:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 185
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
КОМЕНТАР

Българският футбол изпраща годината на абсурдите

Като година на абсурдите може да бъде определена 2013-а за българския футбол. Защото през нея се случиха предимно събития, в които логиката напълно отсъства.

Как другояче да си обясним, че първенството ни става все по-слабо, но "Лудогорец" играе много успешно в Европа. В същото време мястото на шампионите във временното класиране също е абсурдно - ако се гледа класата им до момента, те трябваше да имат поне 10 точки аванс пред останалите, а не да са втори (макар и с мач по-малко).

Няма логика и в това, че на трето място ще зимува "Левски", който се класира и за 1/4-финал за Купата на България. За "сините" всъщност цялата година бе изпълнена с недоразумения - титлата бе изпусната по възможно най-безумния начин, после дойде отпадане от отбор от Казахстан в Лига Европа и поредица от слаби мачове в първенството. За капак бе съборена част от стадиона, която може и да не бъде изградена отново. Всичко това, няма майтап, води до класиране на трето място...

Друг абсурд е ЦСКА, който уж го нямаше през лятото, после се закрепи, засили се и тъкмо когато реши, че отново е фактор в първенството, нещата се сринаха. При "червените" обаче безумията не са толкова футболни, колкото управленски. Само така може да се определи фактът, че начело на клуба е човек, който през 2008 г. бе изгонен с камъни от Борисовата градина.

За "Ботев" (Пд) определението "абсурд" също важи с пълна сила. Собственикът е един от най-богатите хора в България, наливат се огромни пари - говори се за 20 млн. лв. бюджет, което е два пъти повече от този на "Лудогорец", и накрая на годината тимът е на 7-о място в класирането, след много слабите "Левски" и ЦСКА и по-лошото - след съгражданите от "Локомотив", които 20 млн. лв. няма да видят за следващите 5-10 години.

БФС също се грижи за абсурдите. Президентът Борислав Михайлов отчете "добра година" най-вече заради "успешното представяне на националния отбор в световните квалификации." Някой, който не следи футбола, сигурно ще реши, че сме първи или най-малкото втори в групата си. Нищо подобно - завършихме на 4-то място. Вярно, имаше някакви проблясъци, но като цяло си останахме на дъното. А в световната ранглиста сме №74.

Впрочем, футболният съюз се оказа и нелегитимен. Или поне неговият ръководен орган - Изпълкомът, който бе вписан в регистрите, но в състава си от 2005 г. Сега предстои конгрес - през февруари, на който абсурдите ще продължат, това е повече от сигурно.
7
2563
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
20 Декември 2013 20:33
За "Ботев" (Пд) определението "абсурд" също важи с пълна сила. Собственикът е един от най-богатите хора в България, наливат се огромни пари - говори се за 20 млн. лв. бюджет, което е два пъти повече от този на "Лудогорец", и накрая на годината тимът е на 7-о място в класирането, след много слабите "Левски" и ЦСКА и по-лошото - след съгражданите от "Локомотив", които 20 млн. лв. няма да видят за следващите 5-10 години.

Този тези милиони ги няма за нищо...
20 Декември 2013 20:36
Жалко е наистина, че Ботев е един от малкото отбори в БГ където заплатите се превеждат на часа, а продукцията е постна.
20 Декември 2013 20:38
То да е една абсурдна година, да я преживеем. Но не ще да е първата. Нито ще е последната.
20 Декември 2013 20:52
За статията Като заключение от мен, определението на Боби, че годината е "добра" е връо на абсурдите. Този или е изгубил всякаква ориентация или откровено се опитва глупаво да ни манипулира. Сал успехите на проектът Лудогорец на един от любимците МУ Домус бей не стига.
20 Декември 2013 21:05
Върха на абсурдните твърдения в статията е че бюджета на Ботев е 2 пъти по-голям от този на Лудогорец. Ми чи те момците на Домусчиев бадева му играят.
20 Декември 2013 21:06
...говори се за 20 млн. лв. бюджет, което е два пъти повече от този на "Лудогорец"

Аха, говорело се значи, и пльос на ачика.
24 Декември 2013 07:34
първенството ни става все по-слабо, но "Лудогорец" играе много успешно в Европа


WTF??? Надявам се от новогодишната баница с късмети Сашо Дончев най-накрая да изтегли "нова спортна редакция", че текущите симулират работа до пенсия и карат на копи/пейст за много от статиите си от форума.

Футболът между отборите класиране от 1 до 8 място тази година е на изклЮчително високо ниво и сме свидетели на доста интересни и интригуващи мачове. Отпадането на отборите ни в евротурнирите ни няма причино-следствена връзка с качеството на играта в първенството ни, но за такива сложни мисли трябва малко повече да си натегнат това между двете ушите, а, както знаем, то няма как да стане.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД