:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 342
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Най-рано през март ще има примерни тестове за гимназиите

МОН ще забави примерните тестове за гимназиите поне до март, стана ясно вчера. Министерството си беше дало краен срок за въпросите до 30 ноември. Ангажиментът бе поет, преди да стане ясно, че тестовете се отлагат за 2006 г. МОН искаше това да стане тази година, но НДСВ го бойкотира с мотив, че няма време. Въпреки това от МОН твърдяха, че примерните тестове ще са готови до края на ноември. Министър Дамянов дори твърдеше, че тестовете не се отлагат поради липса на готовност, а заради непостигнат обществен консенсус.

Ресорният зам.-министър Юлиян Наков не бе открит за коментар на закъснението. Според запознати обаче още при обявяването на тези срокове е било ясно, че те надали ще бъдат спазени, защото не е минала апробацията на примерни въпроси. Още тогава се знаеше, че тя ще се прави през януари.

Пробните въпроси са готови и ще бъдат изпратени тези дни, съобщи вчера председателят на звеното Александър Лакюрски. Очаква се отсяването на работещи въпроси да приключи през февруари.

Ведомството обяви и че ще наема спешно чужди консултанти. Резултат обаче до момента няма. В същото време, ако иска да въведе тестовете догодина, МОН трябва да е готово до юни. Очаква се парламентът да гласува промяна в просветния закон, с която да забрани въвеждането на промени в изпитите година преди провеждането им.
581
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД