:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 234
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

22 хиляди километра писти мамят скиорите в Австрия

Ските:

Над 250 курорта, 22 000 км писти, 16 000 км трасета за ски-бягане, 3500 лифта и влека, сняг от декември до май (създаван изкуствено, ако природата не си свърши работата), над 12 000 инструктори в 500 ски-, карвинг- и сноуборд училища. Традиционно активният сезон в Австрия е до средата на април, въпреки че условията за ски са добри и след това, а цените падат. Глетчерите във високите Алпи остават заснежени целогодишно.

Алпите покриват по-голямата част от Австрия и не е изненадващо, че страната си е спечелила славата на една от топ дестинациите за ски в Европа. Атрактивността й се дължи и на красивите като коледна картинка селища - с китни алпийски къщи и сгради, наредени около традиционната църква на площада. Много от градовете и селата могат да се похвалят със столетна история.

Почивки:

Туристическите фирми у нас трайно включиха ски-ваканциите в Алпите в зимните си оферти. Австрия е представена с повече оферти в сравнение със Словения, Италия, Франция и Германия. Фирмите осигуряват резервациите и могат да помогнат с наемането на кола при желание, а туристите решават сами как да пътуват.

Туроператорите предлагат основно 7-дневни пакети в хотели с различни категории - само със закуска или полупансион. В част от пакетните цени влизат и картите за ползване на ски- съоръженията и пистите. Дали картата е включена в пакета или не зависи от политиката на конкретния хотел. За да си купите ски- карта, в повечето курорти е нужна снимка с паспортен размер. Цените на картите са различни в различните ски-зони - за 6 дни приблизително между 100 и 170 евро. В цената влиза ползване на специалните ски-автобуси, които се движат между хотелите и лифтовете. В някои курорти в цената може да се включат и други услуги - например ползване на градския басейн. Цените на детските карти са 30-40% по-ниски. Най-евтино е да се купи семейна карта - за 2-ма възрастни и две деца например, съветват туроператори.

Предлаганите пакети у нас са основно за Сан Антон (St. Anton), Инсбрук (Innsbruck), Иглс (Igls), Ишгл (Ischgl), Золден (Solden), Майерхофен (Mayrhofen) и Китцбюел (Kitzbuehel), Обергургл, (Obergurgl), както и няколко други селища.

В зависимост от хотелите и периода 7-дневен пакет в Австрия струва между 300 и 1000 евро.



Пътуване:

Австрия е сравнително близо, може да се пътува с кола, с редовните автобусни линии или самолет до международните летища в Австрия и съседните държави. Автобусните фирми пътуват до Виена, Линц, Залцбург, Инсбрук, Грац, Санкт Пьолтен, като цените в двете посоки са под 200 лева. "България ер" предлага полети до Виена три пъти седмично - понеделник, сряда и петък. Австрийските авиолинии летят до Виена три пъти дневно и предлагат връзка с всички австрийски летища - Линц, Залцбург, Инсбрук, Грац, Клагенфурт, Алтенрхайн, както и с Мюнхен, Цюрих и др. Полет от София до Инсбрук например, с прекачване във Виена, през януари струва 554 евро с всички такси.
4595
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД