:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 158
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"А" отборът остави шампион без почивка

Разпределителят на ЦСКА Георги Манчев вече тренира с волейболистите в София
Снимка: trentinovolley.it
Матей Казийски забива безмилостно през двойната блокада на "Модена".
Ангажимент към националния отбор по волейбол остави един от шампионите на България без обещаната почивка след края на сезона в Суперлигата. Разпределителят на ЦСКА Георги Манчев вече започна тренировки с "А" отбора на предварителния лагер в София. Младият плеймейкър е единственият играч от групата национали на "червените", които до миналия четвъртък играха финал срещу "Пирин Балканстрой", който бе призован веднага. Останалите с повиквателни от "армейците", както и от тези от разложкия тим получиха почивка до края на тази седмица.

От треньорския екип на националите обясниха, че спешното включване на Манчев се дължи на факта, че освен него в момента на разположение има само един разпределител - ветеранът Андрей Жеков. Самият Манчев пък би трябвало да е спестил сили, понеже през целия изминал шампионат бе резерва на капитана на ЦСКА Николай Иванов. Очаква се и в националния отбор младокът да е втори избор за сметка на Жеков.

"Най-положителното е, че съм здрав! - коментира вчера бившият капитан на "А" отбора Иванов, цитиран от BGvolleyball.com. - Oттук нататък предстои много работа с националния отбор. Дано изпълним поставените цели. Сили за добро класиране в Световната лига и финал на европейското първенство винаги имаме. Въпросът обаче е дали точно в най-важните моменти ще бъдем в оптимална форма и в решителните ситуации ще покажем възможностите си."

Жеков добави, че няма идея фикс да носи капитанската лента в отсъствието на Владимир Николов, който ще се подложи на операция след края на сезона в Италия. "Ако треньорът и съотборниците решат да бъда капитан, значи ми гласуват доверие. Аз нямам нищо против. Бил съм капитан и преди и имам известен опит. Бих поел тази отговорност, но има още много време дотогава", обясни Жеков.

Същевременно селекционерът на националния отбор Радостин Стойчев и трима от избраниците му продължиха победния си ход с италианския "Итас Диатек" (Тренто). Миналата вечер световният и европейски шампион победи с 3:0 (15, 14, 18) гейма "Каза" (Модена) в първия мач от 1/2-финалния плейоф в Серия "А1". Капитанът Матей Казийски стана втори по резултатност в мача с 12 т., Цветан Соколов се появи като резерва във 2-рия гейм, а Валентин Братоев не бе в групата. Вторият двубой от серията до 3 победи е утре в Модена.
1
1210
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
27 Април 2011 18:42
Жеков капитан?! По-скоро честа трябва да бъде оказана на Казийски!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД