:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 253
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Ангела Меркел
Ангела Меркел вероятно ще запази

поста си на канцлер на Германия и след следващите парламентарни избори през 2017 г., пише в. "Зюддойче цайтунг". Според ново проучване Меркел води със значителна преднина пред опонентите си и се радва на широко обществено одобрение. Нейният Християндемократически съюз (ХДС) има подкрепата на 42%, докато социалдемократите едва 24 на сто, сочи изследване на телевизия Це Де Еф. "В големи кризи като тези в Украйна и Гърция Меркел се отличава като дама, която разбира световните проблеми, но не изпуска от очи германските интереси. Това се харесва", коментира "Зюддойче цайтунг".



Румънски министър отказа да подаде

оставка, след като стана ясно, че е разследван за корупция, съобщиха агенциите. "Не подадох оставка", заяви финансовият министър Дариус Вълков, въпреки настояването на опозицията. Срещу него има подозрения, че между 2010 и 2013 г., когато е бил кмет на град Слатина, е получил подкуп от 2 милиона евро. В замяна според Специализираната прокуратура за борба с корупцията той помогнал на частна фирма да спечели няколко обществени поръчки.



Египет ще строи втори Дубай,

с който не само да може да съперничи на най-луксозния бизнес център в Обединените арабски емирства (ОАЕ) и в света, но и да облекчи пренаселената си столица Кайро, съобщи ТАСС. Реализацията на амбициозния проект ще позволи от столицата да се преселят пет милиона души. Повечето му жители ще са държавни служители, тъй като в този "втори Дубай" ще бъдат изградени държавни учреждения, парламент, президентски дворец и дипломатически квартал. Вчера се състоя церемония по подписване на договор с ОАЕ за изграждане на новата "административна столица" на Египет. Проектът е на стойност 45 милиарда долара. Градът ще се намира на 45 километра източно от центъра на Кайро. Сега там теренът е пустинен, но до 5-7 години ще могат да се заселят първите му жители. Градът ще е на площ от 700 квадратни километра и ще се свързва с Кайро с модерна железница, която ще стига до международното столично летище.

932
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД