:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 190
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Семействата на нелегалните имигранти също ще получат компенсации

Оцениха на 1,85 млн. долара всеки загинал на 11 септември

САЩ започват да изплащат обезщетения на пострадалите от атентатите
Съединените щати започват да изплащат обезщетения на семействата на жертвите на атентатите от 11 септември съгласно план, одобрен през септември от Конгреса, предаде Ройтерс.

Над 10 бюра са отворени от вчера, предимно в Ню Йорк, за да приемат молбите на засегнатите от нападенията срещу Световния търговски център (СТЦ) и Пентагона.

На пресконференция в министерството на правосъдието завчера Кенет Фейнбърг, докладчик на комисията по разпределение на федералните фондове, обяви размера на компенсациите. Средното обезщетение за семейство, загубило близък в трагедията, ще бъде около 1,85 милиона долара, с 200 000 долара повече от предвиденото в първоначалния план. В подобрения вариант се предвижда семействата на нелегалните имигранти да бъдат компенсирани като американски граждани. Те няма да бъдат преследвани по съдебен път за нелегалния си статут, ако подадат молба за обезщетение. Разширяват се възможностите на ранените при атентатите да искат обезщетение. Първоначално бе предвидено само получилите медицинска помощ през първите 24 часа от трагедията да имат право на компенсации. Сега срокът е удължен до 72 часа и е неограничен за спасителните екипи, работили в епицентъра на инцидента.

Фейнбърг уточни, че от компенсациите ще могат да се възползват само хората, които не са подавали съдебни искове срещу държавата, СТЦ или авиокомпаниите.

Американският президент Джордж Буш обеща допълнителни 5,4 милиарда долара за възстановяването на Ню Йорк след терористичните нападения, съобщава още Ройтерс. С това общата сума, предвидена за щата и града Ню Йорк, достига 21,4 милиарда, като 10,3 милиарда вече са отпуснати от Конгреса.

В понеделник се навършват 6 месеца от терористичните атаки на 11 септември. По този повод два гигантски лъча светлина ще бъдат прожектирани в небето от мястото на сринатия СТЦ, предаде ДПА. Те ще символизират свещи и чрез тях ще се почете паметта на загиналите в трагедията. Двата лъча ще озаряват небето в продължение на 32 дни от свечеряване до 23 ч. като временен мемориал.
6
842
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
09 Март 2002 03:59
А на колко се оценява живота на изгорените с напалм във виетнамската война хиляди виетнамци, а на колко живота на един сърбин, или на един иракчанин, е сигурно пък животът на бедните авганци не струва пукнат грош щом ги избиват като плъхове, че даже и термина избиване не се споменава , а се казва ликвидиране, след което следват все големи числа. Сигурно по същата логика не чинат пукнат грош и живота на тези палестинци, които във всеки друг случай би трябвало да се разглеждат като високо морални герои, които посвещават живота си в името на една свята кауза, свободата и достоинството на един народ. Всичко обаче в началото на този век е силно деформирано единствено в зависимост от това за какъв човек иде реч, за американец или от останалата част на човешкото стадо, без значение даже на неговата националност.Бог да благослови Америка и само американците. Ако Хитлер можеше да стане от гроба си сигурно щеше да получи комплекс за малоценност, а може би е още рано и ще трябва да почака, защото истинските ужаси са пред нас, ужаси които според предсказанията човечеството никога не е видяло.
09 Март 2002 08:12
САЩ започват да изплащат обезщетения на пострадалите от атентатите
Mnogo mi e stranno v tova chislo vkluchvat li se i tai narechenite "teroristi", zashtoto v kraina smetka te sashto sa jertvi???
09 Март 2002 09:54
1 и 2, позор си за човешкия род.
09 Март 2002 09:56
А пък Виетнам, ако не бяха се репчили, сега щяха да са Хон Конг.
09 Март 2002 13:43
Излезе първият брой на изданието за независими политически коментари и анализи - вестник "КОМЕНТАРИ"... Поглед отвъд очевидната истина... 70 ст.
09 Март 2002 15:38
ZAEBI! Che te pochti kolkoto za dr. Osama davat? Shto li tuj?

ЗКПЧ-др.Радул
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД