:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ГЕРБ превзе и сдружението на общините

Снимка: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Старият председател Дора Янкова и новият - Тодор Попов, встрани от камерите и медийното внимание.
ГЕРБ превзе още един пост в държавата. Националното сдружение на общините от вчера има нов председател - кметът на Пазарджик Тодор Попов. На местните избори Попов се яви като независим кандидат, но подкрепен от ГЕРБ. За председател на контролния съвет бе избран кмета на Антоново Танер Али (ДПС).

Избирането на новия председател не мина без скандали, като десните и БСП заподозряха договорка между ГЕРБ и ДПС. "Колегата (новият председател) привидно произхождаше от десните среди, издигнат от инициативен комитет. Днес видимо беше силно подкрепен от ГЕРБ и ДПС", заяви досегашният председател Дора Янкова. Основните обвинения бяха, че процедурата за избора не е била спазена. "Нещо, което не сме виждали досега - с прекъсване на изказванията от страна на председателя на комисията по избора, който и водеше. След като беше назначен за председател на комисията, водеше общото събрание, което е нелогично", каза кметът на Ловеч Минчо Казанджиев. Кметът на Пазарджик бе избран с 305 от гласовете, а другият претендент - Красимир Мирев, кмет на община Търговище от БСП, събра 159.

Попов заяви, че трябва да се направят промени за по-добра работа между държавната и местните власти. "В последните години ръководството на държавата подценяваше местната власт, а в крайна сметка всички ние сме хората, които са по места", каза Попов. Той повтори искането на общините за промени в законите за местното самоуправление, общинските финанси и за местните данъци и такси. Според общините държавата им делегира все повече отговорности, без да предвижда ресурс за тяхното изпълнение.

НАМЕРЕНИЯ

Пред кметовете регионалният министър Лиляна Павлова заяви, че с 24 млн. лв. ще се финансират 28 проекта за превенция от наводненията. Министърът отново потвърди идеята на държавата за промени във водния сектор - да се обособят 28 водни територии, които да се управляват от по един оператор. "Ние в Троян имаме общинско ВИК дружество, което работи прекрасно, дори прави инвестиции всяка година. Смятаме, че този механичен подход при операторите не е най-добрият", заяви кметът на общината Донка Михайлова. "Има региони с по 8 и с по 3 оператора, това не е ефективно. Ние не ви казваме дали операторът трябва да е държавен, общински, да е на концесия и т.н., а просто да е един", отговори регионалният министър.
1
1863
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
02 Март 2012 10:03
Групировката ГЕРБ и Фандъкова все пак ни ВДИГНАХА данъците в София - с нов трик-измама !!!!! Извадиха гаражите от нотариалните актове, дадоха им нова оценка и съответно нови данъци !!!! Така ще ни оскубят с 10-15% повече тази година !!! ГЕРБ е мафия и е въпрос на време как и с колко да ни излъжат и оскубят !!!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД