:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 351
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ФАМИЛИЯ

Берекет за щъркелите наесен - ще носят куп "известни" бебета

Любка Качакова, Стефка Костадинова, Ивайла Бакалова, Стефания Колева, Койна Русева и куп други известни българки чакат първа или поредна рожба
Снимка: Вера Петкова
От години насам младите българки се страхуват да раждат. Причина обикновено е липсата на пари, с които да отгледат наследниците си. Дереджето в джоба на бъдещата майка хич не се подобри от идването на "новото време". За отглеждането на дете държавата дава по 15 лв. месечно, и то само ако доходът на всеки член на семейството е под 200 лв.

Но всяко правило си има изключение. През 2003-та това изключение са една сюрия популярни българки. Дали защото те (или мъжете им) печелят по-добре, но наесен на щъркелите ще им се отвори доста работа.



Първо бебе чакат актрисите Стефания Колева, Ани Пападопулу, а май и Карла Рахал. Колежката им Койна Русева е бременна с третото си дете. Станислава Армутлиева, която понастоящем е шеф на "Вирджиния рекърдс", също ще ражда, за втори път.



Бременна е и певицата Йоана



Сред манекенките първа рожба чакат Ивайла Бакалова и Стелияна Йорданова. През есента с наследник ще се сдобие и моделът Ивана Скендерова.

Най-голям интерес обаче предизвикват други две бъдещи майки - лекоатлетката Стефка Костадинова и бившата зам.-министърка Любка Качакова. Стефка очаква второ дете, екс-зам-министърката ще ражда за сефте.

И на запад бебетата, които ще проплачат наскоро, не са никак малко. "Гладиаторът" Ръсел Кроу и Даниел Спенсър чакат първото си дете. Ще раждат Хелена Бонам Картър, Дайанара Торес - съпруга на певеца Марк Антъни и бивша "Мис Вселена" за 1993 г., Мис Дайнамайт, Къртни Кокс, трикратната олимпийска шампионка Марион Джоунс, Щефи Граф и 35-годишната Хедър Милс, която ще дари с наследник сър Пол Маккартни.

Кои от звездите и за колко ще изтъргуват снимките на бъдещия си наследник още не се знае. Не така стоят нещата при известните българки, които



не гледат на бременността си комерсиално



Единственото, на което родните звезди почти без изключение робуват, е суеверието.

Първо ще проплаче бебето на Ивайла Бакалова. Терминът на бившата "Мис България" е между 1 и 10 август. "Още никой не може да каже конкретна дата. След първи август започвам да чакам", казва Ивайла. До момента тя е качила само 4 кг. "Напълняла съм само на бебе", доволна е бившата миска.

Според лекарите бебето й ще е момиче. "Чак когато се роди, ще реша в розово или синьо да купувам. Знам, че е лош знак да избереш по-рано", разсъждава тя.

Ивайла се почувствала объркана, когато разбрала, че е бременна. "Но когато го усетих да рита, когато го видях на видеозона да мърда, вече нямах никакви съмнения, че точно това искам". И през ум не й минало да се откаже от бебето заради кариерата си. "Щом нещо е станало, то



така е било писано."



Майка й много се зарадвала на новината. "Тя ще ми помага след като родя, все пак е изгледала 5 деца. А сестра ми само пита: "Кога ще излезе бебето?" и брои колко време остава".

Противно на слуховете "Мис България" ще ражда в София, а не в чужбина. Само не е решила в коя болница. Въпросът, който вълнува мнозина, е кога ще се омъжи Ивайла. "След като родя и се възстановя. Искам да се видя булка. Това е момент, който всяка жена трябва да изживее. Не съм от модерно мислещите, които предпочитат да живеят без брак".

Почти по същото време трябва да роди и бившата икономическа зам.-министърка и надзирателка на "Булгартабак" Любка Качакова. Тя е в осмия месец, а терминът й е на 5 август. Със съпруга си - Петьо Николов, търговски мениджър, се познава от 18 години.

Когато разбрала, че е бременна, Любка се изненадала. Но не се поколебала. "Според мен



всеки аборт е убийство



Изобщо не се замислих. Най-малко за кариерата. Аз съм на 33 години, доста време съм пожертвала за образование и работа. Личният ми живот винаги стоеше на заден план. Така че е крайно време да се балансира", споделя тя.

Дали ще е добра майка? "Не, няма да съм добра майка. Защото съм доста взискателен и строг човек. Не обичам лигавите деца", категорична е бившата зим.-министърка.

Какво ще бъде бебето на Любка Качакова, още не се знае. А и тя държи да бъде изненада. От суеверие не е подготвила нито дрешки, нито кошче. "А и вкъщи нямаме отделна стая за него, така че няма да има детска", признава тя.

За отглеждането на първото й дете ще й помагат двете баби. Любка Качакова много би искала след години детето й да се занимава с изкуство. "Мисля, че изкуството е най-добрият възпитател и учител. Макар че е Божа работа.



Ако има талант, ще си покаже."



Малцина знаят, че Любка Качакова рисува добре, била е в драмсъстав, писала е стихове.

Първият урок, който ще даде на своето момиченце или момченце ще бъде, че "Най-важно е да не се отмята от думата си. Каже ли нещо, трябва да го изпълни, независимо какво е то."

Приятелите й много късно разбрали, че е бременна. "Всички много се зарадваха, защото с мъжа ми се познаваме отдавна, а и аз вече съм на години, когато трябва да имаш семейство, деца. На мен самата винаги това ми е тежало. Моите родители са доста възрастни и когато ме прибираха от детската градина, другите деца викаха: "Баба ти идва". И аз от съвсем малка започнах да питам майка ми: "В кой клас мога да се оженя? В пети, шести, седми, осми?". Защото исках да бъда най-младата майка на моите деца. Обаче по ирония на съдбата за малко щях да стигна възрастта на майка ми", разказва Любка Качакова.



В началото тя много се страхувала,



защото около нея всички й разказвали за какви ли не женски проблеми. "Аз, слава Богу, нямам никакви, с изключение на килограмите, които качих. 25 не са никак малко. Затова сега съм малко на диета", обяснява тя. Любка Качакова ще ражда в София, в нормална болница, а не в частна. Иска й се да роди по естествен път. "Щом природата така го е измислила, значи това е най-доброто".

Мечтае си за две деца, защото няма брат или сестра. "Това е голямо лишение", казва тя. В името на детето е готова на всичко. "Това да се откажеш от работа, от кариера, или от нещо материално, според мен не е компромис, а напълно в реда на нещата".

В шестия месец е моделът Ивана Скендерова. Терминът й е в началото на септември. Отсега се знае, че бебето ще бъде момче. Със съпруга си - бившият футболист на "Левски" Мартин Горанов, са измислили и името - Алекс. Хубавото е, че става и за момиче, ако случайно лекарите са сбъркали пола.



"Вече сме поръчали всичко необходимо



за бебето чрез Интернет", обяснява бъдещата майка. Когато разбрала, че е бременна, Ивана изпаднала във възторг. "Ние се оженихме преди година и половина, на 8 декември, и не мислехме веднага да имаме деца. Смятахме да изкараме още едно лято без ангажименти. Но Дядо Коледа ни донесе бебето."

Ивана Скендерова също иска да роди в България. Тя още не може да забрави първото ритане на детето в корема си. "Беше много приятно, много нежно. Като бълбукане на мехурчета, като докосване на пеперуда". И е доволна, че не е качила много килограми - само 6.

Не така стоят нещата при певицата Йоана, изпълнителка на хитовете "Хиперсоник" и "Не си", известна с екстравагантното си поведение на сцена и още по-ефектните си видеоклипове. Тя буквално се раздула само за три месеца. "Но спадам!"

Йоана е в петия месец, терминът й е на 9 ноември.



Още не знае пола на бебето



"Много се крие", казва Йоана. И тя не прави изключение от суеверието и смята да купи дрешките в последния момент.

Певицата изненада всички с бременността си и когато съобщи, че се омъжва. Сватбата й бе на 1 юни. Съпругът й - Ясен Козев, е музикант - кларинетист, има своя група "Булгаро". Завършил е ДМА "П. Владигеров", после музикалната академия в Париж, а след това е карал 2 години докторат в Хамбург.

Двамата се запознали миналото лято. Той дошъл в България, след почти 10-годишно отсъствие. От самото начало на връзката им Ясен заявил, че тя е жената на живота му. Когато й предложил да се оженят, Йоана помислила, че се шегува. Но щом се уверила в сериозните му намерения, веднага приела. Йоана не крие, че в началото се позамислила дали да остави бебето. "Но Ясен бе категоричен. А и



мисля, че ми е време."



В края на петия месец е и една от най-ангажираните млади български актриси - Стефания Колева. Но не мислете, че е бременна от партньора си в сериала на bTV "Той и тя" - актьора Юлиан Вергов. Съпруг на Стефания е аниматорът Владо Шишков, направил декорите на едни от най-гледаните телевизионни предавания и създал скандалния анимационен клип на Слави Трифонов.

Актрисата е омъжена за него от 5 години и никога не е правила планове кога да забременее. Казвала си само: "Когато стане." И ето, че станало. Знае се вече, че първото й дете ще бъде момиче. "Исках да е момиче, въпреки че този свят е за мъже. Намислила съм и името, но не го казвам, защото съм суеверна", обяснява тя.

Що се отнася до колегата й в "Той и тя", Юлиан постоянно й дава съвети за нещо, тъй като има малко бебе. "Последно



ми препоръча триизмерен видеозон,



който бил много точен. Но аз не искам да зная повече за пола на бебето", казва Стефания.

На 19 октомври трябва да роди колежката й Койна Русева. Ще й бъде за трети път. Тя вече има дъщеря на 6 г. и син на 4,5 г. "Преди една година ми дойде муза. А и винаги съм искала три деца. Само че човек, като роди две, и се поотказва", обяснява тя. Койна е единствената, която не е суеверна. "Решила съм да е момче. Имам едни древни китайски таблици, според които излиза, че ще е момче. А и бременността ми протича като за момче."

Съпругът на Койна е бизнесменът Румен Станчев. Когато разбрал, че тя е бременна отново, той много се зарадвал. "И с второто стана така. Него го има на бял свят, само защото той така прие новината. Толкова беше щастлив -



постоянно ми купуваше цветя,



прегръщаше ме, целуваше ме. Как да не родиш?"

В началото на бременността Койна не се чувствала много добре. "Първите два месеца ми беше много лошо. Но бях пред премиера и въобще не се предадох на лошото. И то си отшумя", казва тя. А после размисля: "Много интересно. Едното ми дете е момче, другото момиче, но и с двете качих точно по 12 кг. Обаче изглеждах коренно различно. С дъщеря ми бях напълняла в лице и имах съвсем малко коремче. А със сина ми бях прекрасна в лице и с един корем като платноходка".

Тъй като в момента има доста бременни актриси, Койна, като млада майка с най-много опит, не пести съветите си. "Колежките ми най-много се страхуват от акта на раждане. А аз им обяснявам, че това са бели кахъри в сравнение с по-нататък, когато трябва да дадеш на детето ум за нещо. Или да решиш някакъв проблем, който за него е голям, а за теб е смешка. За мен



геройството да имаш деца



е точно това." Децата й вече знаят, че ще имат братче или сестриче. Синът обаче иска момче, а щерката - момиче. "Тайно задават въпроси как е влезнало в корема, откъде идват бебетата. На дъщеря ми съм обяснила - като се целуват мама и тати, и трябва непременно да има любов, иначе не става. А синът ми постоянно пита какво прави бебето."

Според нея е нормално младите жени да не искат да раждат. "Като се има предвид в каква ситуация живеем. Въпросът е не само да родиш, а какво можеш да дадеш на това дете", разсъждава тя. И се стреми да внуши на децата си, "че имат главички, в които има мозъчета и с тях могат да мислят отвреме-навреме, ако имат желание."

Най-прясната бременна е една от най-хубавите манекенки на "Визаж" - Стелияна Йорданова. Но не мислете, че детето е от Стивън Сегал, на когото тя бе асистент по време на престоя му в България. Стелияна е бременна от приятеля си Йоан, който е спортист.



Двамата ще се женят преди тя да роди



В момента манекенката е в четвъртия месец и вече й личи. Трябва да роди в края на ноември или началото на декември. "Всички ми врачуват, че ще е момиче. Само едно предположение има за момче", обяснява тя.

Стелияна също иска момче - "за да защитава по-малката си сестричка след време". Засега манекенката понася добре бременността си. И не спира да мечтае за момента, когато ще може да приспи детето с любимата си "Пепеляшка".

С това бременните знаменитости в родината съвсем не свършват. Първо дете чака актрисата Ани Пападопулу. Слуховете нарочват и колежката й от Народния театър Карла Рахал, която наскоро се омъжи. Майка ще става и бившата водеща на "Какафония" Анелия Каранова. Първата си рожба очаква и единствената българка, снимана в американския "Плейбой" Соня Васи.

А лекоатлетката и бивша олимпийска, златна и европейска медалистка Стефка Костадинова ще става майка за втори път. И отсега е решила - детето да носи името Николай, а ако е момиче - Никол. Всички около нея така се казват. Първото й дете от първия й брак е Николай. Първият й съпруг е Николай. Вторият мъж в живота й - Николай Попвасилев, носи същото име. А дали ще стане татко на Николай или Никол, ще разберем наесен, когато ще броим бебетата.
 
Бившата "Мис България" Ивайла Бакалова е категорична, че иска да роди в България, а не в чужбина.
 
Актрисата Койна Русева очаква трето дете, за което сама е изчислила, че ще бъде момче.
 
Моделът Ивана Скендерова вече е намислила име на бъдещото си дете - Алекс.
 
Най-прясната бременна е топманекенката Стелияна Йорданова.
 
Скандалната Йоана изненада всички с вестта, че е бременна.
 
Актрисата Стефания Колева е в петия месец.
 
Второ дете чака Стефка Костадинова. Отсега е ясно, че ще носи името Николай, ако е момче, или Никол, ако е момиче.
 
С бебе ще се "обзаведе" и първата българка, позирала за американския "Плейбой" Соня Васи.
6776
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД