:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 334
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
СБОГОМ НА ОРЪЖИЯТА

"Деца шпиони" слагат край на монопола

Екшънкомедията на Робърт Родригес е радост за хлапета от всички възрасти
снимка: съни филмс
"Деца шпиони" не е обикновена видео (и DVD) премиера. Първо, излизането на филма закъсня с два месеца, макар да бе обявено в рекламните брошурки на доскорошния монополист на пазара - "Александра филмс".

Доста деца и родители бяха разочаровани, като не намериха искрящата екшънкомедия на Робърт Родригес във видеотеките. Оказа се, че все пак ще бъде издадена, но от съвсем други хора. И вече е. Другата фирма с най-голям пазар дял на големия екран - "Съни филмс", стартира и видеоразпространение. Първото заглавие е тъкмо "Деца шпиони" - изумително подходящ за деца от всички възрасти. (Второто ще бъде шедьовърът на Кристофър Нолан "Мeменто".)

"Деца шпиони" демонстрира визия и нереалистичен сюжет, които досега бяха запазена марка за анимационните филми с колосални бюджети. Като при това - забележете - не е екранизация по нито един комикс, тв сериал или книжка, както е модно да се прави напоследък. Сценарият е напълно оригинален, плод на въображението на режисьора Робърт Родригес.

Това е същият онзи тексасец, когото всички мислят за мексиканец, откак засне шедьовъра си "Ел Мариачи" и неговата високооктанова холивудска версия "Десперадо". Приятел му е даже Тарантино.

И новият филм на Родригес не се е разминал без дежурния Антонио Бандерас. Тук му партнира нисичката и силно подценена сексбомба Карла Гуджино, която най-зорките ценители вероятно са забелязали в алтернативния "Целувката на Юда" или покрай Никълъс Кейдж в бозата "Змийски очи".

Двамата са пенсионирани тайни агенти, разнополови 007 и 008, които пазят миналото в тайна от децата си. Но един ден тръгват отново на секретна мисия. Истината не само излиза наяве, но се налага и хлапетата набързо да се превърнат в екшънгерои. Невръстните Дарил Сабара и Алекса Вега изнасят на гърба си голяма част от филма. Те плуват, скачат, летят, раздават хватки от кунгфу, спасяват родителите си и света.

Кратки, но съдържателни роли правят британецът Алън Къминг и мексиканецът Дани Трехо, познат - естествено - тоже от "Десперадо".

Успехът на "Деца шпиони" бе в кърпа вързан: договорите за продължение бяха подписани още преди първата серия да се появи по екраните. Втората също не е за изхвърляне; в края на лятото се очаква трета, и по думите на Родригес, "последна" - с интригуващото заглавие "Деца шпиони 3D".
673
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД