:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 315
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДПС иска да прави избори на турски език

Мнозинството е склонно да изсветли работата на ЦИК
СНИМКА: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Лютви Местан смята, че конституцията няма да бъде погазена, ако парламентът реши предизборната кампания да се води на майчин език.
ДПС се възползва от препоръка в доклад на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) след изборите за президент и местна власт миналата година и предложи промени в законодателството, които ще направят възможно предизборната агитация да се води и на друг език освен българския. Зам.-шефът на движението Лютви Местан обясни, че това ще става "при необходимост и при осигуряване на превод". Местан напомни, че наблюдателите на ОССЕ са настояли за това в доклада си. Според него тази промяна се налага сега, тъй като в приетия Изборен кодекс изрично е записано, че агитацията трябва да е на български. А всеки кандидат или политик, който се отклонява от разпоредбата, може да бъде подвеждан под отговорност.

Активистите на ДПС обаче никога не са се съобразявали с изискванията. Те непрекъснато говорят пред електората си на турски език по време на митинги и предизборни събрания, но досега никой не е бил санкциониран за това. Местан бе категоричен, че предложението не противоречи на конституцията. В основния закон е записано, че у нас официалният език е българският. Но наред с това има и текст, в който се казва, че гражданите, за които българският не е майчин, могат да изучават и ползват своя език, наред със задължителния български. Местан изтъкна, че никъде не се уточнява дали този език може да се ползва само в неофициална среда.

Поправките на ДПС не срещнаха разбиране у управляващите от ГЕРБ. Депутатите на мнозинството декларираха категорично, че няма да подкрепят измененията, когато те влязат в комисия. Красимир Ципов обвини колегите си от движението, че тълкуват превратно основния закон. Той не е съгласен, че официалният език трябва да се ползва само пред държавните органи. Според Ципов, ако се разреши ползването на турски в предизборната кампания, това ще създаде напрежение в смесените райони.

-------СЪГЛАСИЕ

ДПС предлага текстове, които да гарантират публичност в работата на ЦИК и останалите изборни комисии. Идеята е на заседанията на ЦИК да присъстват представители на политически партии, кандидати, застъпници, наблюдатели, журналисти. А всички протоколи на ЦИК да бъдат качвани на сайта й в интернет, включително и за начина, по който гласуват членовете на комисията. Предлага се също заседанията на ЦИК да се предават онлайн.

Мнозинството е склонно да удовлетвори тези предложения. Управляващите най-вероятно ще запишат текст в кодекса, с който стенограмите от заседанията на ЦИК, включително гласуванията на членовете на комисията, ще се качват в интернет. От ГЕРБ не приемат предложението на ДПС на заседанията на комисията да присъстват политици, наблюдатели, журналисти и т.н., тъй като е трудно осъществимо. Те обаче обмислят да въведат все пак някаква прозрачност в работата на ЦИК, като например заседанията на комисията да се излъчват на монитор в съседно помещение.
47
3028
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
47
 Видими 
21 Юни 2012 19:49
Само от БСП не са се изказали по въпроса

***Стиска ли ви да се изкажете срещу бившия и бъдещ коалиционен партньор? ***
21 Юни 2012 20:15
Бившата агентура на БКП да си проконтролира агентите!
21 Юни 2012 20:19
/:/ Според него(Люгфи Местан- бел. §39) тази промяна се налага сега, тъй като в приетия Изборен кодекс изрично е записано, че агитацията трябва да е на български. А всеки кандидат или политик, който се отклонява от разпоредбата, може да бъде подвеждан под отговорност...
.............................................................................
Нагъл лъжец!!!
В Закона за политическите партии отпреди 2005 г., както и в този от 2005 г., приет с коалиционното Мнозинство на ДПС+НДСВ+БСП, изрично е записано:
ЗАКОН ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ
...
Чл. 6. Политическите партии провеждат своите публични прояви, отправят обръщения и съставят документите си на български език
.............................................................................
Защо ДПС, Доган-"Сава" и ортака му Местан НЕ промениха( и не поискаха да бъде променен) този закон, когато ДПС управляваше в България коалиционно с НДСВ(2001-2005 г) и с НДСВ+БСП(2005-2009 г.)?!? А?!

21 Юни 2012 20:23
Държавата веднага да отнеме и анулира дипломите им(като фалшиви!) на ВСИЧКИ български Граждани, които имат дипломи за завършено в България образование, но НЕ+ знаят български език! Или държавата да проведе с всички тези хора ИЗПИТИ по български език- и държавата да презавери дипломите САМО на ония от тях, които на изпита покажат и докажат, че знаят български език(съответстващо на дипломите им!)!
НЯМА логика и резон, когато чужденец иска да получи българско Гражданство и Права на български Гражданин, той да е ДЛЪЖЕН да знае български език(явявя се на изпит!), а когато български Гражданин НЕ знае български език, той да има политически права(да избира и да бъде избиран в органи на властта) и БЕЗ да знае български език, та се налага да му правят изборна агитация и да му пускат новини по държавната БНТ на "майчиния" му език(турски)!!!
П.П. Утре Местан и сие от ДПС могат да поискат и изказванията им в Парламента да са на турски език и да бъдат превеждани на български език, заради електората на ДПС?!?
А може би и Конституцията и законите на Република България да бъдат и на турски език ще поискат от ДПС Местан и сие, а?!
ПФУ
21 Юни 2012 20:41
Аз пък искам мюезининът на джамията да вие на български!
21 Юни 2012 21:07
Станишев,
луд е оня, който ще гласува на следващите избори за теб и партията ти. Защото ще направиш коалиция с тая гад. А той предварително ще ти поставя условия и ще те изнудва. Защото сърцето му е там, в Анадола и мечтае България да стане турски вилает. Както ти може би желаеш България да стане руска губерния. Но вие не сте виновни. Такова ви е майчиното мляко, с което са ви закърмили като бебета.
21 Юни 2012 23:22
Аз пък искам българите в Р. Турция да си направят едно ДПС там и да вкарат 100-тина представители в Меджлиса. Ако им липсва Лидер, ще им пратиме Вторио(и последен) Леуски ведно с @бливото си Гадже...
21 Юни 2012 23:37
RE:
/:/ "ДПС предлага предизборните кампании да не се водят само на български език"
.............................................................................
ОК! Съгласен съм- демократично ще е!
Значи, оттук-нататък, предизборните кампании и мероприятия да се водят НА ВСИЧКИ езици на всички Етноси в България ЕДНОВРЕМЕННО!
Да се започва, по азбучен ред, първо с на албански език(или на "австрийски", после на арменски, на беларуски, на влашки, на ганайски и т.н.!

22 Юни 2012 00:08
ДПС е конструкция на ДС.
Която работеше за интересите на България ( както всички знаем )
22 Юни 2012 00:46
Разбираемо е, че ДПС си търси кауза с която да мобилизира електората си, включително, като много разчита на контрареакциите по тази им "идея", само дето аджамийската се вкарва в такъв капан, който може да не щракне веднага, но ще щракне.
-
ДПС твърди, че не е етническа партия, а на всички български граждани, независимо от етносът им, като за разлика от другите партии стриктно се придържа към този принцип и дава поле за изява и на малцинствата. Дотук добре.
-
Да приемем, че се колебая дали да глаувам за ДПС и отида на минитгът им за да чуя какво предлагат. Да, де, ама аз не знам турски. Иска ли ДПС моят глас или ме дискриминира, да не мога да разбера, какво се е говорило на този митинг. ДПС етническа партия на турците ли е ? Ами, ако е етническа партия, то е неконституционна и не може да съществува, още по-малко да участва в избори.
---
Значи, ако ДПС е партия на всички български граждани, то би трябвало да провежда кампаниите си на официалният език, който всички би трябвало да знаят. Ако иска да я провежда на някакъв майчин език, то това означава, че признава, че е етническа партия, а следователно не може да съществува.
---
Абе Доган да не е болен ? Той уж не беше глупак. Как можа да влезе в този елементарен капан ? Или е решил да закрива партията ?
22 Юни 2012 00:54
Солидно единодушие по темата ! Чудно къде са мишоците,рогатите,тим-овците,светите софии,кайлета, гайлета,и тп пис-драскачи?!?!....
22 Юни 2012 01:05
Иска ли ДПС моят глас или ме дискриминира, да не мога да разбера, какво се е говорило на този митинг


еквивалентна ситуация.
Седя си аз и в един момента ме налазва вирусно преносима енцефалопатия.
Като резултат ми щуква че мога да гласувам за ГЕРБ.
Взимам самолета, отивам на техен митинг за да чуя какво предлагат.
Да ама там говоря Цецоу (в по голямата си част) и после Боко.

Иска ли ГЕРБ моя глас или ме дискриминира, като не мога да разбера, какво се е говорило на този митинг?

ПП Мисля държавата (в по голямата си част) наистина търси речници за превод от Герберастки на Човешки.
Основния проблем че и логическите конструкции в "езика на народа" се различават от тези на хората .
Между другото - публикуваха ли се официални речници които да превеждат от Бабуински на човешки Андроид приложение за превод в ефир би било прекрасно


22 Юни 2012 01:08
стзагорец69 22 Юни 2012 00:54


Приятел, с 12 мнения и това тук: - Регистриран на 2012-05-31 00:30:44, го раздаваш много категорично кой, къде да пишел и какво мнение застъпва!

Или обаче, с кожа продрана и стара, под вънкашност нова, уж чужда, си се втурнал да раздаваш "правосъдие" на враговете... Или с други думи:

- lui, n'est-ce pas, il peut se le permettre... (превод: Аlso, er kann sich das ja erlauben...)

Nicht wahr?

22 Юни 2012 07:44
колеги, как искате БКП-БСП да имат мнение по въпроса, след като те си създадоха ДПС заедно с турските тайни служби!Вчера надникнахме в битието на затворника Ахмед Доган, я сега да му припомним като как,кой и кога ги създаде-щото те са си 100% противоконституционно движение на етническа основа-каквато и мимикрия да правят!!!Натисни тук
22 Юни 2012 07:49
цитира по памет Попов част от писмото.
“Изготвих отговор до Месут Йълмаз, който гласеше: “Г-н премиер, такова писмо аз не бих си позволил да напиша и до моя слуга. По-добре е да забравите, че сте писал подобно писмо, а аз да забравя, че съм го прочитал”. После разбрахме, че това писмо е било съставено с помощта на тогавашния посланик на Турция в България, Ялчън Орал”, добави бившият министър-председател в телевизионното студио. Той посочи, че писмото е било изготвено в София и след това изпратено в Турция, като Йълмаз не може да не е знаел за него. “Във връзка с тази история, няколко дни по-късно, посланикът на Великобритания ми предаде устно, че правителството на Нейно Величество кралицата на Англия ще бъде доволно, ако г-н Димитър Попов използва своето влияние, за да се получи регистриране на ДПС като политическа партия”, съобщи Попов.
22 Юни 2012 08:13
Знаете ли какво ще се случи, ако някой в република Турция поиска да води агитация на език, различен от турски? Този същия някой ще съжалява че се е родил. Ето това трябва да се набив в кратуните на местановци догановци и техните мекерета станишевци и цялата паплач около тях.
22 Юни 2012 08:47
Разбирам редакцията на мнението ми в частта, където се споменава родителката на социалистите, но нещо не мога да схвана защо е редактирано и в частта за начина на запушване на голямата уста на станишев?
Бай дъ уей, преди малко Местан по Канал1 надълго и широко обясняваше, че тълкуването на предложението било грешно, той искал да защити правата на всички малцинствени групи, да имало възможност тук да идват да агитират на френски и немски език, и т.н.
22 Юни 2012 09:07
Абе Доган да не е болен ? Той уж не беше глупак. Как можа да влезе в този елементарен капан ? Или е решил да закрива партията ?


Възможно, но малко вероятно.

По-скоро (затова е и силно притеснително), може би оценката му за политическия момент е (поради очевадна слабост и готовност за отстъпки всякакви от страна на ГЕРБ), че е подходящ за радикални промени в законодателството.
22 Юни 2012 09:15
Тя пролетта свърши, тези подготвят революция. Мани, мани.
22 Юни 2012 10:00
ОССЕ дало препоръка? Ми добре, ей сега ще си го преместя в десния крачол. И ще почакам ОССЕ да даде подобни препоръки на ОК, Германия, Франция, Русия. Турция. Когато тези държави изпълнят подобна препоръка, ще помисилим дали и ние да не я обмислим. До тогава
22 Юни 2012 10:09
Еничарите почват да стават нагли.
22 Юни 2012 10:21
Всичко което се случва с ДПС е режисирано.Молещите се пред джамията в центъра на София,сега искане за двуезични избори.Трябва много дипломатично да се работи с ДПС, защото всички разногласия ги използват за предизборни трикове.Как ще реагира ГЕРБ ! Президента има последна дума,а и вицепрезидента е юрист.Дано всичко се рареши мъдро.
22 Юни 2012 10:28
Стават нагли, защото имаме "политическа класа" пълна с мижитурки, продажници и откровени идиоти!
ДПС трябваше отдавна да е забранена със закон!
22 Юни 2012 10:44
В това своеобразно гнездо на просветата Трудови войски, за което Джимо писа преди известно време, се говори и разбира отличен български.
Цитат "О, ти сягаш на старата бухал!" и следва тупаник за неволно докосване на новобранец до "стар бухал".
Превод " О, you encrouch on the old eagle-owl".
Моля, имаше тук един колега с турско самосъзнание и майчин език, да преведе за електората на ДПС.
22 Юни 2012 11:02
TaiChi 22 Юни 2012 10:28
Стават нагли, защото имаме "политическа класа" пълна с мижитурки, продажници и откровени идиоти!
ДПС трябваше отдавна да е забранена със закон!


22 Юни 2012 11:11
А какво става ако на турски се призовава към сваляне на правителството, към бунтове и пр. или се насажда омраза и т-н.? Това е престъпление по НК, но как ще се разбере дали се говорят такива неща, ако по време на агитацията няма българи, които да разбират турски и да подадат сигнал?
Чу се, че можело и да разрешат, но ако има и преводач. Представям си събрания, митинги и други форми на агитация и пропаганда с преводач...
Парадоксите в тая смотана държава нямат край.
22 Юни 2012 11:36
Тоя филолог поне да беше научил майка си на български, но не му вярвам за неукостта й.... Впрочем тя на какъв език пазарува Самун, шекер...
22 Юни 2012 11:40
Това ми го подсказа фактът, че баба ми не знаеше писмения български език, понеже били много деца и някой трябвало да ходи на полето, но като гимназист я научих да си пише поне името, вместо да слага кръстче, когато и носеха пенсията.
22 Юни 2012 11:53
Ами прав си е Местан челеби. Някой път Аамет така фъфли завалата, че ни на турски, ни на български му се разбира. Добре е да има преводач от джиброво-татарски.
Интересно защо кръжеца на маразматиците-антибоковисти не се е усетил още за това какъв елегантен пас на висок наратив подава Лютфи ефенди към Булгарбаши, оня лаф за Ас-хлъц-расприделя-хлъц-порцийте-хлъц-у-булгаристана-ръйшли"
22 Юни 2012 12:22
„„Прекалено манипулативно се чете основният закон. Тук имаме ясен текст, че официалният език в България е българският, но, наред с този текст в чл. 36 от Конституцията се казва,...”
Какъв абсурд!!!Представител на работеща против България фалшива политическа организация на етническа основа,абсолютно противоконституционна и подвизаваща се противоконституционно в българското НС, цитира Конституцията на България за да се узакони продължаващата работа против България вече на езика на етноса,който е използван за формиране на противоконституционната перверзия дпс?!?!?!?!Има ли въобще политици в България,които работят за България,изпратени от избиратели,които са им се доверили за работа в правителство и НС – вече 23 г.?!Или те са просто „работи политик”?А сегашният м-р председател не се ли чувства мръсен лъжец,защото не изпълнява предизборните се обещания??Не може той и цялата му партия представена,като решаващо мнозинство в НС само да плямпат,а да не правят нищо за решаване на въпроса със забраната на противоконституционната етническа перверзия дпс!!Той не разбира ли,че повярвалите му се защитават сега заради това,което са приели като основателно в предизборните му,както се оказва дебели лъжи? Има ли България Конституционен съд или съставът на този съд се грижи само за формиране на неравенство пред законите на РБългария,като са се погрижили членовете му да получават по-високи пенсии и извън закона за тавана на пенсиите,който трябва да касае всички граждани или се определя,като дискриминационен!!На какво основание има такова неравенство пред закона? Защото държат в НС някакво дпс ли – това цена ли е или обикновена глупост?Тази политическа плява в България наречена съвсем тенденционно „политическа класа” до сега не намери основание да даде на съд милиционерския лумпен Юнал Лютфи,който просто си живее в НС и си позволи най-нагло да каже преди време от трибуната на НС „Какво като българския език и официален”.Ето ги сега плодовете на безхаберната политика в България. Чудят се някои и защо за посланик на САЩ в България е определена жена,която не знае български език,а турски?!А е определена жена защото вече е ясно,че партийния секретар на управляващата сега партия с желание и страст разголва душата си пред жена-посланик на добре оценилия го Голям брат.Как да не му се радват и да не го оценяват,като полезен идиот? Той без да го бутат се клати и декларира готовност да слуша указания от „нея” как да работел,понеже българския народ не можел да взима самостоятелни решения! Това,че не може да взима решения той прилепва на цял народ.Защо да не си позволявам / Аз съм The Chosen one, представя си той за Големия брат/,та аз съм избран и от народа – „Бихме ги”.
22 Юни 2012 12:31
Едно време имаше една дума определяна,като най-дългата – НЕПРОТИВОКОНСТИТУЦИОСНОВАТЕЛСТВУВАЙТЕ!Вече 23 г. българският избирател се доверява на различни политикански разцветки,които лъжат безобразно предизборно,след което те се подиграват на избралите ги.По отношение на политическата перверзия дпс,като се започне от лъжите на БСП заиграващи се с дпс,фалшивия цар заиграващ се с дпс и сегашния незнаещ какво точно работи и не правещ нищо за забраната на дпс,като етническа партия опасна за България се налага извода,че българското общество,ако не вземе бързи мерки за промяна на политическата система в България,суверенното съществуване на държавата става още по-съмнително.Първото нещо,което трябваше да направи новоизбраният президент на България беше да постави въпроса за забраната на противоконституционната перверзия дпс.Не само да се хили подлизурски,когато партийния гуру на избралите го за министър критикува несвършилия това предишен президент. Той обаче слуша какво ще му каже партийния секретар на издигналата го партия.А партийният секретар пък на тази партия си позволява да каже,че „нямало да позволи на депутатите да.....” за каквото той е решил,че не трябва да се прави?!? Той,МП разрешава или не разрешава на депутатите!!И няма гл.прокурор, който да се самосезира за изказвания и действия незачитащи парламентарната република?! Той,гуруто разрешава или забранява и на президента?!Смешен плач.И го казва завоалирано и гордо пред всички медии.Дава ли си сметка изобщо българинът накъде отива България? Аз си мисля,че българинът – за съжаление, продължава да е невероятно търпелив и толерантен до наивност и безотговорност към самия себе си и когато му се пригади просто напуска държавата, вместо да каже „Стига вече,мамица ви мръсна. 20 години стигат”. Ние сами трябва да се оправим,а не да чакаме филанкишията да разобличава бъзикането с устни внушения от СЕ и Нейно величество кралицата на Англия.Знаем за кого се е грижил сегашният член на ЕС - английската монархия, през всичкото време на „турското присъствие” в България и няма нужда да ни го напомнят.Или ЕС не значи нищо за тях?
Сега вече може да изпълзят платени и безплатни амбразурчици защитаващи с купена или безплатна тъпотия продължаващия български политически абсурд.
22 Юни 2012 12:34
Каква беше българската лимонада, произведена по онова време и сервирана на турския премиер в българското посолство. Манипулацията започна неотдавна. Четете спомените на Димитър Попов. Някой се @бава с нас.
22 Юни 2012 12:45
Интересно тези верно ли си вярват, че това ще мине в парламента!? Това е най-малкото противоконституционно, тъй като по конституция официалният език в България е българския. Въпреки че така или иначе всеки втори закон на ГЕРБ е противоконституционен! Въпреки че ГЕРБ и ДПС са си дружки, макар и за пред хората да се плюят! Въпреки че след декларацията определяща Възродителния процес като "етническо прочистване" вече нищо не би ме учудило! Най-малкото вече на всички ни е ясно, че на жълтите павета в София всъщност се намира сградата на турския, а не на българския парламент, а в манафите в него не са българи, а турци! В най-добрия случай еничари! Това е една позорна декларация, в която шепа нещастници, имащи наглостта да се наричат народни представители, не само хвърлиха петно върху собствената си държава, но и ние данъкоплатците пак ще плащаме за техния нечовешки кретенизъм. Първо, защото покрай тази декларация вече ни спретнаха дело в Европейския съд за правата на човека. Второ, защото покрай тази декларация вече и думичка не можем да обелим за геноцида над тракийските бежанци или за 500 годишния геноцид, а камо ли да искаме някакви обезщетения. Трето, защото турската държава ще ни иска на нас обезщетения. И смятам за крайно наложително да се направи една стена на позора, в която поименно да бъдат изброени всички депутати от ГЕРБ, ДПС, и "Синята коалиция", които унижиха и плюха върху собствената си държава. Едните, защото са си турски мекерета. Другите, защото си въобразяват, че с пещерната си антикомунистическа реторика ще извлекат някакви политически дивиденти. Това, което се случи обаче е позор, позор и пак позор.
22 Юни 2012 12:52
Колега! Ако в горенаписаното си фиксирал нашия Mars Attack... ще ти кажа, че това не е много коректно от форумна гледна точка!
22 Юни 2012 13:00
Гербераст Герберастов

Комунист Комунистов е по-точно.
22 Юни 2012 13:09
"Комунист Комунистов е по-точно."

Тъпо говедо е сравнително точно! Тъпо еничарско говедо е още по-точно! А тъпо еничарско червйско хермафродитско говедо е най-точно!
22 Юни 2012 13:25
и вий май ни чухте, че ЕС официално нареди агитации на майчин език !
http://www.segabg.com/article.php?psize=650&id=593808&command=fps
ще се правят избори на и на Турсики, и на Цигансики, и на Македонсики, и на Помашки, и на Влашки, даже и на Шопсики…

22 Юни 2012 13:31

Türkün aklı ya kaçarken ya sıçarken gelir.
22 Юни 2012 13:33
Бе то само банана-замундски стига
22 Юни 2012 13:36
Тъпо говедо е сравнително точно! Тъпо еничарско говедо е още по-точно! А тъпо еничарско червйско хермафродитско говедо е най-точно!

ако тая каманяка преживее този емоционален екстремум сигурно ша иляди
22 Юни 2012 13:37
Тоз език не го знам, ама по избори звучи от 100 години - ай сиктир!
22 Юни 2012 13:46
"Тъпо говедо" се е залепило и показва висока степен на самопознание.
Тъпо говедо, медитираш ли?
22 Юни 2012 14:01
Унищожителен ще бъде предстоящият юлски доклад за България за последните пет години - от присъединяването ни към Европейския съюз досега, в областта правосъдие, вътрешен ред и борба с корупцията по високите етажи на властта, съобщиха за ... източници от Брюксел. Премиерът Борисов бил наясно с това и дори е направил постъпки докладът да бъде смекчен. Той имал два варианта: смяна на главния прокурор или предсрочни парламентарни избори през есента, твърдят източниците на ....

Едните ще казват вижте как ни хвалят, другите ще викат вижте как ви порицават. Ако случайно есенес има изборе електората трябва да се подгрее.
22 Юни 2012 17:55
Волен Сидеров: Защо управляващите мълчат за искането на ДПС да се води пропаганда на турски език в предизборни кампании
22 юни 2012
ДПС искат промяна в Изборния кодекс, за да може да се води пропаганда на турски език по време на предизборните кампании. Това каза лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров в изявление от името на Парламентарната група... Според Сидеров – до това антиконституционно искане се е стигнало заради средата, която управляващата партия ГЕРБ държи вече трета година – туркофилска среда.
Да се пропагандира на турски език в България, която не е нито многонационална, нито конфедерация – това е нарушение на Конституцията, това от ДПС го знаят прекрасно и не си правят илюзия, че това предложение ще срещне подкрепа – каза Сидеров.
ДПС и в момента пропагандират на турски език по време на кампаниите, но досега нямаше санкции – каза Волен Сидеров.
ДПС поставя искане – да се говори на турски по време на кампаниите; ГЕРБ мълчи по този въпрос. До днес не съм чул изявление – на премиера, на вицепремиера, на министъра на вътрешните работи, на президента дали това искане е конституционно или не. Защо премиерът на България не се изказва до момента за това предложение на ДПС – има ли основание, няма ли основание; защо президентът на България не се изказва, защо председателят на предизборния щаб г-н Цветанов не каза, че това е антиконституционно предложение и то изобщо не може да мине, каза Волен Сидеров.
Управляващата партия мълчи, защото от 2009 година тя се държи като подкрепяща по-скоро Република Турция, отколкото подкрепяща българските национални интереси – каза Волен Сидеров. Сидеров припомни, че са поискали отпадане на новините на турски език, които и до ден-днешен продължават да се излъчват. „Атака” предложи на 17 май да се отбелязва геноцидът срещу българите в Османската империя – ГЕРБ не пожела да приеме нашето решение, каза Сидеров.
Г-н Цветанов, признайте си, че сте с ДПС заедно – каза Сидеров. Защо не искате да се приеме признаване на арменския геноцид – за да не се разсърди Анкара. Защо не правите нищо за обезщетенията за заграбените тракийски имоти от 1913 година – нищо не правите. Вместо това – премиерът Борисов се прегръща с премиера Ердоган и го приема на тайни срещи, на които никой не знае за какво се договарят – каза Волен Сидеров
23 Юни 2012 00:59
Хора , може ли някой да ми обясни, че умът ми не го побира - защо политиците ни толкова целенасочено и убедено работят против държавата ни и в интерес на най- големия ни вековен враг - Турция ?!!! Защо създадоха тази етническа партия ДПС , когато световно известно е , че партия на етническа основа винаги води до сепаратизъм и неминуемо откъсване на част от територията на държавата ???!!! Какъв е този народ, който търпи политици, които работят явно и открито изцяло против интересите на държавата ни??? Не е ли настъпил вече моментът да ги разкараме от властта и да им потърсим сметка един по един... Ще ви споделя една информация, която и до ден днешен се крие упорито от народа ни и малко хора я знаят. През 1988 година беше направен сериозен опит за превземане на част от черноморската ни територия от Турция. В Слънчев бряг пристигат няколко автобуса със турски войници, дикизирани като туристи. В същото време пристигат тайно в района и две турски подводници. През границата преминават от Турция и два тира със оръжие. Германското разузнаване, тъй, като има сериозна агентура във средите на турските им арбайтери се добира до информацията и веднага предупреждава руснаците. Руснаците веднага пращат две подводници и унищожават турските подводници. Тировете със оръжието са хванати също. Питам се , ако акцията беше успяла и се стигнеше до въоръжен сблъсък- нашите турскоговорящи сънародници във коя посока щяха да стрелят ???!!! Между другото голяма част от тях са записани по разни ловни дружества и са въоръжени и насъскани достатъчно от ДПС.... Ако Турците пак опитат същия номер, кой ще ни спасява сега - руснаците няма да си мръднат и пръста вече за нас....
23 Юни 2012 16:47
Дааа с това си изцепване етническата партия ни принуждава отново да гласуваме за ББ.
КОЙТО ГЛАСУВА ЗА БСП ще получи дпс и ромът доган.Ха честито на бившите комунисти.
25 Юни 2012 17:06
nikcv

„Дааа с това си изцепване етническата партия ни принуждава отново да гласуваме за ББ.”

Това,че продължава да съществува противоконституционната етническа партия е показател,че всъщност гласуването в България за досегашната т.н. „политическа класа” трябва да бъде преустановено!!Всички следващи пак ще са продукт на тъпи политически инженерни проекти на тъпи политически инженери,които разчитат на наивници.За сега обаче „инженерите” трябва да бъдат поздравени,като добри психолози.Въпреки това трябва да се мисли за промяна на политическата система в България, тъй като тя скрито от хората формира един фалшив преход,който освен това води до държавен нихилизъм.Малко ли са доказателствата за това?Когато останат да гласуват само далавераджиите на фалшивия преход,би трябвало участието на общо гласувалите да е много под 50%.Това е достатъчно основание да не се приемат изборите за легитимни, независимо от прокараните сега клиентелистки изборни условия и е основание за реална промяна. Това е мирния начин.Проверката за реалния процент гласували естествено не трябва да се допуска да се прави от сегашното МВР, нали!Защото то доказа нелоялност към вътрешните дела на държавата.Ако въпреки ставащото до сега в България гласуват повече от 50% от гласоподавателите,тогава няма нужда да се чака с надежда някаква промяна.Теле под вола няма да се роди.Сегашният партиеен секретар се оказа същия лъжец,като предишните,които непрекъснато обвинява.Не ги обвинява обаче за сътрудничеството им с дпс,а най-вече лицето Станишев и уж Доган,който и без това е познат като милиционер – терорист и съветска агентура,а сега пребоядисан като политическа агентура на чужда държава – Турция. Б.Борисов обаче лъжеше предизборно с елементарни внушения,че не е съгласен с присъствието на дпс в политическия живот на България.Най-наивните си помислиха че е по-различен /да се чудиш/,повярваха му и той сега се къпе в тази част от народната любов.Тази обливаща го с любов маса намалява бързо,но самозомбирането е тежко заболяване и е свързано с инертност.С изненада се потвърди и това,че голяма част от българите и циганите харесват селяндурския хумор на правещия се на народен човек.Все пак има няколко десетилетия закалка,така да се каже.Сегашният партиен секретар с досегашното си поведение към противоконституционното и работещо против България дпс доказа, че внедрилите го в „политиканщината”са го изградили като досегашните български политикани от някаква си след 10-то ноемврийска неочаквана „политическа класа” по свой образ и подобие –лъже и маже и нито лук е ял,нито лук е мирисал.Той обаче е и малко различен - все другите са му виновни.Трябва да му се признае също,че е шампион по нищоправене,манкиране и празни приказки- и като кмет,и като гл.секретар на МВР,и сега като МП.Иначе да е жив и здрав поредния изплувал на вълната на необяснената до сега народна любов.Ако всичко това довежда до принуда пак да се гласува значи пак никой няма да ни е виновен защото става дума за вярна и трайна диагноза на преобладаващата част от народа наш!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД