:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,090
Активни 245
Страници 1,992
За един ден 1,302,066
"Нафтекс" - "Литекс" е провинциалното дерби за купата

"Локо" (Пд) очаква "Левски" на 1/4-финал

Ако "сините" отстранят "Марек", повтарят сблъсъка от пролетта
Кошмарен завършек на годината се очерта за "Локо" (Пд) след жребия за 1/4-финалите за купата на България "Форд-Мото Пфое". След дербито с ЦСКА в неделя, доскорошният лидер ще се изправи и срещу "Левски". Преди това "сините", които са носител на купата трябва да елиминират "Марек". Така ще се повтори изцяло ситуацията в турнира от миналата пролет. Тогава пак на 1/4-финал "Локо" срещна "Левски" и отпадна след дълго одумван реванш на 4 март (1:1). Феновете на пловдивчани обявиха мача за продаден, а босът Георги Илиев се обиди и за малко не напусна клуба.

Вчера изп.шеф на "Локо" Емил Наков лично изтегли топката с името на неговия отбор и каза, че е настроен за възмездие.

Друга интригуваща двойка е "Литекс" - "Нафтекс". Човекът на бургазлии Емил Дачев разбуни духовете, искайки 1/4-финалите да са на пролет. Президентът на "Литекс" Ангел Бончев също пожела двата мача да са догодина. Шефът на ПФЛ Валентин Михов отряза мераците им с мотив, че трябва да се мисли и за националния отбор. Все пак той склони на компромис - ако времето сега е лошо, срещите да се отложат.

ЦСКА не пожела промяна, макар да се очертава тежко време за реванша в Смолян. Димитър Пенев пък замести при тегленето закъснелия представител на "Родопа".



ЖРЕБИЯТ

"Нафтекс" - "Литекс", "Видима-Раковски" - "Локо" (Сф), "Левски"/"Марек" - "Локо" (Пд), ЦСКА - "Родопа". Първите срещи са на 13 декември, а реваншите - на 17-и.

РЕАКЦИИ

Георги Василев, треньор на "Левски": "На този етап първо трябва да мислим за "Марек", а едва след това за "Локо" (Пд). Фаворити сме срещу дупничани за реванша на нашия стадион и ще се хвърлим с максимални сили, за да се представим на ниво 90 минути. Иначе "Локомотив" е много сериозен отбор. Това е тимът, нанесъл единствената загуба на "Левски" тази есен. Неприятното е, че в средата на декември, за когато са насрочени мачовете, терените вече ще са лоши за игра, което предразполага за контузии. А и футболистите ще бъдат преуморени в края на дългия сезон".



Павел Панов, член на УС на "Левски": "За нас трябва да бъдат намерени подходящи дати, защото ние все още не сме приключили участието си в турнира на УЕФА. Отдавна сме депозирали писмено нашите предложения в БФС. Това ще стане, разбира се, ако отстраним "Марек".



Емил Наков, изпълнителен директор на "Локо" (Пд): "Изтеглихме тежък жребий, но е "Левски" е преодолим с оглед на моментното състояние на двата отбора. За нас е по-добре да играем сега с тях, защото отборът ни се намира в по-добро състояние. Пък и те са по-натоварени. Ако обаче се реши мачовете да се играят напролет, ние ще се съгласим".



Едуард Ераносян, треньор на "Локо" (Пд): "Всеки стигнал до този етап е силен, няма значение дали е "Левски" или "Марек". Ще подходим към двубоите максимално концентрирано. Сега мисля единствено за предстоящия двубой с ЦСКА в неделя"



Ангел Бончев, президент на "Литекс": "Спечелихме купата на България през 2001-ва и сега искаме да повторим този успех. Нормално приемам жребия - можеше да е по-добре от "Нафтекс", а също така и по-лошо. Това е сериозен отбор, съвсем наскоро се изправихме срещу тях и завършихме наравно, но при трудни условия за игра. Ще предложим срещите ни да са напролет. Водещите клубове дават и националните играчи. По-добре е националите да бъдат здрави, нашето предложение е в полза на националния отбор".



Емил Дачев, член на УС на "Нафтекс": "Жребият ни срещна с добър отбор, но и ние сме такъв. "Нафтекс" е запазена марка в българския футбол, а и "Литекс" не е за подценяване. Предложих отлагането за догодина, защото ако няма нормални условия за футбол, играта ще се изроди. Сега разбрах, че мнението на съперниците ни е същото. Настройваме се за победа".



Стойчо Младенов, главен мениджър на ЦСКА: "Исках да ни се падне точно този съперник и желанието ми се изпълни. Преди жребия бях с Димитър Пенев, поздравих се с него и ето - неговият късмет ни помогна. ЦСКА ще се отнесе сериозно към мачовете с "Родопа". Може би по това време, когато играем в Смолян, ще има сняг, но лошото време е проблем за всички, не само за нас.



Воин Войнов, треньор на "Родопа": "Не крия, че си пожелах да се паднем с "Левски" или ЦСКА. На град като Смолян не му се случва всяка година да посреща 1/4-финал за купата подобен съперник. Няма треньор по света, който тайно в себе си да не се надява на успех. Ние обаче сме реалисти. В момента сме в подем и ще се опитаме да се представим достойно в тези срещи".
17
1121
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
17
 Видими 
05 Декември 2003 00:41
Жребият за Купата на България е формалност, която трябва да бъде спазена, за да има интрига около това кой ще е финалистът в турнира Носителят на самата Купа е ясен


САМО ЛЕВСКИ
05 Декември 2003 01:08
"Iskah da ni se padne tochno tozi sapernik i zelanieto mi se izpalni."
TROICHO TROICHOOOOOOO !!!!!!!
Ama si goljamo SHUBE !!!!!!!
05 Декември 2003 08:03
"Локо" (Пд) очаква "Левски" на 1/4-финал а получава "Мапек"-малките свинки след драма на герена
05 Декември 2003 08:44
Нека наистина изчакаме и мача-реванш и после да се точим за 1/4 финал. Наистина хубаво би било два столични отбора да играят на полуфинал (каква прекрасна дума изпълнена с толкова много положителен заряд) но за да стане това те трябва доста да се потрудят.
05 Декември 2003 08:50
Кара, пстигнахме добър турнирен резултат к, като гости, така че и с 0:0 може да се класираме
САМО ЛЕВСКИ
05 Декември 2003 09:33
2:2, като гости у дома
а, 0:1 като домакини
пък те от Марек вече дишат във врата на Лефски в класирането та нищо чудно да се договорят нещо, все пак има и fairplay в БГ футбола
05 Декември 2003 09:40
Ивка, технически сме били гости..........
05 Декември 2003 10:16
Жоре , нали знаеш какво ги правят свинките по Коледа ? До Коледа ги хранят , а по Коледа ...Вие май в любимия град под тепетата ще ходите .
05 Декември 2003 12:42
КВИИИИИИИИИИИИИИК[/red ]
05 Декември 2003 12:49
САМО ЛЕВСКИ
05 Декември 2003 12:53
Екзекуторите на Славия Пр., Апоел и кви беха там още ще играят на 1/4 финал?
Аз съм оптимист. След 2:2 шансовете вече са 60:40 в полза на еврострашилището от подуене.

Задава се новият супех хит по кината

ОТСТРАНИТЕЛЯТ[/b lue] 2на2



Редактирано от - Sokol на 05/12/2003 г/ 12:58:43

05 Декември 2003 12:58
JUST MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU IT
05 Декември 2003 14:14
Ako biem Marek...
05 Декември 2003 15:14
При тоя резултат, кат гост, ше се класираме за следващият кръг за купата на Бг
05 Декември 2003 15:23
... и грам съмнение не трябва да има за нашето класиране за следващия краг, т.к. постигнахме твърде благоприятен турнирен резултат като гост
05 Декември 2003 20:42
Dali prasetata sa ugoeni dostattachno, che gi davat na Rodopa?
05 Декември 2003 20:54
Otide v Tzarigrad chorbata
legna barzo na trevata
i shiriko si razrvori krakata
Galata druzhina mazhka
tri pati im go natrashka
i nali sa golemi otbori
i v Sofiya tova se povtori
chorbarite legnaha si bolni
no ostanaha svrah dovolni!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД