:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Фамилия

Ще се женя за жена ми!

Таня Масалитинова, Тошо Тошев и Божидар Димитров са сред най-известните рецидивисти в брака, сиреч са от хората, минали два пъти през ритуалната зала с един и същ човек
Снимка: Архив "Сега"
ТОШО ТОШЕВ: "Всеки развод е едно погребение; само силният човек може да го направи. Разводът също така и зарежда; почваш всичко отначало, мобилизираш се."

БОЖИДАР ДИМИТРОВ: "Любовта е нещо различно от брака. Важното в брака е да можеш да си говориш с човека, да имаш душевно спокойствие."

ТАНЯ МАСАЛИТИНОВА: "Бракът е нужен не толкова за млади, колкото за стари години."

НИКОЛАЙ ПЕТЕВ: "Един счупен съд поради трудностите при залепването винаги ще изпуска вода. Човек все пак трябва да опита - за да разбере накрая, че това усилие е безсмислено." -----------------

В интервю за сп. "Жената днес" историкът Божидар Димитров заявява следното: "В един справочник с известни личности сме само трима, които са се женили по два пъти за една и съща жена - актьорът Коста Цонев, главният редактор на "Труд" Тошо Тошев и аз." Казва го гордо - и с право. Компанията, без съмнение, е знаменита. А и не всеки може да си позволи този рицарски лукс, да прости причините за първата раздяла и втори път да влезе в същата река. С една дума, феноменът заслужава внимание.

Големите страсти на родения в Созопол директор на Националния исторически музей Божидар Димитров са историята и морето. След като завършва история в СУ "Климент Охридски", той специализира във Ватикана и Париж палеология и дипломатика (да не се бърка с дипломацията - дипломатиката е "наука за изследване на документи"). Има зад гърба си над 30 книги и безброй научни публикации и популяризаторски текстове. Автор на няколко тв предавания и на 20 документални филма.



По време на сексскандала Бил Клинтън-Моника Люински



депутати обвиниха историка в неморалност заради старо негово интервю, в което твърде разкрепостено коментирал сексуалната тема. Тогава Димитров заяви, че всъщност е скучен мъж, истински сухар, а пикантните му любовни истории са от "гларуската" му младост на спасител по плажовете - далечно минало. Но и днес не отрича, че е с романтична душа и разбира от хубави жени. Той е женен два пъти за актрисата Марта Кънчева. Имат дъщеря Мария, студентка в Нов български университет.

"Не знам защо се разведох, признава историкът. Човек греши, карали сме се само за дребни неща. Нямали сме повод да се разведем с Марта, освен този, че живеехме разделени - аз в София, тя - в Благоевград. Съпругата ми е актриса, работеше в Благоевградския театър. Ожених се сравнително късно, бях на 33 г. Тя е 8 г. по-млада от мен."

Първия път двамата се женят през 1979 г., през 1983 г. се развеждат, през 1985 г. се вземат пак. Сега Марта и дъщеря им Мария са много здрав тил за учения.

"Без спокойствието, което имам вкъщи, нямаше да напиша тези 31 книги", споделя Божидар Димитров.

Макар и от втори опит в същото упражнение, Божидар Димитров явно е намерил това душевно спокойствие.

"Старият медиен вълк" Тошо Тошев, по сполучливия израз около честването на годишнината му, също няма никаква нужда от представяне.



Разводите на Тошо Тошев са популярни отдавна.



Четири пъти се е женил, (два пъти за една и съща жена). В края на 80-те живеел в гарсониера с голяма рода. Толкова тясно им било, че за работа вкъщи не можел и да помисли. Отишъл при тогавашния кмет на София Стефан Нинов да търси варианти. Нинов му рекъл, че няма как да се класира за по-голямо жилище. Но за ателие - може. И добавил: "Да ти дам едно ателие, че като се разведеш след 3 години и те изгони жена ти, да има къде да живееш."

Нинов познал напълно.

Главният редактор на най-тиражния вестник, а също така колекционер на картини, на оръжия и на министърпредседателски оставки е свикнал да сменя жилища, защото по принцип оставя жилището с обзавеждането на бившата съпруга, наема си ново и почва отначало. Притежавал е панелки в "Хаджи Димитър" и "Люлин". В сегашния си апартамент е от 1998-а, купил го е в почти насипно състояние и за ремонт е дал горе-долу толкова, колкото и за самото жилище. Очевидци казват, че се е получило.

Не личи разводите да са съсипали нервите и кариерата му.

Има трима сина от браковете си - Радослав, Ангел и Васил, и една доведена дъщеря - Елиза. С бившите си съпруги и родата поддържа свестни отношения.

При третия ни герой, главния секретар на СБП Николай Петев, нещата са малко по-различни, но също достатъчно уникални, за да влезе и той в класацията. Николай Петев има три брака с три жени. С първата се опитва да заживее отново след развода с третата, като предвидливо не подписва втори път. Но успява да изкара около година.

Мъдрецът обаче явно в момента пак е отстъпил място на "романтика" в него. Защото той е на косъм да стане "рецидивист на квадрат" в брака. Т.е. - да опита "втори втори брак". Става дума за



нов брак с третата му съпруга,



небеизвестната театроведка Калина Стефанова, понастоящем преподавател в НАТФИЗ, вицепрезидент на Световната театрална организация и автор на редица значими книги за театъра. Калина Стефанова навремето се прочу с ролята си на Елица, която изигра във филма "Време разделно". Ако това се случи, Николай Петев наистина ще постави рекорд и ще изпревари с едни гърди останалите от компанията.

В компанията на "романтиците" има и една дама, голямата ни актриса Таня Масалитинова. Дъщерята на един от родоначалниците на българския театър Николай Осипович Масалитинов се е омъжвала три пъти, първия и третия за един и същи мъж - Леонид. Вторият й съпруг - Дик, е бил англичанин.

Според Таня Масалитинова вторият й брак с Леонид е по-хубав от първия. "Този път си бе завръщане у дома", казва голямата българска актриса.

Тя среща банковия чиновник Дик, когато е на 49 г., по време на турне в Лондон. Скоро сключват брак. Но Таня чувства празнина. По това време вече е народна актриса, в България има забележителна кариера, майка й още е жива, дъщеря й Вера си е в България, а внучето Николай тъкмо се е родило. "Най-ужасното нещо в английския ми брак бе чувството на изолация", ще признае тя впоследствие.

Първият съпруг, Леонид, приема тежко раздялата им. Те двамата тъкмо са отпразнували сребърната си сватба. Оставайки докрая кавалер обаче, Леонид не затаява горчивина и прави крачката и към втория брак с Масалитинова. За дата на втората брачна церемония е определен денят 23 юни - между другото, и първия път двамата се разписват на същата дата. Актрисата е вече 58-годишна, а Леонид - на 64.



Шафер на втората им сватба е внукът им Николай.



Втория брак с първия си мъж Таня Масалитинова приела като завръщане у дома. И двамата вече били по-зрели, по-умъдрели, всеки се бил "набесувал".

Бурният роман между Коста Цонев и Анахид Тачева, техните раздели и завръщания един към друг дълго време изпълняваха ролята на сапунен сериал за постното откъм зрелища социалистическо общество. Красивата Анахид беше всеобща любимка и Коста Цонев бе насъбрал доста "пиперец" в очите на средностатистическия българин от "Дружба" до "Люлин". В края на краищата може все пак да се каже, че равносметката на техния изстрадан съюз е повече от положителна, въпреки факта на окончателната им раздяла - щом именно рожбата на този съюз, бившият телевизионен новинар Димитър Цонев е настоящият глас на министър-председателя.

Както се вижда, животът е по-богат от схемите. Преди да грабнете камък, за да го хвърлите по онази "кучка", която мъчи другаря ви и с която той дълго и мъчително се развежда, спрете и помислете. Нищо чудно, същата да е "новата" му жена след време.
 
Николай Петев
 
Според Тошо Тошев само силният човек може да се реши на развод.
1
8267
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
30 Август 2003 15:41
В такива случаи които са милиони, публиката в салона да си остане в ролята на публиката и да не се обажда даже и с критика или подкрепа независимо на коя страна! Всяка една намеса е меко казано е лудост!!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД