистична власт” нищо не си задава, а само “усвоява” кой каквото им даде ... срещу продажба на националния интерес.
23 Юни 2018 00:03
deaf
22 Юни 2018 23:15
В МИГЪТ,когато кажем,че дървото е паднало,този факт вече става МИНАЛО. Разбираш ли,когато констатираме факти,те мигновено стават минало,което обаче не влияе на бъдещето. Ако можеш докажи ми,че не е така?! Написването на "Бяла книга" на Прехода има смисъл само за историците,ровещи се в миналото.

Ти си третият във форума, на когото казвам: майната им на историците, археолозите, антрополозите и тем подобни библиотекари. Да си ровят където щат и докогато има кой да им плаща.
Аз съм икономист, изповядвам изключително точна наука... преди да се изсмееш, си спомни колко пъти си надплащал, щото нещо не си доразбрал
Миналото мен ме интересува в смисъла на: имаше А, Б, В и Г; м, н, о и р беха така и така; получавахме x, y и z. Какво имаме днес? Какво правим утре?
А-какво-ще-получим-утре?
И най-вече - ще има ли изобщо утре за малоумници като нас?
23 Юни 2018 00:23
Модерният човек не вярва в съществуването на нещо по-висше от себе си и на нещо по-важно от индивидуалните си права.

Как да не вярва?! Направо се скъсва от вярвания, по три и повече едновременно. От традиционните Господ, Парите и Късмета, през проточествата на 1001 ясновидки, до всяко “фърляне на боб” за пазарната, опс картелната на ОПЕК цена на нефта. Има дори вярващи в геоцентричната, опс Америко-центричната система, както и на Глобалното затопляне.
И това е проблемът на нашето време, последните 100 години - вярва се едновременно в противоположни неща. Например, “свободен пазар” и “справедливи данъци (мита, акциз, квоти и субсидии) за стоките; “свободно движение на хора” и задължително “закрепостяване” с обществени осигуровки/застраховки; “свободно движение на капитали” и се отрича “въртеливото” им движение като в пералня.
23 Юни 2018 00:28
Sine_metu
22 Юни 2018 23:24
Мнения: 2,070
От: Bulgaria
gluhar4e
22 Юни 2018 21:43

Пей давате да вменявате на индивида държавни функции, на държавата - личностни и най-вече никой с никого да се не разбира.
Я си подреди мислите, ако обичаш, и виж кое от казаното от тебе към кого се отнася. И как? И защо...


А аз нищо не съм казала.
23 Юни 2018 00:31
Apolitichen
23 Юни 2018 00:00
Не криеше, а лъжеше

Именно.
Прощавай, че не те цитирам изцяло. Съгласен съм с всяка дума нататък.
Искам да откроя фундаменталната разлика между преди и сега.
Тя впрочем е ясна.
Чудя се само ако някой днес основе радио "Васил Левски" - само факти, откъде ще съобщава истината? Физически?
Иначе нямам съмнение, че след три месеца ще бъде единствената медия за българите
23 Юни 2018 00:39
gluhar4e
22 Юни 2018 21:43

А аз нищо не съм казала.

Ма ти от първия, важния, прекрасния ли си?
Връщам си сека дума. И аз нищо
23 Юни 2018 01:21
Чудя се само ако някой днес основе радио "Васил Левски" - само факти, откъде ще съобщава истината? Физически?


Чии факти?
23 Юни 2018 09:44
Голяма тема...
Отново смел скок в дълбокото
Особено предположението, че на медиите може
да се разпишат и приемат и техните основни ценности

Но май няма как да стане, щото то няма и национални ценности обявени..., както няма и национална стратегия за развитие...
Ако имаше, ценностите за национално отговорните медии щяха да се подразбират.

Но тъй като нямаме официално обявени национални цели,
те се посочват наново от всяка нова управленческа клика, която дойде на власт.
Тя управлява бюджета, т.е. тя плаща, съответно тя поръчва музиката...

За мен главна ценност са гражданските свободи, които са тъканта на гражданското общество.
Без тях демокрацията е само химера.23 Юни 2018 12:56
Харесаха ми разсъжденията на Иван Стамболов.
Обаче пак има нещо недоизказано, има някак си плъзгане по повърхността, недоизречено, недомислено, хубаво започнато ама недовършено.
23 Юни 2018 14:31
Бай Иван то даваше уж по-напреднал християнин пък сега "вяра в медиите". Тя вярата е само една. Другото е от Лукавия.
Сичко що минава през човешката главица е субективно. И от там "обективна" медия е нонсенс.
23 Юни 2018 17:42
earthquakes
23 Юни 2018 01:21

Чии факти?

Как така "чии"? Фактите са едни и с тях разполага НСИ.
Но я се опитай да намериш да кажем фактите за селскостопанското ни производство през последните 50 години. Има ли нужда да обяснявам защо са необходими? Имаш ли друга идея как можем да се спасим от изчезване в най-буквалния смисъл без политика за възраждане на селото? Или как може да се изработи политика за каквото и да е без анализ, сиреч без информация?

На книга данните ги има. На книга в прекия и преносния смисъл. В прекия - командироват те за година в Народната библиотека, в преносния - там си стоят. Ти и аз нямаме фактическия, свободен и незабавен достъп до тях.
"Ти и аз" включва и депутатите, ако изобщо се сетят, че българите изчезваме и нещо трябва да се прави. Засега не виждам да им хрумват подобни мисли. Чат-пат смотолевят, че демографията била проблем и тутакси забравят.
23 Юни 2018 17:47
Шако
23 Юни 2018 14:31
Бай Иван то даваше уж по-напреднал християнин пък сега "вяра в медиите". Тя вярата е само една. Другото е от Лукавия.
Сичко що минава през човешката главица е субективно. И от там "обективна" медия е нонсенс.

Слаб (2) и по диамат и по истмат
Субективно е дотогава, докато минава през само една главица.
Влезе ли в милион главици, става обективна обществена категория.
23 Юни 2018 18:40
дъртреалист
23 Юни 2018 09:44
За мен главна ценност са гражданските свободи, които са тъканта на гражданското общество.
Без тях демокрацията е само химера.

Правото на информиране е основно човешко право, а свободният достъп до информация - основна гражданска свобода.
Точно затова стана първото, което ни отнеха след кратката пролет на 1990-1991, едновременно с правото да избираме парламент по народно желание. Или считаш, че българите пей даваме да гледаме само партийци в парламента?
24 Юни 2018 00:28
Правото на информиране е основно човешко право, а свободният достъп до информация - основна гражданска свобода.
Точно затова стана първото, което ни отнеха след кратката пролет на 1990-1991, едновременно с правото да избираме парламент по народно желание.

туй е верно, че си избирахте Парламент преди 1990-та, и информация си имахте по бюлетините редовно от ЦК на БКП оло от там където я спущаха.
И що изтървахте положението тогава? Нещо не се справихте с отговорностите, май. Е, и Малък Тошко и той се оплаква - "Що ми взехте държавата?" А какъв млад и напет Генерален Секретар щеше да го играе сега, нали? И е къде-къде по-отворен на приказка и на всичко от оня Ким.
И вие щяхте да сте си добре и хората край вас щяха да са добре.
А вие се провалихте.
Знам, знам - Горби е виновен че ви бил изоставил.
Ама чекай сега последно да се изясним - вие толкоз години си бехте на баша щото Сталин, Никита и Брежнев ви крепиха или щото там пролетарията, класата и другото ала-бала?
А пък за онуй диамати, истмати си абсолютно прав. Тез измислени натамънени фалшиви "науки" ги прескачах в уилище. Не за слаб (2) за лош (1) съм.
Щял съм аз да вярвам в медии, щото и другите вервали а пък щом и другите вервали, според диамата то било ставало от субективно но обективно.
Дрън-дрън ярина! Шако не му го е изпила чавка акъла. Вие ако искате си вервайте, аз не ви преча. Сега е модерно всека теза да си има антитеза, всека опрона точка си има контра опорна точка. Ама това е по диалектиката (без материализъма) и всичко си пасва точно. Само дето оня с диалектиката е бил оригинал философ, а другия с диамата менте такъв.
24 Юни 2018 00:52
И понеже са отвори дума за диамата се сетих за пример как материята води съзнанието.
Дедо ми Шахин ми е разправял как навремето кумунизите като ги турили русняците на власт, за да се докажат с часове пляскяли в такт и викали до премала преди да почнат събранията си - Ста-лин, Ти-То, Ди-ми-тров! И така поне в продължение на половин час, а най-добре повече. А, бе докато им махнат да спрат.
И после станало нещо с Тито, объркало се, обаче наште си обичат ритуала. Изградили са си физиологическо-матриални рефлекси. Хубаво им става като си повикат. Това си е съвсем нормално. И сега в Сев Корея на ония им е хубаво като си поскачат и повикат с вдигнати ръце.
Та, обаче с Тито станал проблем и те си викали: "Ста-лин, Ъ-Ъ, Ди-ми-тров!" За наште от махлата е било голем смех и си чудели кво им става на българете кумунизи, ама смеят ли да питат. Отде накъдя въшливата Шахинова глава ще разбира от таквиз високи политики.
24 Юни 2018 09:06
А пък за онуй диамати, истмати си абсолютно прав. Тез измислени натамънени фалшиви "науки" ги прескачах в уилище.

Лъжеш.
Тези дисциплини не се преподаваха в училище, а във ВУЗ и нямаше начин да бъдат 'прескочени' - без тях диплома нанай.
24 Юни 2018 09:33
Отде накъдя въшливата Шахинова глава ще разбира от таквиз високи политики.
24 Юни 2018 09:57
Но Туткалчев да не е учил що е то саванарыло и с какво се яде


Знае, знае Тути - яде се със соц аскетизъм: "В Советском Союзе секса нет". Сега секс има в преизобилие и у нас. И телевизия има. И децата не вярват в щъркела, който ги е донесъл. А фейлетонът е смешен до припадък. Прочетете го.
24 Юни 2018 10:43
Трудно ми е да чета Сула.
Този човек е като шизофреник.
Има периоди на проблясъци и на затъмнения.
Сега не е силният му период.
24 Юни 2018 10:47
А щом е любов - трябва да се отглежда.


Тва сигурно го пише в "Космополитън", но въпреки всичко е малоумно клише.
24 Юни 2018 11:33
Отде накъдя въшливата Шахинова глава ще разбира от таквиз високи политики.


Шахиновата глава поне въшки е имала по нея.
А В Шаковата, - нищо.
Хм, а комунистите взели, че очистили въшките.
Грешка!
На една глава, дори и празна, поне въшки трябва да има .
24 Юни 2018 11:47
Нещо за вярата (не е оф топик):
"Мь1 верили Вам так, Товарищ Сталин,
как, может бь1т не верили себе."
24 Юни 2018 16:44
Аман от абсурдно теоретизиране на тема патриотизъм!

Хората все още вярват, че националната медия трябва да служи на народа, чиято собственост е. Тя трябва да информира обществото ни честно. Да се отнася към собственика на медията с уважение и да пази достойнството му. Да организира дебати по актуални проблеми. Да критикува аргументирано. Да търси отговорност от тези които са я поели. Да образова и възпитава мало и голямо, но не като малоумното пиле от улица Сезам.
Най-общо казано, да създава бъдеще, което има бъдеще.

Рейтингът е важен. Негледаемите предавания - скучни, мудни и безинтересни или тенденциозни дебати с лошо подбрани участници в на-добрия случай работят в полза само на този, който иска да отбие номера. И разписването на ценности няма да помогне. Ще е застраховка за едни и оръжие за други, което лесно води до извращения.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД