:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Еврейска организация сезира прокуратурата за преиздаването на Сидеров

Еврейската организация "Б'ней Б'рит" сезира прокуратурата за нарушаване на Наказателния кодекс с преиздаването на антисемитските книги на Волен Сидеров "Бумерангът на злото" и "Властта на мамона". В тях се оспорва масовото изтребление на евреи по време на Холокоста. От неправителствената организация се позовават на чл. 108, 162 и 164 от НК, които третират разпространяването на подобни нацистки идеи и практикуването на организационна дейност, способна да ги осъществи на дело. Текстовете предвиждат наказание с лишаване от свобода до 4 г. и глоба от 5 хил. до 10 хил. лв., както и с обществено порицание.

Писмо с искане парламентът да осъди творенията на лидера на "Атака" е изпратено и на шефката на НС Цецка Цачева преди три седмици. До момента оттам няма отговор, заяви за "Сега" представителят на "Б'ней Б'рит" Соломон Бали. На 7 януари и Българският хелзинкски комитет също прикани с писмо Цачева да вземе отношение по въпроса. От кабинета й отговорили, че не може да се направи нищо и посъветвали правозащитниците да се обърнат към прокуратурата, щом са убедени, че книгите на Сидеров попадат под ударите на НК.

"Да преиздадеш две антисемитски книги през 2010 г., когато си народен представител, водач на политическа партия и очевиден крепител на сегашното правителство, в страна - членка на ЕС, е нещо повече от куриоз", коментираха от еврейската организация.
15
3297
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
15
 Видими 
31 Януари 2011 20:17
Момент, българите също са от наследниците на Сем. Та за антисемитски ли говорим или за анти-еврейски? Май има разлика.

И какво лошо има в това да се изследва миналoто?
Ето например една подобна книга онлайн, която доста аргументирано и безпристрастно дискутира дали е възможно да бъдат изгорени 6 милиона евреи и доколко са верни историите за газови камери. Авторът е специалист по изработване и екзекуции с газови камери от Щатите.

http://www.ihr.org/books/leucht er/leuchter.toc.html
Натиснете тук
31 Януари 2011 21:00
Книгата е компилация и то доста посредствена. Обаче ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ НЕЯ
31 Януари 2011 21:06
Съвременната бяла раса има семитски произход, а въпросните лица от Бнай Брит са най-обикновени ционисти.
31 Януари 2011 21:51
Хайде сега, семитски произход сме имали! Лъжи жидовски, изсмукани от пръстите. Още малко и цигани ще ни изкарат. Колкото са достоверни бръщолевиците за моше и 40-е години обикаляне на пустини, толкова и тази прекарана през Дискавъри йодейщина.
31 Януари 2011 22:02
Васуки,
Доуточнявам се - имах предвид прасемитите живели преди потопа и които са много по древни от съвременните евреи с 6000 годишната им история.
31 Януари 2011 22:03
Васуки,

Твойто "йодеъщина" от йод ли идва оли от бром?
31 Януари 2011 23:20
българите също са от наследниците на Сем.

Да, а всички заедно сме наследници на прамайка Ева
31 Януари 2011 23:28
Едно време, като излезе Бумерангът на злото, не си спомням в каква версия, във Форума на Монитор щяхме да се изтепаме заради нея. Някои от побойниците сме и тук. Сидеров имаше доста защитници там, но историческата му мисия беше друга, после си я смени.
Ех, що не си остана с онази популярност, мен ми харесваше повече тогаз. Пък и повече ходеше всред народа, един ефектен побелял мъж, макар и нисичък, с коженото яке. Ял си е самотен, като мен, в пицария на Славейков, виждала съм го там.
Нямаше тълпи поклонници около него, а и пицарията не кънтеше от мощния му глас. Де да можех да предположа...
01 Февруари 2011 00:50
За произхода на българите от Сем:
http://en.wikipedia.org/ wiki/Ziezi

Натиснете тук

Редактирано от - emacs на 01/2/2011 г/ 00:52:22

01 Февруари 2011 08:06
Ами да издадат книга, с която да докажат, че не е прав!
------------------------------- -------------------
Блогът на Генек

01 Февруари 2011 10:14
Генек е прав.Нека евреите отвърнат в писмен вид със съответните доказателства.Никой не оспорва, че и евреи са загивали , както и други най-различни по произход хора.Въпросът е дали може да се вярва на хора, които омаловажават спасението си от българите, защото видите ли в контролираните от Германия южни земи имало депортирани евреи.Евреи, които са предавали българските си съседи на гръцките мизерници.
01 Февруари 2011 12:54
Ционистите вън от България! Всеки евреин е добре дошъл ако се държи като човек. Щом рови и се меси в неща, които той смята за еврейска справедливост, да си пипва партакешите и накъдето му видят очите. Бреее й ровят докато ги шамаросат после реват че ги бият...
01 Февруари 2011 12:59
Съдът отхвърли клевети по адрес на Волен Сидеров
17 Януари 2010г. -в. "Атака"

Евреи набедиха лидера на АТАКА в дискриминация, магистратите ги порязаха за втори път

На втора инстанция съдия Рени Коджабашева от Софийския градски съд (СГС) отхвърли клеветите на Габриела Арон Бехар, Емил Робърт Коен и Катрин Борисова Гудман по адрес на лидера на АТАКА Волен Сидеров. Тримата набедиха националиста за дискриминация на евреите у нас и заведоха съдебно дело, но на 20 декември 2010 г. съставът на СГС реши, че Сидеров е невинен, съобщиха вчера адвокатите на патриота. Така атакистът бе оправдан за втори път, след като и 46-и състав на първоинстанционния Софийски районен съд (СРС) на 10 февруари 2009 г. също постанови, че жалбата на тримата е неоснователна и твърденията им, че лидерът на АТАКА е проявавал дискриминация спрямо евреите в България, не отговарят на истината. В решението на съда, с което "Атака" разполага, откриваме, че Габриела Бехар, Емил Коен и Катрин Гудман излагат в искова молба, че са български граждани от еврейски произход, които били лично засегнати от изказвания на Волен Сидеров. Те цитират реч на националиста на предизборен митинг в Бургас, където лидерът на АТАКА казва следното: "България над всичко, България на българите". Това, според тримата, било дискриминация. Те цитират и негови книги, сред които "Властта на Мамона" и "Бумерангът на злото", където по жалбата им също се откривали дискриминационни за евреите мотиви. Съдът обаче счете, че цитираните от евреите примери не могат да се тълкуват като нарушение на Закона за защита от дискриминация (ЗЗОД). "От обсъдените по настоящото производство доказателства не се установява авторът на посочените мнения и изказвания Волен Сидеров да е имал за цел накърняване честта или достойнството на ищците на основата на етническата им принадлежност", категоричен е тричленният състав на СГС. Магистратите са категорични, че изявленията на Сидеров по темата са "изява на правото му на свободно изразяване на мнение", а не дискриминация. Поради това СГС реши да остави в сила оправдателното решение на първоинстанционния Районен съд.- http://vestnikataka.bg/show_new s.php?id=206020&cat=3

Редактирано от - paragraph39 на 21/2/2011 г/ 15:52:47

01 Февруари 2011 13:13
Пълен ташак(даже два!)!
Възмутени евреи и журналист се правят на приятно разсеяни, че Съдът( и на втора инстанция!) е постановил, че книгите на В. Сидеров "Властта на Мамона" и "Бумерангът на злото" НЕ съдържат дискриминационен антиеврейски елемент! И имат наглостта, след това и такова решение на Съда, да искат от Парламента, като един Конвент, пак( като на 12 април 2006 г.) да "обвини" и "осъди" В. Сидеров- този път не в "Хулиганство"(на маг. "Тракия", а в антиеврейска Дискриминация!
Гьонсуратлък ли, манипулации ли, и двете ли?!
АМАН, бе!
01 Февруари 2011 15:08
Правилно е казал човекът - България за българите.
Защото последните 20 години се извършва истински геноцид над българите в Бълтария, и то умишлено.
Та ние трябва да сме съвсем ненормални, та да поддържаме този геноцид!
Ето например: http://www.segabg.com/online/ne w/articlenew.asp?issueid=8223&s ectionid=2&id=0000302
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД