:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 202
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ГЕРБ крие данни от заседанията за полицейското насилие

Опозицията получи отказ да разбере докъде е стигнало разследването на органа
Опозицията направи скандалното разкритие, че ГЕРБ е отрязала достъпа до протоколите от заседанията на временната комисия за разследване на полицейското насилие. Информацията излезе при обсъждане на решението да се удължи мандатът на органа, който бе бойкотиран от опозицията и се попълни само от ГЕРБ и независимите. Христо Бисеров от ДПС разказа, че от секретната секция на деловодството на НС не му позволили да чете стенограмите от заседанията. Служителите там се позовали на разпореждане на шефа на комисията Красимир Ципов и на Закона за защита на класифицираната информация (ЗЗКИ). От същото се оплака и лидерът на ДСБ Иван Костов, на когото било казано, че трябва да напише молба до Ципов, ако иска да чете. "Такова нещо не се е случвало от 130 г. едни депутати да имат достъп до информация, а други не", допълни той.

Красимир Ципов отвърна на упреците с предложение опозицията да прати свои представители в комисията. Зам.-шефът на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова пък обяви, че при подобни случаи ЗЗКИ изисква специално решение на НС или на съответната комисия, за да се даде достъп на всички парламентаристи. "Всеки депутат има достъп до всяко закрито заседание и до всички протоколи. Г-н Ципов и г-жа Фидосова се поставят над закона", реагира червената Мая Манолова, позовавайки се също на ЗЗКИ. В дебата се намеси и шефът на парламента Цецка Цачева. Тя обяви, че депутатите могат да бъдат ограничени при ползването на такава информация, когато действа принципът "необходимо да се знае". "Затова ще поискам решение от комисията, а ако няма такова, заявявам, че всички народни представители ще получат достъп", обеща Цачева. Синият депутат Веселин Методиев я контраатакува, че с тази интерпретация приравнява народните представители с чиновниците. В крайна сметка двете страни не успяха да примирят позициите си по въпроса. Пред "Сега" обаче Христо Бисеров заяви, че в ГЕРБ са осъзнали грешката си и няма да създават повече проблеми.

-------УПРЕЦИ

Дебатът засегна и темата за ползата от комисията. Опозицията бе категорична, че тя е "параванна" и цели по-скоро да прикрие истината около разследваните случаи. Управляващите пък отхвърлиха легитимността на алтернативната комисия, която противниците им създадоха, и ги обвиниха, че само разиграват институциите и заблуждават близките на пострадалите.
8
1702
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
01 Март 2012 19:43
Ако бяха останали в комисията - колко неща щяха да се чуят...
А така фактически подпомагат Цвъцко в укриването на истината.
--------------------------------------------
Блогът на Генек
01 Март 2012 19:49
Герберастите - милиционери са в пълна паника...
Скоро и хляб ще си купуваме, само ако имаме достъп до класифицирана информация.
------------------------------------------------
Гербавия само гробът го изправя.
01 Март 2012 19:51
Отговорът САМО на един въпрос за полицейското насилие е достатъчен-смъртта на свидетеля/заподозрения в Перник убийство ли е? Ако е убийство,то ...мафията си има държава.
01 Март 2012 20:15
Опозицията направи скандалното разкритие, че ГЕРБ е отрязала достъпа до протоколите от заседанията на временната комисия за разследване на полицейското насилие.


Самозабравилата се опозиция, която предизвиква скандал след скандал и пречи на нормалната работа на народните избранници, трябва да бъде поставена на мястото си. Най-добре в Белене, да подпомогне строителството на АЕЦа.
02 Март 2012 03:14
Ако комисията на Управляващите и комисията на Опозицията НЕ могат да се разберат на коя Разследването ще е "правилното", да се създаде комисия и на т.нар. "независими" депутати- та циркът с "парламентарните Разследвания" да бъде пълен!
"Пустите му депутати,
разследват си кат` магистрати!..."

П.П. Само да напомня, че, по Конституция и Закон, да РАЗСЛЕДВАТ имат право само Разследващите органи: Полиция, Следствие, Прокуратура!
Парламентарните комисии, съгласно чл. 79-83 от Конституцията, имат право САМО да "проучват", "анкетират" и "изслушват"- но НЕ е да "разследват"!!!
02 Март 2012 12:14
Най добре е двете комисии да работят независимо един от друг.Сетне като се отчетат дап се види резултата от работата им.Сабалям Костов говореше за някакви роднински или приятелски възки на един от комисията.
02 Март 2012 12:22
Опозицията направи скандалното разкритие

коя "опозиция"? каква "опозиция"?
да не са тези клоуни манго, серГей, водородното дуАнь и симо горскио, ака "царчЕто"?
пропуснаф пиздероф, ша ма звинява инчхай костадинка млада мума убава.
02 Март 2012 13:47
Дежурния милиционер, ти що неразследваш, а се моташ из форомите ???
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД