:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 347
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ТАБЛО НА ОТЛИЧНИЦИТЕ

Саундтрак за "Оскари"

снимка: александра филмс
Хауърд Шор не е баш като Джон Уилямс, който има петнайсетина "Грами", още толкова "Оскари" и всяко негово петолиние се превръща в злато. Канадецът не е толкова успешен откъм награди за филмовата си музика, което не пречи да е озвучил "Мълчанието на агнетата", "Седем", "Филаделфия", "Копланд", "Бандите на Ню Йорк", "Момичета от класа" и всички без един филми на земляка си Дейвид Кроненбърг. Атмосферата в тия прекрасни ленти надали щеше да е същата без неговата музика.

Хауърд Шор е и поредният замесен в най-титаничната кинопродукция на последното десетилетие - "Властелинът на пръстените". Спечелил вече "Оскар" за музиката си към "Задругата...", Шор плава уверено към академичните награди и за работата си над третата и последна серия - "Завръщането на краля".

Междувременно българските фенове могат да се наслаждават на саундтрака (изд. "Орфей мюзик"), който играе много запомняща се роля във филма на Питър Джаксън. Най-популярно за негледалите още "Завръщането на краля" е парчето на Ениа "Into the West", спечелило вече "Златен глобус" и номинация "Оскар" за най-добра песен. Симфоничните оркестрации на Шор обаче тук са подплатени с повечко вокали, отколкото в предишните серии - незабравимото соло на Пипин в тронната зала на Гондор, епичната "Minas Tirith" с гласа на Бен дел Маестро, лиричните "Twilight and Shadow" и "The End of All Things" със сопраното Рене Флеминг, флейтата на ирландеца Джеймс Голуей и заглавната "Return of the King", в която участва самият Виго Мортенсен (Арагорн, ако се сещате, попя на коронясването си).

Ярка звукова илюстрация на спиращите дъха гледки от екрана, това е задължителен албум за всеки фен на филма.
428
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД