:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 237
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
НАСТОЯВАНЕ

Опозицията в Бахрейн поиска отмяна на състезанията от F1

Бърни Екълстоун
Опозицията в Бахрейн разпространи в социалната мрежа "Фейсбук" своето писмо до притежателя на търговските права на Формула 1 - Бърни Екълстоун. В него се настоява в кралството да не се провеждат състезания от F1, докато в страната не настъпят демократични промени. Писмото до британеца е по повод наближаващия 1 май - крайната дата, до която трябва да се вземе решение дали отмененото първо за този сезон състезание (13 март) да бъде насрочено за 20 ноември.

Членовете на организацията "Младежта на революцията от 14 февруари" твърдят, че надпреварата на пистата "Сахир" трябва да се проведе в "атмосфера на радост, а не да бъде пазена от танкове и военни, докато в същото време населението е подлагано на насилие". Опозиционерите обясняват още, че ако състезание все пак има, това ще засили разногласията в Бахрейн.

Откритите протести в кралството започнаха на 14 февруари, а поводът бе демонстрация на шиитите (75% от населението) срещу дискриминацията от страна на сунитите, придружена с искания за политически и икономически преобразувания. След няколко седмици на протести, в средата на март за поддържане на реда бяха повикани войски от Саудитска Арабия, а крал Хамад ибн Иса ал Халифа въведе извънредно положение за 3 месеца. Оттогава са арестувани стотици участници в демонстрациите, а жертвите са поне 29. В затвора се озоваха и трима футболни национали на Бахрейн, а 6 клуба - 2 от първа и 4 от втора дивизия, чиито фенове са шиите, бяха изключени от първенствата за 2 години. Над 150 състезатели, треньори и съдии по различни видове спорт са получили забрана за участия в съревнования.
1045
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД