:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 185
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

КС задължи три ведомства да дадат данни за президентския вот

Ден след като допусна за разглеждане искането на БСП, ДПС и "Атака" президентският вот да бъде касиран, Конституционният съд изиска информация от Централната избирателна комисия, Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) и от МВР по делото. Това се разбира от определението на съда. То е подписано с особено мнение от съдиите Владислав Славов, Цанка Цанкова и двама от тримата докладчици по него - Благовест Пунев и Румен Ненков. Преди няколко дни Пунев и Ненков изпратиха писмо до представителя на вносителите на искането Михаил Миков (БСП) да предостави доказателства, от които да личи кой участник в изборите, на коя дата и по какъв начин е оспорил пред депутатите решението на ЦИК за избора на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

В тридневен срок ЦИК трябва да предостави образеца от бюлетината за президентския вот, както и по една бюлетина, с която е гласувано във всеки един от изборните райони. КС настоява да получи и данни за сигналите за гласуване с прозрачни бюлетини, както и да бъдат представени доказателства за резултатите от извършените проверки и взетите мерки. Трябва да бъдат предоставени и протоколите за установяване резултатите на секционните комисии. Централната комисия трябва да предостави и доказателства за още обобщени данни от секционните протоколи за общия брой на допуснатите до гласуване лица, дописани, както и копия от секционните протоколи, според които броят на реално гласувалите в съответната изборна секция лица надхвърля 936.

Данните, които трябва да предостави ГРАО пък, са за броя на заличените без право да бъдат дописани в списъците. Вътрешният министър трябва да даде информация поради какви причини са заличени избиратели.

Като заинтересувани страни по делото са конституирани парламентът, МС, вътрешният министър, този на регионалното развитие, главният прокурор, ВАС, омбудсманът, ЦИК, новоизбраните президент и вицепрезидент, Институтът за модерна политика, Институтът за развитие на публичната среда и Българския хелзинкски комитет.
4
1286
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
25 Ноември 2011 21:09
Да бързат, че срокът изтича. По конституция имат един месец от изборите.
25 Ноември 2011 22:38
Аз гласувах с прозрачна бюлетина с плътност доста по-малка от 120 г/м2.
25 Ноември 2011 22:40
Да бързат, че срокът изтича. По конституция имат един месец от изборите.


Бъркаш нещо драги гербарино

Редактирано от - nikola_tsanev на 25/11/2011 г/ 22:41:33

26 Ноември 2011 10:25
И аз гласувах с прозрачни бюлетини и на двата тура.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД