:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 181
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пиронкова отпадна на 1/4-финал в Холандия

Българката отстъпи на Карла Суарес Наваро след куп обрати
Цветана Пиронкова отпадна на 1/4-финалите на тенис турнира в Хертогенбош (Хол) с награден фонд $235 000. Най-добрата българска тенисистка отстъпи на 19-ата в световната ранглиста Карла Суарес Наваро (Исп) с 2:6, 6:4, 6:4 в мач, изпълнен с много обрати.

Първата ни ракета имаше всички шансове за успех в двубоя. Тя започна мача отлично, като поведе с 4:0. После даде два гейма на испанката, но бързо се съвзе и затвори първия сет. Във втория Наваро водеше с 3:0, но Пиронкова стигна до 2:3. В крайна сметка, след няколко грешки на Цветана, испанката направи още два пробива срещу един на българката и спечели сета.

Въпреки това пловдивчанката започна отлично третата част и поведе с 2:0 гейма, но мачът бе прекъснат заради дъжд. При подновяването на играта Пиронкова не успя да покаже добрата си игра отпреди паузата и отпадна. Така тя пропусна да стигне първи полуфинал на турнира от WTA от "Уимбълдън" през 2010 г.

С достигането си до четвъртфиналите българката си осигури 4677 евро от наградния фонд и 70 точки за ранглистата. Тя обаче няма да добави нови точки, тъй като имаше да защитава 120 от миналата година. Това означава, че през следващата седмица Пиронкова ще отбележи спад с близо седем позиции и ще се смъкне до около 72-ра позиция в световната ранглиста.

756
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД