:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Авангард

Известният френски пиарец Жак Сегела няма да помага на никоя нашенска партия за изборите. Това е хубаво. Защото, както заявил той, за да се преодолее политическият негативизъм на българите, трябвало да се внесат поетически нотки в ежедневието.

То кому ли не се приисква нещо по-лирическо от време на време, но романтиката днеска е в авангардизма. Вижте сами - дописка в "24 часа" уведомява, че жълтите ще поетизират собствения си предизборен бит, като наблегнат на автомобилния дизайн: "НДСВ купува жълт автобус" специално, за да се разхождат с него министрите по време на кампанията; "Авангардната предизборна агитация е за 150 000 лв. и е на лизинг". Лизинг също е авангардно понятие, а в района на Лъвов мост в София, където властват музите на Ерос - и романтично.

Странно е, че тъй напредничав човек като Ахмед Доган допуска сериозно изоставане в партийната си авангардизация и я кара още на конска тяга. Поне така излиза според дописка, в която отцепниците на Гюнер Тахир се оплакват: "ДПС ни краде кадри - качва ги на каручката си". На това му се вика - глас откъм ариергарда.

В предизборната надпревара ще се използват и модерни електронни елементи. В столетницата ще може да се членува и виртуално, а митологизираната в миналото червена партийна книжка вече съществува и във вид на електронна карта с чип. Радостно е и авангардното чувство за хумор, проявено от млад бесепар, който попитал: "А ако пъхна картата в банкомата, ще пусне ли нещо?" (Интересно как ли би отговорил на този въпрос някой поет авангардист - Ани Илков или Едвин Сугарев.)

Авангардът всъщност е челен отряд - тези войскови части, които са на първата фронтова линия. Затова и в изкуството авангардизмът е дело на най-смелите.

А от цялата вчерашна преса най-смело и авангардно в поетическо отношение е постъпил в. "Дума" (вдигни поетически взор към съседната рубрика*).

--------

* Поради технически затруднения тази рубрика няма да излезе в интернет.
1
469
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
26 Януари 2005 11:46
А от цялата вчерашна преса най-смело и авангардно в поетическо отношение е постъпил в. "Дума" (вдигни поетически взор към съседната рубрика*).
--------
* Поради технически затруднения тази рубрика няма да излезе в интернет[/green].

За коя рубрика става дума?

Редактирано от - bot на 26/1/2005 г/ 11:56:16

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД