:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 328
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
24-годишен нашенец арестуван в Атина за фалшификации

Българска банда източила хиляди евро от банкови карти в Гърция

Данните били копирани чрез уникална микрокамера и преписвач на магнитната лента
24-годишен българин е бил арестуван в Атина и обвинен в правене на нелегални копия на кредитни и дебитни карти. С копията нашенецът теглел пари от банкомати в гръцката столица.

Младежът бил задържан от полицията във вторник при опит да свали специална микрокамера, монтирана на банкомат, разказаха на "Сега" от един от най-големите гръцки всекидневници "Та Неа". Полицията в Атина разпространила информацията за ловкото престъпление едва в четвъртък. Те били категорични, че младежът не действал сам. До момента обаче само той е зад решетките. От "Та Неа" уточниха, че бандата фалшификатори работила на територията на Гърция поне 10 месеца. Името на арестувания все още се пазело в тайна. От дома му били конфискувани няколко електронни апарата, 6 български паспорта и 6000 евро. Над 100 "ужилени" гърци вече подали оплаквания в полицията за дефицита в сметките си.

Схемата за копиране на картите била уникална. Престъпниците поставяли специален самоделен механизъм от микрокамера и преписвач в банкоматите. Устройството регистрирало ПИН-кода на всяка карта и нужните за изготвянето на фалшиво копие данни от магнитната лента. След това бандата изработвала точни копия на картите и теглила големи суми.

Според гръцката полиция в един от случаите фалшификаторите успели да изтеглят с фалшиво копие на карта 2500 евро за по-малко от 15 минути. Щетите били за стотици хиляди евро.

Гръцкият съд още не се е произнесъл по искането за постоянен арест на прокуратурата. Според "Та Неа" обаче повече от сигурно е, че българинът ще чака делото си зад решетките.

В края на м. г. в южната ни съседка имало 2 подобни случая на фаршифициране на банкови карти от българи - в Солун и Комотини.

Новината за арестувания българин не се разглеждала като специален случай от местните медии и била просто част от криминалната хроника.

Български групи, крали от банкови карти на западноевропейци бяха разкрити преди година във Франция и Испания. Те също заснемали ПИН-кодовете с микрокамери. Първите наши крадци от кредитни карти се проявиха още преди 5 г. в Република Южна Африка.
4
847
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
03 Април 2004 12:42
Кой казва че българите не били гениални мозъци?Всички други подобни до сега случили се кражби в Европа , бледнеят на фона на нашата

03 Април 2004 14:47
Това също е част от проблемите на тоя народ- сбърканата ценностна система.В цял свят кражбата си кражба, при нас тя е героизъм и дело достойно за подражание.Няма защо да се чудим на високата ни престъпност.Дори колкото по голям престъпник, на по високо място в йерархията. '' Честни" бизнесмени, "отговорни" политици,"свободни" медии.Левата "газета" СЕГА не прави изключение в налагането на отречени схеми, които би трябвало да са в миналото.
04 Април 2004 04:49
И друг път сум го казвал че българинът е находчив и умен жалко е само че тази енергия духовна и умствена се излива в канала или служ на нечестни и користни цели.Ама и развитите демокрации като че ли не могат да проумеят че в България не живеят "диваци и варвари".(цитирам човек който не ми е приятен затова няма да му пиша името).
06 Април 2004 09:54
Нация техническа
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД