:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 211
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Жители на Първенец негодуват срещу меко съдебно решение

СНИМКА: bTV
Близките на детето искат доживотен затвор за шофьора, както и тротоари и пешеходни пътеки в махалата си.
Жители на ромската махала на пловдивското село Първенец излязоха отново на протест срещу освобождаването на шофьора, прегазил 11-годишно момиченце, отиващо с майка си на училище. Предишния път те се събраха спонтанно на улицата на 21 декември.

Съдът счете, че прокуратурата не е събрала достатъчно доказателства за вината на 56-годишния шофьор Димитър Й., пусна го от ареста и му наложи най-леката мярка "подписка", съобщи bTV. Друг аргумент е, че няма опасност той да се укрие.

Протестиращите обаче искат Йовчев да бъде задържан. "Искаме да го затворят до делото", казаха родителите на 11-годишната Ангелинка - Иванка и Георги. Те настояват извършителят да бъде осъден на доживотен затвор.

Жителите на селото вече имат и други искания. "Искаме в ромската махала да има тротоари, знаци, легнали полицаи, пешеходни пътеки, маркировки - всичко, което е по закон. Може ли човек за открадната кокошка да влезе за четири години в затвора, а за убийство на дете да няма закон", възмущават се жители на махалата пред телевизионните камери. Те не приемат и обяснението на водача, че колата му е поднесла на заледен участък, тъй като според свидетели се е движил с над 80 км/ч.

Жителите на махалата се заканват да спрат децата си от училище и детска градина, ако не се поставят легнали полицаи. Заплашват и със затваряне на пътищата.



ПРОТЕСТ

Районната прокуратура в Асеновград настоява за по-тежки наказания за 11 души, извършили хулигански действия на 26 юни при язовир "40-те извора". На 18 декември Районният съд произнесе шест условни и 5 ефективни присъди на подсъдимите за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, закани с убийство и нанасяне на средни телесни повреди по хулигански подбуди. Прокуратурата протестира единствено размера на определените наказания, а не техния вид, като настоява за по-високи.

1
1317
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
03 Януари 2018 09:44
"Искаме в ромската махала да има тротоари, знаци, легнали полицаи, пешеходни пътеки, маркировки - всичко, което е по закон.


Ами добре - тогава както е по закон - плащане на ток, вода, данъци...пък тогава да искат от държавата.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД