:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 322
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

10 българи са задържани в Дубай и Мароко

10 българи са задържани в арабски страни, съобщи вчера външно министерство в отговор на запитване на "Сега". По тяхна информация арестуваните през последните месеци наши сънародници са в Дубай и Мароко. 8 са в Дубай, като петима от тях са в ареста за финансови нарушения. Двама са задържани в Мароко.

Преди ден БТА цитира шеф на консулска дирекция в МВнР Георги Пейчинов, според когото имало арестувани българи в Ливан и Сирия. "Удивен съм от появата на съобщения за арестувани българи в Сирия", заяви пред "Сега" временно управляващият посолството ни там Максим Благоев. Дипломатът увери, че в Сирия няма нито един задържан нашенец и такъв инцидент не е имало дори през последната година и половина. Ние работим много добре със сирийските власти и ако нещо подобно се беше случило, те първи щяха да ни го съобщят. Уверявам ви, че всички българи, които живеят постоянно тук или са временно пребиваващи, са добре и сред тях няма задържани, беше категоричен Благоев.

Пак пред БТА преди ден Пейчинов обяви, че в Дубай е арестувана българска група от около четирима души заради финансови нарушения. През същия период имало арести и заради наркотици.

Мисиите на България в тези страни поддържат редовни контакти със задържаните и им оказват максимално съдействие за ползване на юридическа защита и осигуряване на средства и лични вещи, обясниха още от Външно. Преди ден дипломатите призоваха българите, които ще пътуват или са в арабски държави, да спазват местните норми.
3
1906
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
07 Януари 2005 00:28
Българи, попаднали в арабския свят, спазвайте местните норми, защото може да разчитате само на Бог и Аллах, за да ви освободят от тъмниците. Министър Праси не го е еня за вас.
07 Януари 2005 05:14
Българи , където и да сте попаднали - послушайте Осата - верно ви говори.
А Паси нема нищо общо.Aко понякога се забърка в опит да помогне, то е само от глупост. Не знае , горкия , че по света не е като у нас. Там прокурорите гонят тия , които нарушават законите, а не тия , които съобщават за това.
07 Януари 2005 13:31
abe tova sa izmamnici s kreditni karti i drugi menteta, 6e polejat pa 6e gi pusnat-drebni ribi
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД