:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 343
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

1 млн. даде кабинетът за ученици от малцинствата

Снимка: Петър Ганев
950 000 лева са заделени от бюджета на МОН за програми за интеграция на ученици от малцинствата. Това обяви министър Игор Дамянов, след като кабинетът взе решение за създаване на Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. За създаването му са предвидени други 50 000 лева.

Центърът ще бъде второстепенен разпоредител с бюджетни средства и ще набира пари от международни проекти и дарения. Тези пари ще се дават за различни проекти, с които ще кандидатстват училища и неправителствени организации с нестопанска цел. Дамянов обяви, че ще се отпуснат пари например за купуване на учебници за бедни деца. Те ще бъдат в оборотен фонд в училищата. Средства ще се дават и за квалификация на учители, които работят с деца от малцинствата.

Създаденият център е в изпълнение на националния план за инициативата "Десетилетие на ромското включване", която ще събере в началото на февруари в София седем премиери, Джордж Сорос и президента на Световната банка. Премиерът Симеон Сакскобургготски ще открие форума.
7
571
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
06 Януари 2005 22:35
Много е хубава загрижеността за малцинствата, а какво направихте за чистите и ученолюбиви БЪЛГАРЧЕТА, каква е тази дискриминация към българите / не мангали/
06 Януари 2005 23:52
Грижата им за българите в България е толкова голяма, че българите намаляха с около милион и шестотин хиляди, а мангалите се увеличиха с около 400 хиляди!
Педофилчовска Република Мангасария!
07 Януари 2005 05:06
Възмутен съм от наглостта на правителството. С какво право ще отпускат пари от бюджет събиран от българите, помощи за циганерията, дето краде от същите тези българи. Това е безумие. Същото което САЩ правиха преди 11 септ.. Демек даваме пари за да ни изнудват крадат и тероризират. ... Нека организаторите и правителството дават лични средства за такива инициативи.
07 Януари 2005 07:48
Абе, ахмаци, как така ще давате толкова пари за мангалите бе? Вие изобщо знаете ли дали те искат да се учат? Те карат съкратени курсове по джебчийство, просия, хиромантия и проституция. И кой е малцинство в България? Българите !
Българио, един човек лошо ти мисли, ама не бери хатър. А са дай нещо бе, батко.
07 Януари 2005 09:24
моля всички форумци да обърнат внимание на дискусията, която се оформя под статията:
"Сделките с дълговете не може да са вечно тайни" в рубриката Наблюдател
07 Януари 2005 10:14
Прозрачни предизборни номера! Зашо да не купят гласовете на циганите с парите на Българите? А циганите, ако искат да се интегрират да се държат като Българи - 1 дете в семейство! Да се дадат тези пари за ограничаване на циганската популация!
07 Януари 2005 16:31
Къде е далаверата ли? Ще се създаде ЦОИДУСМ-50 000 лв. В него ще си назначиме наши хора. Ще им усигуриме добри заплатки. Ще им усигурим и атрактивни командировки за обмяна на опит в чужбина и още куп подробности, а като награда на учителите ще им пуснем по един курс по цигански език, защото те не го владеят и готово. Тези не разбраха ли, че мангалът иска детето му не да научи нещо, а само да е сито и да не е бито!
То цигането трябва да учи най-малко три години в първи клас, че що годе да остане нещо в тъпата му глава.
Къде са парите от ромските фондации? Ами да купуват с тях учебнитци, не само да реват , че виждате ли не сме ги интегрирали в обществото.
С тези пари от бюджета могат да се свършат хиляди неща в образованието. Материалната база е толкова амортизирана и остаряла, че всичко е в окаян вид. Голяма простотия, ама наистина предизборна. Неще манго кебапче, а иска Букварче!!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД