:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 171
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Втора трагедия за 3 месеца на автомобилно състезание у нас

Кола уби жена на рали "Шипка"

Още 4 пометени при катастрофа, надпреварата прекратена
25-годишната Боряна Радева Каратерзиева бе убита на планинското рали "Шипка 2000". Тя и още четирима зрители бяха пометени край Казанлък от автомобил "Шкода Октавия" с водач Мартин Кралев от отбора на БАМС.

Трагедията се разигра в 10:02 часа, минута след старта. На първия остър ляв завой колата излетяла от платното и се врязала в бус, до който стояли пострадалите. Спирачният път е бил 60 м. Родената в с. Крън, Казанлъшко, Каратерзиева издъхнала на място. Тя е стояла пред ограничителната жълта линия за зрителите, смята директорът на ралито Николай Мончев. В шок е братът на загиналата, който е служител на "Пътна помощ". В неадекватно състояние е и пилотът Кралев.

В най-тежко положение с опасност за живота е 18-годишният Веско Стоянов от Казанлък, който лежи в реанимация с ампутиран крак. Ради Тончев (11 г.), Борислав Николов (16) от Казанлък и Христо Хърлев (49) са със сериозни рани. По случая вече работят следователи и криминалисти.

Пострадалите се били подпрели на буса, а "Шкода"-та ги навряла под него, разказват очевидци. По тази причина повечето от раните на жертвите са от кръста надолу.

След трагедията ралито бе прекратено. Катастрофата е втора с фатални последици за 3 месеца. В края на май на рали "Албена" бяха прегазени двама зрители. Според автомобилния ни ас Георги Петров, в основата и на двете трагедии е лекомислието на феновете, навлезли на пистата.

Рали "Шипка" започна с нещастия още от събота. На втората тренировъчна сесия изгоря автомобилът на един от топпилотите ни - Илия Царски. Жълто-зеленият "Форд Ексорт WRC", на стойност $350 000, избухна в пламъци километър преди финала.

"Уплаших се много. Изобщо не разбрах, какво стана. Видях само пламъците", разказа Царски, успял да се измъкне невредим. Единствен Тодор Тотев с БМВ М3 се притекъл на помощ с пожарогасител. Други три екипажа го подминали.
4726
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД