:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 224
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Летните профилактики ще траят само по две седмици

Топлофикациите настояват за спешно плащане на сметките

Медиите били виновни, че абонатите не се издължават
Необходимо е спешно да се промени Законът за енергетиката и да се приемат наредбите към него, за да се гарантира по законов път събирането на вземанията от потребителите на централизираното топлоснабдяване. За това настоявали шефовете на топлофикационните дружества от цялата страна на среща на браншовата камара на енергетиците.

75 млн. лева дължат в момента абонатите само в столицата. До съдебно преследване се стига само за онези, които не са плащали повече от една година. Липсата на строга нормативна база за санкциониране на забавените плащания пречи, защото дружествата не могат да се разплащат навреме със своите доставчици. За да има инвестиции в отрасъла, също трябва да има ясна нормативна база.

Медиите много пречат на топлофикациите, защото призовават хората да не плащат и ни създават негативен образ, оплакаха се вчера синдикални дружества на работещи в столичната топлофикация. Имало случаи, в които хората насъсквали кучетата си срещу инкасаторките за топлата вода.

Заплатите в топлофикациите били замразени от две години и рядко стигали до 350 лева, докато в НЕК стигали до 480 лв. месечно, оплакаха се топлофикаторите. Заплатата и авансът често закъснявали и работещите в "Топлофикация"-София също се затруднявали да плащат парното си. Тъй като столичната топлофикация има и близо 3000 мегавата мощности, с които произвежда ток, евентуалното закриване на дружеството щяло да срине електроенергийната система на столицата.



РЕМОНТИ



Летните ремонти на топлофикационната мрежа в столицата тази година ще бъдат минимални, тъй като собствените средства на дружеството са много малко, съобщи вчера членът на надзорния съвет на столичната топлофикация Емил Антонов. Затова и най-дългият срок за спиране на топла вода през лятото ще бъде 14-дневен. От 8 до 22 май няма да има топла вода за абонатите на ТЕЦ "София", от 8 до 19 май за ТЕЦ "Люлин", от 25 май до 8 юни за абонатите на ТЕЦ "Земляне". За първи път тази година ще има няколко района от столицата, в които топлата вода няма да се спира изобщо.
540
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД