:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 234
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Джокович пожела трона на Краля на клея

Димитров е аутсайдер срещу Багдатис според коефициентите в тениса
СНИМКА: ATPWORLDTOUR.COM
Маркос Багдатис атакува от форхенд Жулиан Бенето (Фр) при победата си със 7:6 (2), 6:3 в I кръг на турнира в Мюнхен в мача, който определи съперника на Григор Димитров.
Целта ми до края на годината е да спечеля още един турнир от Големия шлем и да стана №1 в тениса. Това заяви настоящият №2 в ранглистата на АТР Новак Джокович на старта на турнира на клей корт в Белград (Сър, 417 000 евро). Сърбинът добави, че чувства увереност във възможностите си срещу хегемона на червена настилка Рафаел Надал, и заяви, че има сили да победи испанския №1 в света на любимата му настилка.

"Надал е най-добрият в света, доминира на клей, но през тази година аз играя с много по-голяма увереност срещу него", заяви Джокович, който няма загуба от началото на годината, а успешната му серия достигна 24 победи. Две от тях бяха срещу Надал, но все на твърд корт - в Индиън Уелс и Маями в САЩ. Двамата все още не са се срещали на клей този сезон, иначе на тази настилка сърбинът има баланс 0-10 срещу испанеца.

"Надал прави наглед невъзможни неща, защото подобрява играта си на клей всяка година. Прави го, въпреки че много хора мислят, че няма повече накъде. Но именно това мотивира мен, Роджър Федерер и всички останали да ставаме по-добри. Аз лично вярвам, че мога да победя както Надал, така и когото и да било друг."

Джокович е поставен под №1 в схемата в Белград и почива в I кръг. Първият му съперник ще бъде победителят от мача между Рубен Рамирес Идалго (Исп) и квалификанта Адриан Унгур (Рум).



БУКМЕЙКЪР

Също във II кръг, но на турнира на клей в Мюнхен (Гер, 450 000 евро), днес ще играе най-добрият български тенисист Григор Димитров. 19-годишният талант от Хасково ще се изправи за първи път в кариерата си срещу Маркос Багдатис (Кип) и това накара заложните къщи да определят хасковлията като аутсайдер.

Австрийският букмейкър bet-at-home.com оцени шанса за успех на Димитров с коефициент 2.10, а този за победа на Багдатис е 1.60. Според ставките мачът ще бъде решен в 2 сета (коеф. 1.55), а не в 3 (2.00). Ако все пак Гришо победи и впоследствие стигне до финала, bet-at-home ще раздаде 10 ваучера по 100 лв. на участници, които са заложили на поне един мач на българина в Мюнхен.
1076
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД