:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,093
Активни 245
Страници 1,995
За един ден 1,302,066
Властта царски раздава държавни имоти

Евтини жилища за 30 министри, зам.-министри и висши чиновници

Всичко е напълно законно, кълне се Димитър Калчев
30 министри, зам.-министри и висши чиновници са си купили евтини държавни жилища. Сред тях е пресаташето на Министерския съвет Цветелина Узунова. Зам.-министърът на външните работи Любомир Иванов и говорителят на Външно Любомир Тодоров са разменили апартаментите си за по-големи. В списъка е и главният секретар на Министерския съвет Севдалин Мавров.



Както е известно, 118 квадрата в центъра само за 49 000 лв. получи министърът на регионалното развитие Валентин Церовски.

"Жилището на Церовски е отпуснато напълно законно. Привилегията не е само за него - миналата година сме раздали 30 жилища на служители от най-ниското до най-високото ниво", призна в Габрово министърът на държавната администрация Димитър Калчев.

Шефката на пресдирекцията на правителството Цветелина Узунова обяви пред "Сега", че се е сдобила с жилище от 80 кв. м в кв. "Изток". Била една от последните, получили ведомствени апратаменти, защото й било неудобно по-рано да си поиска.

Не виждам нищо нередно в това, плащам си го със собствения труд и със заем от банка, заяви тя, но отказа да съобщи цената. Твърди, че била пазарна.

"Цената на жилищата се определя от областната администрация в София. Ние не се месим. Апартаменти са дадени на наши служители, които живеят дълго време под наем. Осигурили сме жилища и на секретарки, и на чиновници, и на директори", поясни Калчев.

Според Узунова жилищата не са раздавани по политически критерий. Апартаменти получили Соня Божикова, която е бивш парламентарен секретар на кабинета "Костов", а сега работи в приемната на МС, и шефката на правителствения протокол пак от синьо време. Още 3-4 служителки в пресдирекцията получиха ведомствени жилища, каза Узунова.

Зам.-областната управителка на Софийска област Веселка Нинова си купи ведомствен апартамент, призна шефът й Олимпи Кътев.

Според правилника за прилагане на закона за държавната собственост наемател може да купи ведомственото жилище, ако не притежава друго жилище или вила, годни за постоянно обитаване. Условието е да не е прехвърлял жилищен имот на други лица след 13 март 1990 г., освен на държавата или на община.
34
850
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
34
 Видими 
30 Януари 2004 22:25
Царствено царски нов морал. Просто преееелест!
30 Януари 2004 23:01
Нищо ново под слънцето! Папкайте сега ви е паднало, че в другия парламент може и да ви няма.
30 Януари 2004 23:22
Ебати отврата!
Ма тия си просдят боя бе!
Алоооооооооооооооооооооооооооо!
Има ли прокуратура, или съдебна палата или някоя институция която да си свърши работата в тая държава. За това ли ги притеснява закон за конфискацията!
30 Януари 2004 23:34
МИ ТОЙ ТАТО ИЗГЛЕЖДА КАТО СЕМКАДЖИЯ ПРЕД ТИЯ
РАФИНИРАНИ МОШЕНИЦИ-ДЕМОКРАТИ.
СИМЕОНЕ ДЪРТИЙЙЙ , КЪДЕ ТИ Е ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА.
АКО ЩЕТЕ И 100 ГЛАВИ ДА ЗАТВОРИТЕ , ВСЕ ТАЯ.
ВСИЧКО Е ДЕМОКРАТИЧНО УКРАДЕНО И ОГЛОЗГАНО ОТ
ПОЛИТИЦИТЕ-ЛЕШОЯДИ.
31 Януари 2004 00:12
Ето това е автентична българска партия и политика!
И автентчното дясно в БГ(за лявото пък по-добре въобще да не говориме)!
-Берберян(защо обаче случаят беше раздухан само от нейна страна - никой не пита кои са чиновниците преценили че сделката е изгодна и какви ще бъдат последствията за тях)
- Тошко Добрев, Дилов, Зашев, А. Николов
- Христо Бисеров, Цонев, Бакърджиев, Бонев....
- Другаря церовски, Тъпото, Кума на Василев, аптекарките, карето на Доктора
Влахов...
- по-рано Мичковски, Биков, Луджев, ...
Всички са върла опозиция само ЗА ДА и ДОКАТО те се доберат до казана.

БАСТА!
ТИЯ ЩЕ РАЗБЕРАТ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС САМО АКО НЯКОЙ ИМ СРИТА ЗАДНИКА!
31 Януари 2004 00:24
И при новото време - стари номера
31 Януари 2004 01:17
kak ne vie sram veche be boklutsi mrasni (снимка: натиснете тук)
31 Януари 2004 01:40
Lubimoto zanimanie na bulgarina- da gleda v panicata na drugite, vmesto da zapretne rakavi i da napravi neshto za sebe si...
31 Януари 2004 02:07
Аз зех имот голям 900000000000000000000000000000000000 кем. н а пъпа на нашия град, сега ще си правя квот си искам, платих си бе
31 Януари 2004 02:23
Щото аз помна шума около ведомствените жилища в началото на мандата им... То било да си олабат место за техни ора.
31 Януари 2004 03:29
-

-
В НАВЕЧЕРИЕТО НА ИЗВЪНРЕДНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА СДС
-
-
“Ние всички желаем напредъка, но ако сте на грешен път, напредък значи да се върнете на точния път. В този случай онзи, който се върне пръв е най-напредничав.” -
C. S. LEWIS

========================
СДС - Съюз на демократичните сили;
ОДС - Обединени демократични сили.
Две понятия, обагрени в синьо. Два пълни с въздух синкави балона, които трябваше да излъжат българския народ, че нещо става след дворцовия преврат на 10 ноември 1989 г. И го излъгаха. Но не за дълго!
Наивен ли си - всеки може да те излъже!!!
----
И ето сега пак някой си въобразява, че спуканите вече балони могат да се позалепят, пак да бъдат надути с въздух и употребени.
Велика илюзия! Щом гладът, отчаянието, безизходицата са превзели съзнанието на един много пъти излъгван народ, балоните - дори ако за кратко някой успее да ги залепи и надуе - са безсилни да му станат водачи за някъде!!!
-
Българите най-после трябва да проумеят, че в момента няма нито една партия в България, нито един ПОЛИТИЧЕСКИ водач годни да го поведат в правилния път.
----
Защо се стигна до този пълен срив на доверие?
----------------------------
Защото в политическото пространство след 10 ноември 89-та бушуваха личните интереси, страсти и пристрастия.
То бе едно еуфорично дивашко разграбване на Българската държава. Поради тази причина държавата сега е на много по-ниско стъпало, отколкото бе в началото след имитираните "промени" към добро. Промените станаха, но - към по-зло.
И защото никой не се потруди да анализира и разгради, но мъдро, без излишни черни емоции и уродливост комунизма в неговото всеобхватно проявление...
Картината на следдесето ноемврийска България е грозна, абсурдна до непоносимост.
Каня всички ви да посетите моята тема във вътрешния Скай форум на в-к "Сега" - през входа на рубриката ОБЩЕСТВО - в раздела ПОЛИТИКА и от там в темата: "Под ударите на Деветата вълна. Или: "Когато фактите говорят и боговете мълчат"".
---
Всеки влязал там добронамерено е добре дошъл, за да потъсим заедно, с общи усилия, чрез частното проявление на негативното, посоката към правилния изход...
Теодора Астро
-

*Теодора Астро*
31 Януари 2004 05:20
По правило в БГ, хората с най-големи заплати, требва да взимат най-евтините жилища. Така е по новото време, кат му дойде времето.......... НадяваХ се да прескочим това безвремие, ама.........
31 Януари 2004 05:26
Някой хора нас ли ни мислят за много тъпи или те са се взели много насериозно и са си въобразили, че след като тяхното повърхностно PR ниво в собствените им очи е "гениално", то значи другите са пълни балъци.
*
Вярно, че българинът е битов човек, но това да го занимаваш с 30 апартамента, които дори да са подарени (а те не са) са на обща стойност не повече от 1, 5 млн. лв., а да пропускаш, че това е равностойно само на малка част от напълно излишните български разходи (и най-вече неоценим човешки живот) за нашия контингент в една не наша война... или от разграбените (и разграбваните) предприятия и имущества за над 10 милиарда лева... или от загубите от закриването на 1-4 блок на АЕЦ... или от замяната на външния дълг поминалата година, ... или от евентуалното опрощаване на 2 милиардния иракския дълг към България...???
*
Ниво, ниво...
31 Януари 2004 05:39
Симеон Втори си върна жилище от 111 000 квадратни километра, пълно със сипеи, чукари, ливади, планински върхове, бистри и студени извори, земя пълна с добрини и благини, извика Любен-Каравеловото: "Обичам те, мое мило Отечество!" - и седна на дънцето на царствените си панталонки - да си играе в поляните на безметежното си детство. За това жилище става въпрос, а не за някакви си апартаментчета по 80-100 квадрата.
31 Януари 2004 06:16
ole-le,
i dvete sunarodniko, i dvete.mnogo seriozno sa se zaeli da si opravjat bude6teto, za6toto NIE SME TUPI.ako ne bjahme da sme gi naredili do stenata na NS i komandata e "OGUN".ama nikakvi pu6ki ne vidim, samo mercedesi.
31 Януари 2004 09:59
ШВЕДСКАТА МАСА НЕ СВЪРШВА ....
.............ДОКАТО НЕ СВЪРШИ БЪЛГАРИЯ!
И как да не ти стане мъчно за разни другари?
31 Януари 2004 10:06
Nasledstvo ot slavnoto komunistichesko minalo !V Evropa ne se vliza s privilgii za nomenklaturata ! Bogatite chinovnici si kupuvat eftinni zhilishta za smetka na bednite pensioneri, invalidi, siraci i bezrabotni.Sled dve godini shte doidat drugi bezimotni chinovnici i ministri i za tiah shte postroiat novi a ulavite neka se nadiavat, che neshto zavisi ot tehniat vot!
31 Януари 2004 11:30
Историята, както е казал Маркс, се повтаря като фарс. Следващото повторение обаче е като трагедия...А при трагедиите първо се чупят прозорците на сградите в центъра.
Май цялата история на БГ-то от освобождението се върти около придобиването на апартаменти на Раковски и Патриарха. Още от времето на Стамболов, дето сега му честват годишнината, и на Фердинанд, дето изместил чифликчиите от Врана, през бащата на СС, който изгони евреите от апартаментите им в центъра. После в центъра се нанесоха полковници от милицията и партийни секретари, естествено, родом от дълбокия прованс, дето жените им ги е страх да стъпят на трамвайните линии да не ги хване ток. После дойдоха всякакви партийни активисти-демократи и първата им работа бе да се наместят в апартаменти в центъра. Накрая и разни девойки от Гоце делчев се вредиха. Не е луд който яде баницата, а който му я дава. Но прокуратурата спи, щото сигурно и тя е взела апартаменти в центъра.
31 Януари 2004 11:55
jarret,
po istorija si dobre.kak si s muzikata i zoologijata.
prokuraturata spi.spi i "luva" Balkanski.pa i ne si spomnjam otkoga luvovete sa iz4eznali kato givotinski vid.ako vuob6te e imalo takiva.za ovze znam, 4e e imalo vinagi.dali budni ili ne , se taja.
31 Януари 2004 13:42
Защото всеки ден четат "Приказка за стълбата", та затова са толкова скромнички. Неудобно им било да си поискат. Само едно апартаментче от 80 кв. м. си взело силистренчето. Вярно, че това е малкия залък, но е пълно безобразие отново да им мине номерът. Плюя на морала ви! А ако Церовски наистина е взел имот за 70 хил. евро за 30 000лв. /останалото в компесаторки/, трябва да има ревизия и прокуратурата да се намеси. Май ще трябва и прокуратура да си внесем.
31 Януари 2004 14:21
Почтеност във всичко!
31 Януари 2004 15:00
Да. "Почтеност във всичко". Такава, както на Церовски, "почтеност", се проявява обикновено малко преди финала на представлението...
31 Януари 2004 15:37
Surbite imat edin laf: Ke mi prudne6 pod prozor...Demek i da go 4uia niama da mi miri6e...Ta i tia taka.
Ama i za kvo li se pliun4ite v tozi forum osven 4e imate da izbivate kompleksite bulgarski 4e va6iat e samo 79 kv.m a ne 80...A ako niakoi ot pi6e6tite tuk se kazva6e Ceci Uzunova ili kak be6e tam...nima 6te6e da si popliuva?!..
Hey...banizataaaaaaaaaaa...i ludia
Iavno o6te ne vi e nalegnala sledobednata driamka sled zeleto sus svinsko /ako ima svinsko/ ta si draskotite tuk
31 Януари 2004 18:02
Нищо не ме учудва.Трябва наистина да се преработи Конституцията на РБ и да се разрешат националистически партии , а от там и военен режим.Смятам че тогава никой неще купува даже и такива евтени жилища , защото такива като г-н Церовски и г-н Калчев няма да ги има .
31 Януари 2004 20:33
Ами не всички партии са подарявали пари на поразия на Садамовци и тем подобни. Ето за това БСП дори и в опозиция си получава "подаръци"!
31 Януари 2004 21:56
Mnogo goliam problem - niakoi si kupil kashta po-evtino . A kakvo znachi po-skapo
togava i ima li primer za tova i v kakva situacia i za koi i da e. Tova e jurnalistichesko super profesionalno izcepvane i zaguba na vreme na suma ti narod da go chete.
31 Януари 2004 22:21
"Привилегията не е само за Церовски, а и за други служители."
Привилегии.
Нов морал.
Нашата привилегия е да ви правим привилегировани и после да цъкаме в панелните си коптори.
Това е привилегията на робите , да умрат за цезара, в нашия случай провала , свитата му и другите в обществото на недосегаемите.
Боже пази България.
01 Февруари 2004 19:26
Ето го свещеното право на частната собственост така свидно на Симеон и на всеки, на който се е удала възможността да граби, да напълни джобовете си тогава, когато са му гласували доверие. Всеки спекулативно придобит имот става свещен бащин веднъж прехвърлен на поколението. Това всички го знаят, затова в главите на почти всички аспирации за власт се върти само една мисъл как да обезпечи себе си и децата си, защото няма по лесен достъп до големите блага от пътя към властта. Нещата както виждате не се оправят с демокрацията, толкова благоприятната среда за безобразия, а с крумови , жестоки закони. Вместо всички действия на самозваните политици да се гледат под лупа, безобразията стават банална практика начело с господин Кобурготски. Зад цялата му евтина демагогска пледория от началото на неговото избиране е имало само една единствена цел, да награби земя възможно повече с помощта на сервитьри като Софиянски и др.
01 Февруари 2004 20:46
E-znam samo ce njama skoro da se opravi polojenieto V b-JA ZA OBIKNOVENNIJA COVEK!Za tija ot , , parlamenta-koito rabotjat s mafijata ot B-ja vaobshte ne me interesuva-zashtoto znam ce tjah sashtone im pukaza men..ilinjakoj drug ot nas!Taka ce da varvjat po djavolite.Skoro kato vlezem v Eo togava stegi vidja-katodojdat drugi koito da gi komandvat tjah!To pakste ima korupcija...ama ste e po-delikatna pone!
02 Февруари 2004 01:03
Боже, боже, къде е новия морал на Симеон и хората му.Така е , но ние сме си виновни за положението --като сме прости и незнаем кой да сложим да ни управлява защо питам сега всички ревем че това направили, онова направили, и какво .....но е така, след2-3 години ще сме забравили каква са я свършили ище им "простим"

02 Февруари 2004 01:14
бай тошо ряпа да яде, лека му пръст де!Тия сега не се спряхя 14 години да мародерстват, а правешкия бивш управник какво взе за себе си--НИЩО

02 Февруари 2004 01:46
не минавам оттук: прав си , така е, но ако може една нова държава даси внесем отнякъде , комплект със всичко, ще бъде май най-добре

02 Февруари 2004 08:11
DEBELOGAZATA MASONSKA SVINJA KAL4EV DA NE GOVORI MNOGO 4E VSI4KO BILO ZAKONNO ..KAK NE VIE SRAM BE SVINI DEBELOVRATI?!VSASHNOST DANO DA OTNESETE VSI4KO NA ONJA SVJAT SHTOTO INA4E NE SI STRUVA GRABEZA SEGA TUKA ...NOV MORAL ?1NOVI STAHONO NAGLI LAZI ..TVA E TO DARZAVA NA VRAZKARI NEKADARNICI I PROSTI I TAPI DO BEZUMIE POLITICI , I NAROD KOITO MU VERVA NA KOBUGSKATA SVINJA ..ZASLUZAVAME SI GI ZASHTOTO SI MAL4IM..UNSER EUER HEISE TEUER!!!!
02 Февруари 2004 08:44
Не винаги законното е морално, а тези дойдоха като "Новото време" - нов морал в политиката...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД