:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 212
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ну, Волф, погоди

Волф ми погоди голям номер. Не си виждах улицата, нито номера на блока от боклуците, които вятърът разпиляваше, тананикайки своята песен, пригласяше на волния им полет и ги запращаше в прозорците. Сбърках си апартамента. По ирония на съдбата се озовах на чуждо място, но уверен нахълтах вкъщи. Едва не ме пребиха после. Таман си закопчавах ципа на чантата на излизане и в бързината се прищипах - видях падаща звезда, която падна право върху темето ми и спусна клепките на нощта. Стопанинът си дойде и непоносима светлина наби силуета му в зейналите ми от изненада да го погълнат зеници. Не ме познава и викна насреща ми - "Крадеец, я дай да видя какво открадна! Крадеец!". Ехото му проехтя и по чантата се посипаха ситни стъкълца от шпионките по вратите. А аз си държах вътре оная работа, която издуваше естествената кожа от рядък вид Перловска анаконда. Отворих чантата и тоя като видя - направо полудя. Умря от завист и зарева като ранено животно, по което бяха стреляли с Фау-2.

Оная работа, с която отдавна трябваше вече да съм свършил, беше станала с многобройни абракадабри и времето ме притискаше. Сърцето ми блъскаше като бетонпомпа и обхваналото ме напрежение наливаше кръв в слепоочието ми, превърнало се в пулсар на феромони. Беше останала от по-предния ден. Три дни се мъча с нея в кантората, място не можех да си намеря и най-невинни движения разбутваха всичко в невъобразим хаос. Да бях слон в стъкларски магазин, нямаше да пощадя и хубавите продавачки да не отнесат хобота. Цял куп секретарки ме обикаляха до премала и задоволяваха всякакви мои прищевки. Накрая си я взех за в къщи, за да досвърша насаме с жена ми. Надявах се любимият човек да ми помогне. Но сбърках адреса и се оказах на подходящото място в неподходящото време. Онзи беше безработен счетоводител и като видя вътре дебелата папка, чиито сметки напираха да хукнат надолу по стълбището - направо полудя.

- Господине, не ви познавам, но душата ми е стон - обърна се той към мен. - Винаги съм мечтал да имам такава сериозна работа, която и куфар да не може да побере. Да се трудя над нея ден и нощ, докато силите ми не изцедят и последната капка и от мен не остане само едно голямо петно - за гордост и слава, и никакъв срам! - с трептящ и изкривен от напиращ плач фалцет човекът изливаше своята мъка по мръсния под, а ръцете му търсеха и не намираха място къде да се спрат.

Домъчня ми за горкия човек и от добро сърце и от тежестта на заседналата дълбоко в джобовете ми вина реших да споделя с него удоволствието да се почувства значим. Предложих да му дам част от работата си. Той се разкрещя и грабна половината от нея, пъхна я под мишница и с бързи стъпки се отправи към жена си, която любопитно надничаше от спалнята. От радост тя вдигна врява, която рикошира от тавана, спусна се към балкона и събори прането, а ключовете в бравите лудо запревъртаха.

- Вече имаш работа! - зацелува я тя така истерично, че ушите ми запищяха. - И наполовина да ти е - това е прекрасно! - Високоволтови трели прободоха тъпанчетата ми, както бях облегнат с гръб към стената откъм външния коридор, и отгърмяха бушоните на таблото над мен. - Но да беше поискал и чантата, това великолепие от Перловската, истинска перла на кожената индустрия.

"Няма угодия в това непосилно време на безработица". Уморен, преметнах през рамо остатъка от работата си и, половин човек, се запътих към дома да представя сметките на жена ми и да ги продължа до първи петли.
67
590
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
67
 Видими 
25 Януари 2005 23:43
25 Януари 2005 23:54
Бонке, о йе
26 Януари 2005 00:04
Не обичам да чета два пъти едно и също, което дори не е толкова концентрирано изящно като първия път. А заглавието е цитат от гЛина.
26 Януари 2005 07:17
"Лельоооо Катериноооо, бооолнаааа съъъъъм,
От баняяяя идаааа топла съъъъъъм.....
Иваааанееееее, Иванчооооооо....."

Валери, нема фък , нема карагьоз.... днеска ша хоботим, я виж Шанта от сабахлям го е размятал, радва му се ... сигур щото го е взел назаем от Бай Цар или от матрапазина на Шабленския талян, дето вчера му правиха изкуствено дишане....Голяма работа!!! Сичко си има , украсена както трябва... и стъкълца от шпионки отгоре , таман да замяза на войнишка КУРабия посипана със захар...
Не мога да си кривя душата , не ми са по сърце тез словесни упражнения на Шанта... Сори, Шант! Но не съм загубил надежда...
26 Януари 2005 09:27
Поправете ме, ако греша, мили хора, но не сме ли чели тез слова в някое друго време?
Дежа вю-то ми мачка душата кат боклукчийска кола на Дитц, наоколо хвърчат пръски вода и като погледна - обувките ми мокри...
26 Януари 2005 09:52
Е, основните моменти ги бяхме чели като постинг под постната Re: на видния отвсякъде проф. Н. Василев... Лошо няма, и читателите на хартиеното издание имат право на порция Шант!
Като се има пред вид дообработката, upgrade и полировка - не е зле.
26 Януари 2005 09:59
Чели сте ги, мили хора, но тогава беше предпремиерно. Сега е премиерата, а следобед, като дойде Марсейез и Бай кар, ще се раздават и оскарите. Те сега спят, ударили чела в бюрата си след голямото нощно клубене, и не ги будете. Историите не са за по един път, те трябва да се разказват от време на време и да ни връщат към безметежното детство. Колцина от вас са по на 20-тина години? Повечето са преминали хребета на първото нощно напикаване. Аз за първи път се изпуснах на 20. Не можах да се спра, дотогава удържах фронта, но на 20 не можах да изкарам и два часа и потекох. Беше като кукла Барби. Другите се изтърваваха още като я видят и бързаха да застанат над някоя улична шахта. Крачолите им рукваха с дебит от 5 литра за секунда. Аз изкарах цели два часа. Бях го вързал здраво с вратовръзката ми от гимназията. Още малко и щях да текна от ушите, ако се бях забавил да развържа тежкия възел. Се го бех удушил. Като го развързах, течението ме понесе. Почувствах се като корабокрушенец. Носих се по вълните три дена, докато накрая ме спаиха добри хора.
26 Януари 2005 10:00
... а поповата лъжичка се подава от горното джобче на ризата ми...
бозич, ке те тепам
26 Януари 2005 10:06
Ерофеич шантав, и това горното ли е предпремиерно?
26 Януари 2005 10:13
Мдаа, и ще се казва "Корабокрушенецът".
26 Януари 2005 10:46
бозич, пак ке те тепам
26 Януари 2005 10:53


ба пич малко си закъснел с тази статийка - софето го почистиха отдавна

26 Януари 2005 11:42
Какъвто фейлетонът, такива и постингите.
26 Януари 2005 11:47
[Натиснете тук]

Редактирано от - Forza NATO на 26/1/2005 г/ 11:56:45

26 Януари 2005 11:51


Аз пък, откак го четох за първи път, не съм спряла да се смея. Оттогава съм в състояние на непрекъснато :-):-):-)


Хората се чудят какво ми е. Където ме срещнат - все ухилена - в асансьора ухилена, на пазар - ухилена, в банята под душа - ухилена, разхождам дакела - ухилена, в кухнята, с прахосмукачката, с приятели, на гости, в спалнята - все ухилена. Направо ми стана естественото състояние.


Мъжът ми - хем радостен, хем притеснен - вика, кво и стана на тая жена, не беше ме нападала така в кревата откакто беше двайсет годишна, не мога да й насмогна, каква беше тая оная работа - пощръкля направо.
Но все пак - повече доволен, отколкото смутен - младостта ни се върна, ей, какво знаете вие.


Сега отидох да се снабдя с поне двайсетина хартиени здания - за приятелите, щото те от една седмица се интересуват как да станат непрекъснато ухилени и те като мен. Ще им подарявам този афродизиак за рождените дни - не някакви баналности - изненадаааа, и те ще го запомнят.


Отгоре на това си го копнах на твърдия диск, да ми е по сгодно да си го препрочитам във всеки един момент без да губя време.
Мисля си, че така ще откарам до края на годината.
Накрая подозирам дори, че неусетно ще го науча наизуст и така ще поддържам това мое ново естествено състояние и през годините, които следват.



26 Януари 2005 11:59
Какооо, ти благодарение на Шанта и някакви биологични изменения ли получаваш? На оная работа? Нещо... напреки...? Бахмааму...
...каква беше тая оная работа...
26 Януари 2005 12:03
Сибила,
нещо лицевия нерв, а ...?
*това* те е разсмяло и на второ четене????
26 Януари 2005 12:07
В банята!?!? Под душа!?!?! С дакела.... инннтересно, мнооого интересно!!!!
26 Януари 2005 12:08
моя дакел не обичаше да се къпе...
26 Януари 2005 12:11
Public limited company ли, боза? Сибила е предприемач и то в чужбинско?
26 Януари 2005 12:27


Форца, обърка ги ти - тия работи.
Аз си мислех за тая работа, дето трябва да се върши, ама ти с това подсъзнание......всичко оплескА.
26 Януари 2005 12:31
боза,
шегата настрана, но сега си обяснявам смеха на един мой колега (Сиби, надявам се, че не си се обидила).
при него смехът се появява ей-така, неконтролируемо и без каквато и да е причина. сега ми стана ясно....
26 Януари 2005 12:43

Аха, вникнах ви в благородните намерения, колеги, искате с волните си упражнения по зададена тема, да ме лекувате от така приятното за околните естествено състояние?

Тая работа не е за аматьори, обаче, ако положението стане нетърпимо, ще прибягна до услугите на професионалист.
Но понастоящем много му се радвам.
И в семейството също - даже търсят причинителя да го почерпят.

Редактирано от - Сибила на 26/1/2005 г/ 12:45:59

26 Януари 2005 12:45
Сиби, трите жълти човечета от постинга ти в 11:51 смеят ли се, или се прозяват? Винаги съм се питала...
Щото мен днешният Шант не ме разсмя особено. Умело, виртуозно и т.н., но някак си... самоцелно...
26 Януари 2005 12:56
Аз съм ги нарочила да се смеят, Клио, всичко е въпрос на въображение.


Аз бях сигурна, че тази реконтра ще предизвика взривове от смях и добро настроение.
Толкова е виртуозна като замисъл и като изпълнение, че дъхът ми спря.
Не се срещат такива находки под път и над път.
Но кому как.
Ако някой предпочита перманентно да бъде в друго състояние и Господ не може да му помогне, защото : Господ дава, но в кошара не вкарва.



Редактирано от - Сибила на 26/1/2005 г/ 12:57:10

26 Януари 2005 13:03
Е, не чак перманентно де, не преувеличавай сега Само след първия прочит, иначе постоянно така
26 Януари 2005 13:09
Мен един-единствен път са ми се схващали лицевите мускули от усмивки, и това беше в деня на сватбата ми В края на деня вече бях неспособна да се засмея
26 Януари 2005 13:13
Клио, а как беше на сутринта?
26 Януари 2005 13:17
Ми хич не ми беше до смях на сутринта, щото се събудих в дома на свекървата
26 Януари 2005 13:39
Аз пък се събудих на стълбището. Беха ме изгонили още посред нощ, като разбрали, че съм домозет. Мислели, че се майтапя, като им казах, че идвам само по едни чехли и ако може да ми намерят място за тях. За тях намерили място, обаче за мен - не. Ако бях отишъл бос, сигурно щях да се вредя, а така се прекарах. Затова мойта препоръка към бъдещите домозетьове е да не носят и чехли, нищо да не взимат със себе си, да отиват голи ... като обелени кочани от царевица. Но да не забравят тлъстия чек в малкото джобче на тесните дънки. Като ви попитат какъв сте, гордо ще отвърнете, че сте чекиджиия и ще ги зашлевите с тлъстия чек в лицето. А не да посрещат по чехлите. Защото вие не сте обикновен чехлиджия.
26 Януари 2005 13:53
Сибила!
Като ти прочетох постинга, скочих и хукнах по РЕП-овете. Продавачките на вестници ме посрещаха като теб - Някои даже се бяха начишкали от смях. Бяха останали 47 броя, купих ти ги и тях, има да раздаваш до лятото. Кажи на какъв адрес да ти ги засиля? Парите прати спешно с пощенски запис на адрес -
Варна 9000
Вълнолома
Валери Станков
26 Януари 2005 14:02
Само не разбрах Сибила как са я виждали хората в банята...
26 Януари 2005 14:03
Big Brother 2???
26 Януари 2005 14:05
Аз па видях една продавачка - се се беше удавила. Ама как да скоча в начишканото й и да я спасявам. Будката й плуваше самотна като отнесена от ураган. Къде сега ще продава вестници? Кой ще се смее? Който последен се смее - най-много пикае. Смейте се първи, за да не се удавите.
26 Януари 2005 14:15


Ама леонора, ти като преплуваш 30 дължини в басеина като Ейша и керпедена, не си ли вземаш един душ после, барабар с другите, дето, щях да кажа - все търсят под вола теле, но се поправям - дето плуват в снежен зимен ден?
26 Януари 2005 14:20
Не Сибилче, свикнала съм да има поне една преградка...
26 Януари 2005 14:21
снежен... да бе, снежен...
днес ойдох на работа с катер, кучетата се наплуваха на поляната пред блока, снегът, навалял вчера (17 см според метеоролозите) се изля в шахтата...
Подозирам, че някой е чел реконтрата още вчера и е предизвикал това незапомнено подмокряне по Македонско...
26 Януари 2005 14:22
Ау, може би влизаш и с хавлийката под душа, такава една - свенлива.
26 Януари 2005 14:28
А ти може би обичаш погледите на воайорите???
26 Януари 2005 14:34


Виж сега, леонора, аз съм си избрала фитнес център, дето в дамската съблекалня и баня воайорки няма. В твоя не знам как е, но щом си така наплашена......
26 Януари 2005 14:39
фък или боклук - нещо прекъснато или махна да бъде отхвърлен, особено декорации на завод и боклукът на захарната тръстика след екстракт от сокът е мястото където боклукът е отхвърлен... хвърли обливката в боклукът - разгледан като безсмислен и достоен за презрение за да хвърля надалеч, отхвърленото... потроших счупеният тостер за да разбивам или разрушавам покрай или като ако чрез вандализъм, се сгъстявам до боклук или разрешавам да се изложите на псувна атака устно :"... професорът потрошава консервативни мадър-фъкъри с предложения както и с либерални пенкилери и маха с клончета или клони (от растяща захарна тръстика).
26 Януари 2005 14:42
Не съм наплашена, просто допускам, че човек, правещ опити за литературна (или каквато и да е) критика, би могъл да понесе известно количество и върху себе си - не с лошо чувство естествено. Така че това очевидно е втората ти грешка, като включим и това, че вече втори път ми бъркаш името...
26 Януари 2005 14:45
Оооо, Блиндяев, уелкъм, уелкъм, упорит човек си ти, и трудолюбив.
Работи, работи, работата никога не свършва: Your Work Is Never Done
26 Януари 2005 14:50
Леонора, просто исках да ти кажа, че все още има бани с душ, в които човек може да бъде видян и от други. Ти - Биг Брадъри, преградки, воайорки, девет кладенца с вода - нам кво си още.

Виж колко време загуби, за да разбереш какво ти казвам.
Когато човек прави опити, независимо какви, все пак, някакъв положителен резултат трябва да предвижда, а ако не му се получи, както при теб, да го отчита като вероятност при бъдещите си опити.
26 Януари 2005 14:51
фък... пак пияницата подфанаха... мадам очевидно е леко раздразнена... и бедния адикт пак го отнесе... ех, съдба...
26 Януари 2005 14:53
Бой в бара?
26 Януари 2005 14:55
Уви - отрицателният резултат е при друг - трети път ми бъркаш името!
26 Януари 2005 14:56
Ууууу, ти пък, Блиндяев, раздразнена, напротив, напротив, винаги ухилена , че как иначе щях да те надуша от первий раз?
26 Януари 2005 14:56
Леонор е мъж, не й бъркайте името. Литкритиката му е първа специалност, а критлитиката - втора. По втората специалност е в критлическата и вече никаква мисъл не го опложда. А първата му е инженерна - елиткрическа. Елиткричеството е открито от Фарадей, той е първият литкритик. Леонор е само скромен инженер по литература.
26 Януари 2005 15:05
мадам, хилежът, както е казал тов. Громыко, е висша форма на раздразнение...
а фъкът е балсам за наранената душа... и само възпитанието ме възпира да ви дам съвет...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД