:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Президентът задействал светкавично указа за дълга

СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Мая Манолова се включи в акция на младежите в БСП и раздаде "горановки" на журналисти, депутати и посетители на НС на стойност 16 млрд. лв. Върху гърба на "банкнотите" са изписани имената на всички депутати, одобрили с гласа си новия дълг. От лицевата страна се мъдри ликът на финансовия министър Владислав Горанов.
Президентът Росен Плевнелиев е подписал указа за обнародване на решението за нов външен дълг от 16 млрд. лв. броени часове след гласуването му от парламента, съобщи Мая Манолова от БСП в кулоарите на парламента. Решението на Народното събрание е публикувано в днешния брой на Държавен вестник. Манолова предположи, че Плевнелиев се е страхувал да не му бъде оказан натиск, затова е побързал да задейства процедурата.

В Държавен вестник обаче не са обнародвани всички договори за агентство и дилърство и консултантски услуги, съпътстващи споразумението, заяви Манолова. Тя настоя тези договори също да бъдат публикувани, тъй като българските граждани имат право да знаят какви комисиони ще получи всяка една от банките посредници, както и адвокатските кантори, които ще обслужват дълга.

"Росен Плевнелиев е съучастник в заговора срещу българския народ", заяви червената депутатка. И добави, че лявата група продължава да търси подкрепа за сезиране на Конституционния съд по случая, както и за внасяне на предложение за анкетна комисия, която да разследва как точно са избрани дилърите, посредници в управлението на дълга.

Според депутатката реалният размер на падежите по външния заем през следващите три години е 8 млрд. лв., а не 16 млрд. лв., както заблуждавали управляващите. Тя посочи, че тази информация била публична и се намирала на правителствения сайт.

-------СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА

Малко по-рано вчера стана ясно, че лидерът на БСП Михаил Миков е изпратил писмо до Плевнелиев, в което го призовава да наложи вето върху закона за заема. Социалист №1 заплаши, че ако не го направи, левицата се ще обърне към КС. Другата възможност според Миков е "да се обърнем на свой ред към министър-председателя, за да наложи той нововъведения институт на "премиерското" вето". Миков обвинява президента, че отношението му към новите заеми е еволюирало "от крайно консервативно преди година до радикално либерално с нюанси на авантюристичност напоследък". Намекът е за върнатия през 2013 г. от Плевнелиев бюджет на страната, където се предвиждаше емитирането на нов дълг от 1 млрд. лв.
6
2786
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
27 Февруари 2015 18:54
Е кака няма да подпише Плевенлиев! Това са 9 милиарда в зелено за крадене! Ще се понапълни офшорката!
27 Февруари 2015 19:15
"Росен Плевнелиев е съучастник в заговора срещу българския народ", заяви червената депутатка.

Народното събрание е най - висшият държавен орган, изразител на народната воля. Народното събрания гласува ратификацията с мнозинство 160 от 240 гласа.
За какъв заговор плещи тази пръдла?
27 Февруари 2015 21:00

Фактът, че Плевналиев се е задействал светкавично, говори, че той е бил готов да легне като подлога на Бойко.
27 Февруари 2015 21:05
Много са го притиснали. Ще разберем за какво.
28 Февруари 2015 11:07
Гъзолизец чехлю
02 Март 2015 13:42
Президентът...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД